Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22005
De la 07 Ianuarie 2003
122907654
Sondaj IRES:

Românii cred că notele de la Bac reflectă realitatea

  • 8 July 2011, 23:00
Cei mai multi romani sunt de parere ca elevii sunt principalii vinovati pentru rezultatele slabe din acest an de la bacalaureat, arata un sondaj IRES pe aceasta tema.
Majoritatea respondentilor considera ca rezultatele obtinute la sesiunea 2011 a examenului de bacalaureat corespund realitatii si apreciaza ca rezultatele obtinute reflecta cunostintele acumulate de elevi pe durata parcursului scolar. In plus, 69% dintre participantii la studiu sunt de parere ca in acest an, incidenta fraudei la examenul de bacalaureat a existat in mica sau in foarte mica masura.
Sondajul mai arata ca 38% dintre cei intervievati sunt total de acord cu afirmatia conform careia Ministrul Funeriu ar trebui sa demisioneze dupa acest examen, in timp ce 27% sunt in total dezacord cu aceasta afirmatie.
Peste 70% dintre respondenti au o parere buna si foarte buna despre sistemul de supraveghere viode, in timp ce doar 21% isi exprima o opinie negativa. 70% dintre respondenti considera ca sistemul de monitorizare video a avut un rol in obtinerea rezultatelor slabe la bacalaureat. Dintre cei care identifica un rol al acestui sistem, aproape jumatate (48%) cred ca acest sistem i-a impiedicat pe elevi sa copieze, iar 35% sunt de parere ca elevii au fost speriati/inhibati de prezenta camerelor
O treime dintre respondenti considera ca rezultatele slabe din acest an ii vor descuraja pe elevii care vor sustine in viitor examenul de bacalaureat, in timp ce 64% sustin ca aceste rezultate ii vor responsabiliza pe viitorii participanti la examen
43% dintre intervievati considera ca inspectoratele scolare judetene unde s-au inregistrat rezultate slabe la examenul de bacalaureat ar trebui sa fie sanctionate, in timp ce 49% sunt impotriva.
Doar 24% dintre respondenti sunt de parere ca liceele in care examenul de bacalaureat nu a fost promovat de niciun elev ar trebui desfiintate, 5% sunt total impotriva acestei posibile idei, iar 59% dintre participantii la studiu ar vrea ca profesorii ai caror elevi au obtinut rezultate foarte bune la examen sa fie premiati.
Sondajul mai arata ca 92% dintre respondenti sunt de acord cu ideea ca parintii ar trebui sa fie mai interesati de pregatirea copiilor lor. Sondajul IRES a fost realizat pe data de 5 iulie 2011, pe un esantion de 1.295 de persoane de peste 18 ani, datele fiind culese prin telefon. Eroarea maxima este de plus/minus 2,7%.
Agenţia de ştiri nHotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Răzbunarea iubitului
Rodion Cucereanu cu „...Lacrimile românilor basarabeni”
Ștefan cel Mare: „Soldaţi români, vă ordon: treceţi Prutul!”
Doua profesoare din Bistrita-Nasaud sunt cercetate pentru trafic de influenţă
după ce ar fi adunat bani de protocol la Bacalaureat
DSK acuzat de viol şi în Franţa
Elveţia se gândeşte la metalul galben ca mijloc de plată
Caricatura zilei
La Botoşani nu s-au angajat medici cu competenţe limitate
157 de contestaţii la Bac s-au ales cu note mai mici
Primarii îi spoliază pe medicii de familie prin majorarea chiriei
Noi informaţii despre finanţarea Spitalului Săveni
Elevii români au obţinut 15 medalii la Olimpiada balcanica de informatică
Florin Ţurcanu a început răfuiala cu Paul Onişa
Vrea ca Flămânzii să fie oraş şi în realitate, nu doar pe hârtie
Şefii de deconcentrate să fie evaluaţi în activitate
Cătălin Flutur va candida pentru un nou mandat
Liberalii vor să pună la respect şoferii din Botoşani
Gornea de la Locativa are propria lege a locuinţelor
Eram zice că n-are nimic cu ţiganii, dar nu-i vrea în Centrul Vechi
Primarul turnător de Mileanca suspendat din PDL
Să-l aleagă primar, că-l merită din plin!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog