Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8332
De la 07 Ianuarie 2003
123131903
pnl

Spărgători pedepsiţi de Dumnezeu după ce au îngropat crucifixul furat

  • 18 February 2009, 23:00
Recent, prin măsurile operative întreprinse, poliţia din Flămânzi a reuşit să anihileze un periculos grup de spărgători, din care făceau parte şi doi recidivişti, care opera, cu o eficienţă demnă de o cauză mai bună, în partea de sud a judeţului. De la sărbătorile de iarnă şi până acum câteva zile, gaşca alcătuită din recidiviştii Cristian R. (40 ani), Ionuţ O. (21 ani) şi „novicele” Ovidiu I. (24 ani, toţi din oraşul Flămânzi) a reuşit să spargă, pe timp de noapte, nu mai puţin de şase biserici, în localităţile Rădeni, Copălău, Băluşeni, Suliţa, Oneaga şi Coşula.
După ce intrau prin efracţie în lăcaşurile de cult, cei trei devalizau cutia milei, sustrăgând banii găsiţi în interior. Deoarece în nici una dintre bisericile sparte, făptaşii nu au descoperit sume mai mari de 100-150 de lei, s-au „reorientat” spre sustragerea unor obiecte de patrimoniu valoroase, care să poată fi ulterior valorificate. Astfel, din biserica satului Rădeni, comuna Frumuşica, cei trei au furat un crucifix de argint extrem de frumos, cu un Isus Hristos răstignit, suflat în praf de aur, a cărui valoare a fost estimată la cel puţin 10 milioane de lei vechi.
Neinspiraţi, după ce că s-au pus rău şi cu lumea mireană şi cu cea laică, spărgătorii de biserici l-au supărat şi mai tare pe Bunul Dumnezeu, îngropând crucea furată în pământ, undeva la marginea comunei Frumuşica. Prea târziu pentru a mai ascunde faptele comise, depistarea şi prinderea lor devenind realitate doar câteva zile mai târziu. „Cu ocazia efectuării cercetărilor s-a stabilit că cele trei persoane care în perioada sărbătorilor de iarnă, şi imediat după, au pătruns prin efracţie în şase biserici din zonă, au la activ şi alte furturi, respectiv patru magazine sparte, tot pe timp de noapte, două în comuna Coşula şi câte unul în Vlădeni (comuna Frumuşica) şi în Poiana Flămânzi. Cei trei autori au fost prezentaţi în faţa instanţei care a decis ca numai recidivistul Cristian R. să fie reţinut, ceilalţi tovarăşi ai săi, care se pare că nu reprezintă vreun pericol public, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate. Pentru evitarea unor probleme similare, recomandăm administratorilor societăţilor din zonă asigurarea magazinelor cu sisteme electronice de alarmare. Aceştia nu trebuie să uite că, deşi de cele mai multe ori hoţii sunt prinşi, bunurile sustrase cu greu mai pot fi recuperate, fiind ori vândute, ori consumate între timp”, ne-a spus inspectorul Marcel Şchiopu, comandantul Poliţiei Flămânzi. Din fericire, în cazul spărgătorilor de biserici din Flămânzi prejudiciul a fost recuperat, valorosul crucifix din argint şi aur fiind reîncredinţat recent bisericii din Rădeni. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Gunoiul de Flămânzi va deveni gunoi european
Indicatoare şi coşuri menajere noi, ce schimbă estetica localităţii
„Vasilache” vă cheamă!
Poliţiştii care opresc autovehiculele trebuie să se legitimeze la cererea şoferilor
Procurorii şi judecătorii şi-au secretizat trecutul profesional
Miliardari ruşi cu afaceri în Basarabia
Presa italiană pune paie pe foc zilnic împotriva comunităţii româneşti
Spovedania ultimilor români din Ţinutul Secuiesc
Horoscop
Promisiune de politician îndeplinită
Ce ziceţi de-un pokeraş?
Ţâbuleac vrea să-şi pensioneze secretara
Supărarea lui Conţac... pe Nechita
Pentru liberalul Popescu vin zile grele
Teribiliştii şi derbedei distrug, în miez de noapte, bunurile publice
Nici dacă vrei să mori nu ai unde!
Paza bună lasă Parcul Mihai Eminescu intact
Autovehicul cu numere false descoperit de poliţiştii de frontieră
Profesorii navetişti se luptă să-şi recupereze banii cheltuiţi pe transport
Ţiprigan vrea dovezi asupra unui fapt devenit notoriu
Femeie decedată în Maternitatea Botoşani, fără putinţa de a fi salvată
Oprişanu a eliberat scaunul de şef
Comentariul comentariilor XXXIV
(Ioan Rotundu)
Românul şi răbdarea
Supă de roşii cu orez
Scrisoare deschisă pentru susţinerea domnului Conţac
Domnule Preşedinte Mircea Geoana,
Noi intervenţii reuşite ale pompierilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog