Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19360
De la 07 Ianuarie 2003
122879427
Şova:

Şeful STS trebuie tras la răspundere în CSAT

  • este de aşteptat ca Băsescu să facă scut
  • 2 February 2014, 23:00
Vicepresedintele PSD, Dan Sova, sustine ca seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, trebuie tras la raspundere in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) programata duminica, precizand ca demiterea acestuia nu poate fi realizata fara decizia presedintelui Traian Basescu, care "va prefera sa faca scut" in jurul lui Marcel Opris, informeaza Mediafax.
"Principala institutie responsabila de gestionarea accidentului aviatic din Apuseni este STS, singura care pana in prezent nu a platit deloc! In sedinta CSAT de astazi, seful STS, Marcel Opris, trebuie tras la raspundere de catre presedintele Traian Basescu pentru interventia deficitara a institutiei. Din pacate, domnul Opris nu poate fi demis fara decizia presedintelui. Iar din cate il stim pe Traian Basescu, acesta va prefera sa faca scut in jurul propriilor oameni decat sa apere interesele romanilor", sustine vicepresedintele PSD intr-un comunicat rde presa.
Sova mai declara ca "vinovatia STS este multipla: nu a facut investitiile tehnice necesare pentru a preintampina astfel de tragedii, nu s-a implicat direct in localizarea avionului, a furnizat coordonate gresite si mult prea tarziu, a incercat sa paseze responsabilitatea si nu si-a asumat nimic".
"Este vorba despre nepasare si incompetenta de la inceput si pana la sfarsit in cazul STS. De aceea, in sedinta CSAT de astazi, Marcel Opris trebuie demis!", mai spune vicepresedintele PSD.
Premierul Victor Ponta si seful STS, Marcel Opris, prezinta duminica, in sedinta CSAT, in contextul in care seful Guvernului a cerut demiterea directorului Serviciului, rapoartele institutiilor pe care le conduc privind cu modul in care s-a actionat in cazul accidentului aviatic din 20 ianuarie.
Consiliului Suprem de Aparare a Tarii se reuneste, duminica, de la ora 16.00, in prima sedinta din 2014, pe ordinea de zi aflandu-se rapoartele Executivului si Serviciului de Telecomunicatii Speciale cu privire la accidentul aviatic din 20 ianuarie, soldat cu doi morti.
Presedintele Traian Basescu a convocat sedinta la solicitarea a cinci membri ai Consiliului, dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat ca a transmis aceasta cerere pentru a se discuta despre modul in care a actionat conducerea STS in cazul accidentului din Apuseni si despre demiterea directorului general al STS, Marcel Opris. Conform Legii de organizare, presedintele Romaniei indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, iar primul-ministru indeplineste functia de vicepresedinte. Deciziile in CSAT se iau cu unanimitate.
Conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale este asigurata de un director cu rang de secretar de stat, numit de CSAT, la propunerea presedintelui acestuia. Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale raspunde in fata Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru activitatea pe care o desfasoara si prezinta acestuia rapoarte anuale.
Generalul Marcel Opris conduce STS din 7 decembrie 2005, fiind numit in functie prin Hotararea CSAT 164 din acea data.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Poliţiştii şi muzica de operă
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 31.01.2014
Lumnea lu' Rotundu: Crezul Marianei Honceru
Horoscopul zilei
122 de deţinuţi eliberaţi şi 176 transferaţi în centre de detenţie
ca urmare a intrării în vigoare a noilor Coduri Penale
Traian Băsescu face un apel în zona Mării Negre pentru rezolvarea conflictelor îngheţate
Pianistul-extremist de la Kiev
cine este bărbatul mascat care şi-a ales drept armă un instrument muzical?
Breasla care conduce din umbră România
Traian Băsescu, după şedinţa CSAT
acţiunea din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare, de aceea a fost un eşec comandamentele cerute de lege nu s-au constituit nici la Ministerul Transporturilor, nici la MAI eu nu pot intra în jocul demiterilor pentru ca da bine la public sau la politicieni
Botoşani: Prefectul Macaleţ înzăpezit „la Buleandra”, lângă Darabani
a plecat spre Botoşani în huiduielile femeilor de la Bajura
Victor Ponta: Am decis ca mâine în Biroul Permanent al Senatului să fie prezentat proiectul de lege prin care STS sa treacă în coordonarea MAI
Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, cele prezidenţiale pe 2 ;i 16 noiembrie
Asaltul asupra STS şi noul scandal politic
Ioan Rotundu
Protest spontan la Minvest Deva: 9 activişti s-au urcat pe clădirea companiei
Tribunalul Bucureşti a amânat judecarea cererii lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog