În mod normal laptele trebuie să aibă un nivel de aciditate de 19-20 de unităţi, iar în urma analizelor avea o aciditate de 70 de unităţi. Produsul nu avea efecte negative asupra sănătăţii copiilor, dar fiind acru era imposibil de consumat, a declarat inspectorul şef adjunct al OJPC Botoşani, Dumitru Monacu.
Acesta susţine că amenda a fost dată şi pentru lipsa unor elemente de informare. Monacu a adăugat faptul că OJPC s-a limitat doar la o amendă de 7000 lei, ţinând cont de faptul că societatea a fost amendată şi de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Aceasta este prima abatere a societăţii dorohoiene, însă la următoarea abatere de acest gen ea riscă să fie închisă. Acum este prima abatere, dar la următoarea abatere de acest gen se vor aplica sancţiuni şi mai aspre, poate chiar până la suspendarea activităţiiž a adăugat Dumitru Monacu. (Margareta NICHIFOR)