Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14203
De la 07 Ianuarie 2003
122874270

Specula josnică şi ordinară

  • 13 January 2009, 23:00
Preturile la legume si fructe au explodat in ultima saptamana, supermarketurile si hipermarketurile profitand de faptul ca, in aceasta perioada, peste 95% din produsele amintite vin din import. Cum pe piata nu exista produse romanesti, cumparatorii nu au alternative si sunt obligati sa achizitioneze unele produse alimentare la preturi cu 10-30% mai mari chiar si decat in tari dezvoltate din Europa, potrivit lui Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara. Astfel, un kilogram de rosii costa peste 8 lei, unul de castraveti intre 9 si 13 lei, ardeiul gras costa 10 lei, iar vinetele 12 lei. In ultimele doua luni, legumele si fructele s-au scumpit cu 20%, specialistii din piata avertizand ca, pana in martie, vom asista la alte majorari de preturi cu 15-20%. Si carnea se va scumpi cu 25%.
Se spune ca prietenul la nevoie se cunoaste.
Consumatorii romani sunt acum intr-o mare nevoie. Banii lipsesc, somajul creste, viata este tot mai grea, astfel incat o asemenea atitudine din partea supermarketurilor si hipermarketurilor este o josnicie si un ordinarism !
De ce sunt atat de vehement ? pentru ca, in ultimii 10 ani, de cand au aparut in orasele din Romania si au distrus mica initiativa, aceste super si hipermarketuri au facut miliarde de euro profit. Mai tineti minte cand Carrefour Orhideea era la nivel mondial, al doilea magazin ca nivel al veniturilor din vanzari, dupa cel de la Shanghai ?
Ei bine, daca tot au venit in viata noastra, mai ales cum cand ne este greu, aceste magazine ar putea sa ne intinda o mana de ajutor daca tot ne vad pe marginea prapastiei, nu sa ne dea un picior sa ne ajute sa cadem in haul generat tot de ei. Pentru ca , impreuna cu bancile, si-au dat mana mai ales in ultimii 5 ani, si au transferat plus-valoarea muncii romanilor, din buzunarul bancilor in buzunarul lor, prin aceste nenorociri care s-au numit creditele de consum.
Acum, cand romanii incep sa isi numere si ultimii bani ca sa cumpere mancare copiilor, ei ce fac ? Trebuie sa respecte indicatorii de profit impusi din Franta, Germania sau de mai stiu eu de unde, fara sa pese cuiva faptul ca arborigenii din Romania, nu au de unde dracu sa dea 10 lei pe un kil de rosii. Oricum legumele si fructele vandute acum in supermaketuri sunt niste otravuri crescute la neon, care nu au vazut vreodata lumina soarelui, insa sa mai si ceri soarele de pe cer ca pret, este o abominatie, este o jignire , este o marlanie la adresa celor care, in ziarele din tarile lor de origine ne fac ciori, corbi sau tigani borati !
Rusine sa le fie, si sper ca romanii sa inteleag ca este bine sa nu isi mai vanda terenul din gradina, si sa puna pe el rosii, castraveti, ardei, pentru ca o sa ajungem sa mancam vile, care probabil o sa fie mai ieftine decat legumele si fructele indesate pe gatul nostru la pret de specula ordinara!
(Urban&Asociaţii)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dacia mai are puţin şi ne va obliga să cumpărăm maşini
Lungul drum de la Lapidare la Delapidare
Corina Caragea s-a dat cu săniuţa în mijlocul deşertului
Mediu ne verifică la... pungă
Horoscop
Criza gazelor aruncă Basarabia din braţele Rusiei în cele ale Kievului.
România stă şi fluieră!
Procesiune cu moaştele Cuvioşilor părinţi ucişi în Sinai şi Rait
Îşi vinde vila din Botoşani. Nu cere mult...
Comentariul comentariilor VII
(Ioan Rotundu)
Dilema lui John
Hai că asta este culmea!
Preţul dureros şi scadenţa incompetenţei
Alţi pretendenţi la funcţia de prefect
Ioan Rotundu
Vor înapoi şefi peste codri
Lucrările în localităţile sinistrate amânate până se face cald afară
Reclamagii nu mai vor„moartea caprei vecinului”, ci a porumbeilor
În loc s-o ierte, creştineşte, preotul a chemat poliţia s-o amendeze
Pentru că n-a fost instalat subprefect, intenţionează să dea Guvernul în judecată
Criza economică din America are repercusiuni şi la Botoşani
Soţ şi soţie, s-au sinucis într-un mod inexplicabil
Romeo şi Julieta în variantă modernă
Deţinuţii botoşăneni marchează şi ei Zilele Eminescu
Majorarea punctului de pensie este încă incertă
Vaccinul contra gripei mai poate continua
Puţine contestaţii la nota tezei de la matematică
Spitalele sunt obligate să adăpostească oamenii străzii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog