Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Miercuri: 20 Iunie 2007

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6650 lei
1 USD = 4.0855 lei


Număr accesări
Astăzi:
16256
De la 07 Ianuarie 2003
64675404

Societatea Relad se încăpăţinează să nu dea curs cererii OJPC

  • 19 June 2007, 23:00
Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au scos de pe piaţă mai bine de o sută de cutii de lapte praf. Deşi termenul de valabilitate al laptelui praf vândut în farmacii nu era expirat, acesta avea un miros aproape insuportabil. Acest lucru i-a făcut pe consumatorii care au cumpărat astfel de lapte praf să vină să facă reclamaţii la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Botoşani. După cum susţine directorul OJPC Dumitru Monacu, instituţia a primit patru reclamaţii care vizau mirosul insuportabil al laptelui praf pentru sugari. Este vorba de laptele praf „Lactovit” produs de fabrica Remetea din judeţul Harghita şi distribuit pe teritoriul judeţului Botoşani de societatea comercială Relad Suceava. „Cu toate că laptele praf este în termen, el nu a fost depozitat corespunzător. Din acest motiv are un miros de lapte praf încins”, a declarat Dumitru Monacu, directorul Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Botoşani.
După cum susţine acesta, oficiul a prelevat probe de lapte praf în cursul zilei de vineri. Probele au fost trimise la Bucureşti pentru a se stabili şi alte caracteristici care au fost afectate din cauza depozitării necorespunzătoare. Tot în cursul zilei de vineri, inspectorii OJPC au luat legătura cu societatea Relat să retragă de pe piaţă toate cutiile cu lapte praf. Însă, nici până ieri, reprezentanţii societăţii nu au realizat acest lucru. Drept urmare societatea distribuitoare distribuitoare riscă să fie amendată. Până ieri, inspectorii OJPC au verificat existenţa laptelui praf în cinci farmacii de pe raza municipiului, respectiv „Anca”, „Maxim”, „Electa”, „City Farm” şi „Sfânta Maria”. Laptele praf distribuit de societatea suceveană a fost găsit doar în trei din farmaciile enumerate. „Am scos de la comercializare prin distrugere în jur de o sută de pachete, urmând ca în continuarea zilei de astăzi (nr.ieri) să ne ocupăm şi de alte farmacii de pe raza municipiului. Deocamdată am constatat că se comercializa astfel de lapte praf în farmaciile Anca, Maxim şi Sfânta Maria”, a precizat directorul OJPC Botoşani.
În contextul actual, Dumitru Monacu a ţinut să atenţioneze toţi consumatorii să nu mai achiziţioneze lapte praf pentru sugari Lactovit, care are numărul de lot 104 Prod 30.07.2006. Inspectorii OJPC au găsit în farmacii acelaşi timp de lapte praf, dar care era distribuit de o altă firmă şi nu prezenta nici un fel de problemă. Având în vedere faptul că este vorba de lapte praf pentru sugari, există posibilitatea ca acesta să fie distribuit gratuit prin intermediul medicilor de familie. Din acest motiv, Dumitru Monacu a luat legătura cu directorul Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani pentru a-i aduce la cunoştinţă problema descoperită. Societatea Relad Suceava riscă să primească o amendă cuprinsă între 20 – 40 milioane lei plus distrugerea produselor. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


  
Sondaj de opinie necosmetizat
Vasilescu invită parlamentarii la horă, dar ei se codesc
N-au primit botezul electoratului, dar vor cele mai importante funcţii
„Muguri de tezaur pentru tinerii de la sate” la final
„Buzunarul cu pâine” se va juca la Avignon
Botoşăneni urmăriţi internaţional, extrădaţi
Poliţist beat, implicat într-un accident rutier
Trei permise de conducere ridicate şoferilor beţi
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 20 iunie
Anunţ angajare
Numărătoarea inversă a început
(Ioan Rotundu)
Numărul bolnavilor de diabet creşte de la o lună la alta
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Preşedintele Conţac zoreşte primarii să facă strategii de dezvoltare
Bani sunt, voinţă este, mai trebuiesc proiectele
Concediile şi vacanţa aerisesc transportul în comun
Elevii interesaţi să muncească în vacanţă
Doleanţele pensionarilor împărtăşite de şefii judeţelor
Horoscop
Afacere la cheie, prost scoasă la vânzare
Dorinţă nebună… nebună
Mititeii din vechime
Comentariu la comentarii (CXXV)
(Ioan Rotundu)
Zicale ale negrilor din SUA
Au ieşit în stradă, dar n-au obţinut nimic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!