Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11345
De la 07 Ianuarie 2003
122871412

Speriat şi înspăimântat de consecinţe, primarul Gânga instigă la fals

  • Ioan Rotundu
  • 5 July 2017, 23:00
Primarul de Văculeşti, baronul Sorin Gânga cum l-au numit localnicii, este speriat şi înspăimântat de posibilele consecinţe de ordin penal pentru anumite fapte comise cu preponderenţă în mandatul 2012 – 2016.
Gânga, cu de la sine putere, a cerut consilierilor locali să-l emită din funcţie pe viceprimarul liberal Iulian Vlas ales în funcţie în mod statutar. Vlas s-a judecat timp de doi ani de zile iar în urma deciziei dată de Curtea de Apel Suceava, decizie definitivă şi executorie, a câştigat repunerea în funcţie şi plata drepturilor băneşti pe întreaga perioadă cât n-a putut să-şi exercite funcţia de viceprimar, inclusiv penalizările de rigoare, suma astfel calculată ridicându-se la aproximativ 100 mii lei. Suma fiind o pagubă adusă bugetului local, va trebui recuperată de la primar şi consilierii locali.
Ieri, la Primăria Văculeşti s-a primit decizia Curţii de Apel Suceava pentru a fi pusă în executare. Numai că viceprimarul în funcţie, Constantin Diaconescu, membru PSD, ameninţă că de va fi eliberat din funcţie va face publice toate ilegalităţile comise de primarul Gânga. Iar primarul, prins în corzi, încearcă să-i convingă pe consilierii locali că nu vor suporta consecinţe dacă nu se vor pune în aplicare decizia instanţei de judecată. Numai că în această privinţă legea penală pedepseşte cu închisoare persoana, sau persoanele, care nu respectă o hotărâre judecătorească.
Apoi, pru8marul Gânga mai are pe cap probleme mult mai complicate. În urma celor scrise de către subsemnatul referitor la vila construită sub buza de pădure a satului Gorovei (foto), fără autorizaţie de construcţie şi fără a primarul s-o declare în declaraţiile de avere, acum vrea să întocmească prin fals documente antedatate cu care să se acopere.
În primul rând, aşa cum am scris, primarul a ridicat vila folosind ca mână de lucru asistaţii sociali la Legea 416, coordonaţi un anume Şcolaru, patron de firmă privată care derulează afaceri pe seama bugetului primăriei. Au mai lucrat la vilă vilă şi doi consilieri locali ai PSD, respectiv Cătălin Ionică şi Sergiu Huian. Cu toţii ştiau că vila este proprietatea primarului Gânga şi că nu există autorizaţie de construcţie eliberată în mod legal.
Prin în descoperit, primarul vrea să obţină aceste documente numai că s-a lovit de o mare problemă. La vremea când s-a construit vila secretarul primăriei era Cristian Martin. Speriat de ilegalităţile pe care le comitea primarul, Martin s-a mutat pe aceiaşi funcţie la Primăria Şendriceni. Primarul Gânga îl sună insistent la telefon să vină la Primăria Văculeşti să semneze o autorizaţie de construcţie antedatată.
Din arhiva primăriei au dispărut declaraţiile de avere ale primarului. O sursă din primărie mi-a declarat că primarul ar fi dosit declaraţiile pentru a-l aduce pe fostul secretar Martin să întocmească alte declaraţii în care să apară şi vila de la Gorovei.
Pentru că Martin a refuzat să dea curs solicitărilor primarului Gânga să vină la Văculeşti şi să falsifice documentele, spunând c㠄am copii de crescut”, Gânga a trecut la ameninţări. Martin a fost ameninţat de Gânga că-l va reclama că la plecarea din primărie a sustras declaraţiile de avere şi că va cere o cercetare. Dar la plecarea lui Martin din primărie s-a semnat de către primarul Gânga un proces verbal prin care s-a atestat că secretarul a predat către reprezentanţii instituţiei toate documentele deţinute în cadrul funcţiei.
La Primăria Văculeşti tensiunea este extrem de ridicată iar primarul Gânga, trecând de la vorba bună la ameninţări, vrea cu orice preţ să şteargă urmele faptului că a construit o vilă fără a respecta legile urbanismului şi fără a o trece în declaraţia de avere. Din câte cunosc şi mi s-a spus, fostul secretar Cristian Martin nu este dispus să cedeze presiunilor primarului Gânga şi să semneze în fals documente antedatate. Dispun de surse care mă vor ţine la curent cu evoluţia lucrurilor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Las-o mai moale, primarule, cu onorurile la adresa evreilor!
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Unde se bea vin, adevărul triumfă
Horoscopul săptămânii 3 – 9 iulie 2017
Întâmplări fericite şi nefericite la Schitul Balş
Ioan Rotundu
Cucurile ministrului Răzvan Cuc înăduşă locuitorii satului Iorga
Ioan Rotundu
Biserica fără sat se tânguie în miez de noapte
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog