Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6067
De la 07 Ianuarie 2003
122891716

Stefan Zoller, fost sef al EADS, pus sub acuzare in dosarul privind darea de mita in Romania

  • 8 December 2014, 23:00
Stefan Zoller, fost director al EADS Germania, ar fi fost pus sub acuzare in dosarul privind darea de mita pentru obtinerea unor contracte in Romania si Arabia Saudita, potrivit unor surse citate de publicatia Der Spiegel, preluata de Mediafax.
Stefan Zoller, fost director al EADS Germania pana in 2012, este una dintre persoanele puse sub acuzare in dosarul de coruptie care vizeaza concernul Airbus Group (fost EADS), relateaza Der Spiegel, citand surse anonime.
Dosarul se refera la dare de mita pentru obtinerea a doua contracte privind sisteme de securizare a frontierelor in Romania si Arabia Saudita. Intrebat de Der Spiegel, Zoller a negat faptul ca ar fi fost la curent cu presupusa dare de mita, precizand ca, in calitate de fost director al EADS Germania, "are tot interesul" ca acest caz sa fie elucidat.
Publicatia germana precizeaza ca informatia nu a fost confirmata de Parchetul din Munchen, cel care ancheteaza dosarul. Parchetul din Munchen a efectuat, saptamana trecuta, perchezitii la concernul Airbus in dosarul privind darea de mita pentru obtinerea unor contracte in strainatate si pentru evaziune fiscala.
Mai multe perchezitii au fost facute si in octombrie la sediile si filialele Airbus Defence und Space GmbH din Munchen, Ingolstadt, Ulm si Friedrichshafen. In urma acestor perchezitii, Airbus Defence und Space a lansat o ancheta interna, potrivit AFP.
"Am lansat o ancheta interna", a declarat, pe 4 decembrie, pentru AFP un purtator de cuvant al Airbus Defence und Space.
Totodata, Parchetul din Munchen a confirmat pentru AFP ca exista suspiciuni de coruptie vizeaza contracte incheiate cu Arabia Saudita si Romania. "Mai putin de zece persoane sunt vizate de ancheta", a precizat Parchetul, fara sa confirme valoarea contractelor incriminate.
Potrivit unor informatii publicate pe 3 decembrie de cotidianul "Suddeutsche Zeitung", EADS ar fi dat mita pentru obtinerea unor contracte in Romania si Arabia Saudita. Divizia pentru Aparare a Airbus Group, care se numea pe atunci EADS, a obtinut in 2009 un contract in valoare de aproximativ doua miliarde de euro cu Arabia Saudita pentru a-i furniza grilaje de protectie si tehnica de supraveghere ultramoderna pentru cei aproximativ 9.000 de kilometri de frontiera, mai scria "Suddeutsche Zeitung".
Der Spiegel noteaza ca in cazul Romaniei este vorba de un contract in valoare de sute de milioane de euro, incheiat in 2004, contractul respectiv fiind anchetat si de autoritatile anticoruptie de la Bucuresti. Mita ar fi fost data prin intermediul a doua firme de consultanta din Bucuresti iar in afacere ar fi implicati mai multi politicieni, mai precizeaza publicatia germana.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Aşteptările ginecologului
Pulpa impanata la cuptor
Horoscopul zilei
Anunţ URBAN SERV
Penitenciarul Botoşani: Comunicat de presă
Victor Ponta il contreaza pe Gabriel Oprea "interes national": Impozitarea marilor averi in varianta UNPR e inaplicabilă
Procurorii DIICOT fac perchezitii intr-un dosar privind posibila delapidare a SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia
Actiunile celor doua SIF-uri au fost suspendate de la tranzactionarea pe Bursa
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Constitutiei
Procesul de revizuire a Constitutiei trebuie desavarsit in perioada urmatoare
Rasturnare de perceptie dupa alegeri - majoritatea romanilor considera ca Romania se indreapta intr-o directie buna
Expertii Comisiei Europene incep luni ultima evaluare in cadrul MCV inainte de publicarea raportului de tara
Ce probleme sunt pe agenda discutiilor despre justitia romaneasca
Pasărea PSD pe limba ei piere
Ioan Rotundu
Cod galben de ploi abundente, ninsori si polei in mare parte a tarii
Autoritatea Electorala a transmis DNA mai multe documente in cazul alegerilor din diaspora
Botoşani: Cine din Primărie îl protejează pe juristul beţivan Marcu?
Un fost deputat cautat de Politie in Romania traieste in SUA ca proprietar de aerodrom si da interviuri (investigatie de Robert Turcescu)
Patriarhul Daniel le cere senatorilor sa respinga initiativa legislativa a lui Remus Cernea de eliminare a Religiei ca ora obligatorie in scoli
Majoritatea PSD din Senat l-a votat pe baronul de Dambovita, Adrian Tutuianu, in Consiliul National de Integritate, institutia care verifica activitatea ANI
Florin Ţurcanu nu se teme de ancheta DNA
Iluminatul festiv, un eşec al administraţiei locale
Învăţaţi să-şi apere casele de incendii
Condoleanţe din partea Seminarului Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog