Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15865
De la 07 Ianuarie 2003
122901514

Statul roman blocheaza zilnic accesul la site-ul prin care fermierii isi raporteaza terenurile

  • pentru platile de la Uniunea Europeana, din cauza numarului prea mare de vizitatori
  • 12 May 2017, 23:00
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) blocheaza zilnic, cate 8 ore, logarea fermierilor pe IPA Online, un site public prin care acestia trebuie sa-si raporteze terenurile pentru a primi platile directe la hectar de la Uniunea Europeana, in ultimele zile de depunere a cererilor pe anul 2017, ca urmare a faptului ca sistemul electronic nu mai face fata unui aflux atat de mare de vizitatori.
APIA informeaza vineri ca, in perioada 10 - 15 mai 2017, logarea pe link-ul http://lpis.apia.org.ro, situat pe prima pagina a site-ului oficial, este restrictionata in intervalul orar 10.00 -16.00. De asemenea, in intervalul orar 3.00 - 5.00 dimineata, sistemul se intrerupe pentru intretinere.
In schimb, doar de la centrele judetene si locale ale APIA se vor putea face aceste operatii, in intervalul de restrictie, in sistemul IPA Online, a mentionat sursa citata.
Reamintim ca StartupCafe.ro a semnalat aceste blocaje, o serie de fermieri plangandu-se ca nu pot accesa sistemul electronic, in ultimele zile de depunere a cererilor pentru banii de la Uniunea Europeana.
Ce mai spune APIA:
"Datorita (sic!) numarului foarte mare de utilizatori in baza de date, s-a luat decizia ca zilnic, pana la data finala de depunere a cererilor unice de plata in cadrul Campaniei 2017, respectiv 15 mai, aplicatia IPA Online sa nu poate fi accesata in acest interval de timp de catre fermieri, ci doar de Centrele judetene/locale APIA, tocmai pentru a se asigura o cat mai buna functionare a acesteia pentru introducerea in sistem, in timp util, a cererilor depuse fizic de beneficiarii care se regasesc la sediile noastre din teritoriu" - a precizat APIA, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.
"In afara acestui interval orar si a altor doua ore, respectiv 3.00 - 5.00 dimineata, cand sistemul este oprit pentru intretinere, aplicatia IPA Online poate fi accesata fara probleme prin intermediul link-ului http://lpis.apia.org.ro, fermierii putand sa isi vizualizeze propriile parcele digitizate si in campania anterioara, precum si sa isi digitizeze si sa isi masoare cu exactitate si alte parcele prin identificare pe ortofotoplanurile disponibile in baza de date (LPIS) a APIA".
In interfata IPA Online este postat / afisat un mesaj de atentionare in legatura cu acest aspect, dar care este vizibil doar in perioada in care link-ul este functional.
Pe prima pagina a site-ului APIA, la rubrica Noutati, este afisat acelasi mesaj de atentionare pe care il redam mai jos integral: "ATENTIE: In vederea derularii in bune conditii a Campaniei de primire Cereri Unice de Plata pentru Campania 2017, accesul din Internet la adresa lpis.apia.org.ro va fi oprit in zilele urmatoare, in intervalul orar 10-16. Rugam beneficiarii care se logheaza in aplicatie de la alte sedii decat cele ale APIA, sa desfasoare operatiunile de actualizare a parcelelor utilizate in afara acestui interval orar".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilnic: Execuţie în stil poliţist
Horoscopul zilei de 12.05.2017
Prezente inedite pe listele lui Macron:
O fosta toreadoare, un geniu al matematicii, o femeie pilot de vanatoare si un judecator anticoruptie
Donald Trump recunoaste ca l-a intrebat de trei ori pe fostul director FBI
daca este vizat de ancheta privind legaturi cu Rusia
Informare meteo de furtuni, ploi torentiale si fulgere,
Klaus Iohannis vrea o intalnire in iunie cu presedintele Trump/
Coalitia PSD-ALDE se pregateste de remanierea Guvernului Grindeanu. Ar fi vizati trei ministri
Guvernul a gasit sediu la Bruxelles pentru reprezentanta Romaniei la UE
Lumea lu' Rotundu: Emisiunea din 12.05.2017
Comunicat de presă APIA Votoşani
Catrenul săptămânii
Garda de Mediu Botoşani – Indianca, dolarii şi parlamentarii
Lumea lu' Rotundu: Botoșănean omagiat la Chișinău
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog