Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16312
De la 07 Ianuarie 2003
122901961

Şomerii capabili pot deveni patroni

  • 16 March 2008, 23:00
Printre măsurile active oferite şomerilor de Agenţie Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani se numără şi consultanţă şi asistenţă pentru deschiderea propriei afaceri. Anul trecut agenţia botoşăneană şi-a propus să consilieze cinci şomeri pentru a primi un credit şi să îşi deschidă o firmă, însă numai trei au reuşit acest lucru. Din aceşti trei, nici unul nu a primit credit, dar au primit consilierea şi asistenţa necesară. Domeniile de activitate în care şi-au deschis afaceri sunt construcţii şi prestări servicii.
Ca şi în anul anterior, conducerea agenţiei botoşănene şi-a propus să consilieze cinci persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pentru a-şi dezvolta o afacere. „Prin măsurile active pe care le avem de îndeplinit există şi consilierea şi informarea pentru deschiderea unei afaceri şi în acest sens în fiecare an noi avem un plan pe care îl realizăm sau nu. Conforma articolului 70 din legea 76 agenţia oferă consultanţă şi asistenţă pentru o activitate independentă şi deschiderea unei afaceri”, a declarat Iulia Cocriş, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani.
După cum a adăugat aceasta, consultanţa se acordă la cererea persoanei aflate în căutarea unui loc de muncă. Din cauză că mulţi din botoşănenii care sunt capabili să îşi deschidă o afacere nu cunosc acest lucru, ratează oportunitatea de a solicita consultanţă şi asistenţă instituţiei. Măsurile oferite de agenţia botoşăneană şomerilor sunt gratuite, ei putând beneficia atât de consiliere, cât şi de un credit în condiţii avantajoase. „Ei pot beneficia gratuit de aceste măsuri la cerere odată de le-a încetat contractul de muncă sau sunt studenţi. Nimeni nu le interzice să beneficieze de două măsuri active, credit şi informare plus consiliere”, a adăugat Iulia Cocriş. Anul trecut nici unul din şomerii care au solicitat consiliere şi asistenţă nu au beneficiat şi de credit. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bunicul Conţac şi cei doi nepoţi… politici
Ioan Rotundu
CCD vrea să îşi deschidă centre în zonele îndepărtate ale judeţului
Judeţul va găzdui Congresul Societăţii de Geografie din România
Comentariul comentariilor (LXXVI)
(Ioan Rotundu)
Societăţi de echipamente IT amendate de OJPC
Cabinete de stomatologice mai pe placul lui Oprişanu
Dana Rogoz a ajuns sâmbătă seara la Spitalul de Urgenţă
Horoscop
Pretenţie satisfăcută
Flutur a primit binecuvântarea politică a „marelui” Boc
Un soi de „James Bond” de Botoşani
Vasiliu - un conservator vechi, dar de curte nouă
Iarina Dumitraş, şahista minune care a uimit Europa
ea are vârsta de opt ani şi este elevă în clasa a II-a
„Poate înţelege şi Câmpanu să ne dea dracului afară”
Program TELE’M Botoşani, luni, 17 martie
Vrei să ştii cât preţuieşti?
Românul şi coada
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog