Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
800
De la 07 Ianuarie 2003
123124371
pnl

Strategia PDL pentru moţiunea de cenzură

  • 18 October 2010, 23:00
* ce primesc parlamentarii PDL ca să nu voteze împotriva Guvernului Boc Apropierea motiunii de cenzura tulbura din nou apele in PDL, parlamentarii nemultumiti fiind ofertati cu bani de catre Guvernul Boc. Surse din interiorul PDL au declarat pentru Hotnews.ro ca aproximativ 12 parlamentari democrat liberali ar fi dispusi sa voteze motiunea impotriva Guvernului.
Pentru a evita surprizele, conducerea PDL a decis ca vicepresedintii partidului si liderii de grup sa discute fata in fata cu posibilii dezertori si sa-i asigure ca vor primi bani pentru colegii. Totodata, pentru a evita surprizele Coalitia a decis, luni, ca deputatii si senatorii Puterii sa participe la motiunea de cenzura dar, sa se abtina de la vot.
La motiunea de cenzura din vara 14 parlamentari ai Coalitiei au votat alaturi de Opozitie dintre care opt au fost democrat liberali. Surse democrat liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca in interiorul grupurilor parlamentare ale PDL exista aproximativ 12 nemultumiti. Printre acestia se regasesc o parte din cei care au votat motiunea de cenzura in vara - Mircea Giurgiu si Clement Negrut dar si deputati care nu au beneficiat de bani pentru colegile din care provin sau nu au obtinut functii in organizatiile locale: Mihaela Sandru, Eugen Uricec, Daniel Oajdea, Gheorghe Coroama, Sorin Buta, Ion Ruset, Bogdan Cantaragiu.
Sursele citate sustin ca la nivelul conducerii PDL s-a decis ca liderii sa initieze discutii cu parlamentarii "problema" si sa identifice nemultumirile acestora. In schimbul abtinerii de la vot, deputatii si senatori au primit garantii ca Executivul le va aloca cate 250 .000 lei pentru colegiul din care provin. "Deputatii si senatorii au fost chestionati cu problemele pe care le au in teritoriu si li s-a promis rezolvarea din partea Guvernului" a explicat un democrat liberal.
Aceleasi surse sustin ca o parte din parlamentari au fost sariti din schema la impartirea banilor in toamna, cand s-au directionat prin Hotarare de Guvern aproximativ 130.000.000 de lei pentru primariile democrat liberale.
De asemenea, la sedinta Coalitiei, UDMR a propus ca pentru a evita eventuale dezertari parlamentarii PDL, UDMR, reprezenantii independentilor si cei ai minoritatilor sa fie prezenti in sala si sa asiste la dezbateri dar sa nu-si exercite votul.
Pentru a trece motiunea de cenzura este nevoie de votul a 236 de parlamentari. Cu cele trei dezertari de la PDL din ultimele luni, Opozitia PSD-PNL-PC au impreuna 217 voturi insuficiente pentru a pica Guvernul Boc. Practic parlamentarii Opozitiei ar avea nevoie de inca 19 voturi si mizeaza pe negocieri directe atat nemultumitii din PDL cat si cu reprezentantii independentilor si cei ai minoritatilor. De mentionat este ca la motiunea de cenzura din vara 8 parlamentari PDL, 4 deputati de la independenti si doi de la Minoritati au votat alaturi de Opozitie.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Manipulări destinate eşecului
Horoscop
Program Tv SOMAX, marţi, 19 octombrie
Bancul zilei: Curiozitatea unei doamne
Beţivi pe drumul public la Răuseni
„Care-i treaba cu Modern Calor?”
Sediul liberalilor călcat de hoţi
Municipalitatea promite de pe acum un revelion de vis
Căsătorii şi naşteri mai puţine, dar tot mai multe persoane decedate
Incendiu provocat de utilizarea unui aparat de sudură
Pedepse aspre pentru copiatorii la Bac
Licee şi grupuri şcolare supravegheate de inspectorii şcolari
Puşcărie pentru pacienţii violenţi
Doi mari politicieni botoşăneni bat la uşa PDL.
Spionii rusi expulzaţi de SUA în luna iulie au fost decoraţi la Kremlin
Peste 300 de kilograme de aur au fost furate dintr-un depozit al Autorităţii Vamale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog