Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6325
De la 07 Ianuarie 2003
122866392

Sorin Oprescu ramane in arest preventiv

  • 25 September 2015, 23:00
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi cercetat in continuare in stare de arest preventiv, dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a respins vineri cererea de inlocuire a masurii cu una mai usoara, potrivit Agerpres.
Decizia nu este definitiva si poate fi atacata.
Oprescu se afla in arest preventiv de la inceputul acestei luni. El este acuzat de procurorii anticoruptie de luare de mita.
Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului.
'Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucuresti, cu titlu de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea primarului municipiului Bucuresti, facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si sa dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective, foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul primarului municipiului Bucuresti, precum si pentru primar', preciza DNA.
Potrivit DNA, in baza unei intelegeri prealabile cu conducatorul unei institutii publice din subordinea sa si o persoana de incredere a primarului, Sorin Oprescu a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinsi.
In acelasi dosar au fost arestati preventiv Mircea Octavian Constantinescu - director in Primaria Municipiului Bucuresti, fostul sofer al primarului, Stanca Cristian, zis Grenada, sefii Centrului Cultural ''Palatele Brancovenesti'' - Florin Supeala si Ruxandra Petroi Avasiloae, precum si omul de afaceri Claudiu Bengalici.
De asemenea, Bogdan Popa, director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, si Romeo Albu au fost plasati in arest la domiciliu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nemulţumirea soţului
Horoscopul zilei de 26.09.2015
Reţeta zilei: Salată de sfeclă roşie
Apa Nova Bucuresti ar fi angajat fosti spioni pentru filaje si interceptari
Scandalul apei scumpite prin spaga
DNA: Sefii francezi ai Apa Nova stiau de mita, Bruno Roche si Laurent Lalague faceau platile
La nivelul Consiliului General Bucuresti, toti consilierii primesc bani pentru votul acordat
Comunicat de presă Fundaţia „Nicoar㔠Botoşani
Monştrii din Parlament
Ioan Rotundu
Botoşani: Baronul de Văculeşti şi strategia sa păguboasă primăriei
Lumea lu' Rotundu: Drumul confiscat
Informare meteo de ploi valabila in toata tara pana luni la pranz
Biserica Ortodoxa Bulgara cere autoritatilor sa nu mai primeasca imigranti in tara
Mai multe organizatii ale romanilor din SUA ii cer vicepresedintelui american Joe Biden sa il sprijine pe presedintele Iohannis
in consolidarea statului de drept in Romania
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog