Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1899
De la 07 Ianuarie 2003
122887548
Stema Ungariei mari

Imprimată de extremiştii maghiari pe felicitări de Paşti trimise românilor

  • 17 April 2008, 23:00
Clientii Electrica Transilvania Sud din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu au primit, luna aceasta, facturile pentru plata energiei electrice, purtand pe verso o felicitare, scrisa in limba romana, ilustrata cu o fotografie in care apare un cosulet cu mai multe oua inrosite. Pe oul care apare in centrul imaginii este desenata stema Ungariei Mari. Mesajul, considerat de-a dreptul iredentist, a fost expediat celor aproximativ 1.033.700 de clienti din cele sase judete, titreaza ziarul Gardianul de astazi intr-un articol semnat de Claudiu Sere si Luminita Castali, preluat de Romanian Global News.
Reprezentantii departamentului de marketing al SC FDFEE Electrica Transilvania Sud SA au precizat ca societatea are un contract cu o firma de design, BraStar Print SA Brasov. Electrica a prezentat mai multe variante de felicitare, din care ar fi ales, fara sa se gandeasca la vreun substrat. „Este doar o eroare umana. Societatea cu care avem contract ne-a prezentat mai multe variante de felicitari, iar noi am ales una, fara nici un substrat”, a declarat reprezentatul departamentului de marketing al Electrica.
Informatia a ajuns si la urechile parlamentarilor, mai ales ca pare imposibil de crezut ca in respectivul cosulet se afla intamplator un ou ce poarta stema Ungariei Mari. Politicienii au dezaprobat vehement acest demers al Electrica Muntenia Sud. Reprezentantii PD-L, PSD, PC si PRM au declarat ca vor cere declansarea unei anchete pentru lamurirea situatiei. Singurii parlamentari care au refuzat sa comenteze intamplarea au fost reprezentantii UDMR, care s-au aratat nemultumiti de faptul ca ii deranjam pentru asemenea lucruri. SC FDFEE „Electrica Transilvania Sud” SA, societatea care furnizeaza energie electrica pentru 1.033.700 de clienti din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, s-a hotarat sa trimita, impreuna cu factura emisa in ultima parte a lunii martie, cate o felicitare clientilor sai, care vrand-nevrand ii sunt fideli, neavand alta optiune pentru a dispune de energie electrica.
Astfel, pe versoul facturilor emise se afla imprimata o felicitare pe care nu e chiar simplu sa o interpretam: alaturi de un text de urari de bine exista si o imagine, compusa din oua rosii, incondeiate. Ciudat este ca pe oul din mijloc se vede clar imaginea stemei ungare. Care ar fi explicatia aparitiei stemei maghiare pe felicitare? Poate ca in actualul context politic, tinand cont de faptul ca aceasta filiala deserveste si clientii din judetele Harghita, Covasna si Mures, s-a transformat in agentul electoral al UDMR sau PCM. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cancelaria fostului prefect şi-a făcut bagajele
Soluţia imorală
Ioan Rotundu
Soluţia Conţac pentru câinii vagabonzi
„Spicul”, nuca de avarie a programului Cornul şi laptele
Filmul românesc capătă tot mai mult teren
Cuibul ciorilor din plopi, motiv de luptă electorală
Comentariul comentariilor (C)
(Ioan Rotundu)
Încă o acţiune „Marea Debarasare”
Accident grav în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă
Bătaia începută între doi liceeni a fost continuată de părinţi lor
Fanfara din Vorona deschide „Anul României” la Muzeul de Etnografie al Poloniei
Olteanu vrea să maghiarizeze catolicii moldoveni
Fără regrete pentru Cioroianu
Mai români decât românii
Rost de bani prin furt la miez de noapte
Proiecte bilaterale privite de unii chiorâş
Program TELE'M Botoşani, vineri, 18 aprilie
Horoscop
Un anume sex, un anume câştig
Felicitare de Paşte - PNL Botoşani
Vă oferă inbformaţii din domenii importante
Românul şi zilele libere
Ofertă atractivă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog