Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Publicitate
Pamflet
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10152
De la 07 Ianuarie 2003
122870219
Sub monitorizarea a tentă a primarului Micuţaru

La Flămânzi, idioţii zâmbesc şi au faţă umană

  • 14 November 2007, 23:00
La Flămânzi, răfuielile dintre primarul Micuţaru şi patronul televiziunii de cablu din zonă, Constantin Pitorac continuă să degenereze, luând forme ridicole dar şi pasibile de sancţiunea legii. Lupta dintre cei doi este în fond o luptă politică. Primarul Micuţaru este social-democrat iar patronul de televiziune membru marcant al Partidului Democrat. Nărăvit la rele, primarul face obiectul multor ştiri difuzate de către televiziunea lui Pitorac, ştiri care sancţionează abuzurile şi ilegalităţile ce ies în şir continuu din biroul celui în mâna căruia se află soarta flămânzenilor. Bâta primarului o constituie consilierul său personal, un anume Eugen Creţu, fost heirupist prin Italia. Angajat consilier al primarului fără ca funcţia să fie cuprinsă în statul de funcţiuni al primăriei şi fără a se obţine aprobarea consilierilor locali, Creţu şi-a luat rolul în serios. Adică cel de bâtă a primarului, ce caută să lovească în moalele capului afacerea promovată de către Pitorac. Culmea, la rândul său, şi Creţu este patron. El conduce o firmă de pompe funebre, afacere care nu se prea potriveşte cu spiritul său vulcanic şi bătăios.
După ce mai toţi credeau că primarul şi consilierul său Creţu şi-au uzat armele cu care să-l atace pe Pitorac, scandalul a izbucnit într-o zonă care vizează televiziunea prin cablu a lui Pitorac. Pentru primarul Micuţaru şi consilierul Creţu nu contează că atacându-l pe Pitorac în această zonă îşi fac duşmani sutele de abonaţi la cablu, care la anul vor fi şi votanţi. Pentru ei primează şicanele cu care pot să-i facă lui Pitorac zile negre.
Primarul Dumitru Micuţaru a recunoscut de faţă cu secretarul primăriei, că proaspătul său consilier “este nebun, dar are şi momente de geniu”. Mai nou primarul susţine că Eugen Creţu nu mai este angajatul său. Dar surse din interiorul Primăriei Flămânzi îl contrazic, Creţu continuând să fie retribuit de la bugetul local cu aproape 20 de milioane de lei lunar.
Iată o sclipire de „geniu” a antreprenorului de pompe funebre şi consilier de primar. În urmă cu câteva zile, pe adresa societăţii de cablu administrată de Constantin Pitorac a sosit o adresă neoficială, scrisă de mână la repezeală şi trimisă printr-un poliţist comunitar, în care acesta era informat că pe parcela 749, aparţinând SC Construcţii SRL Flămânzi, cumpărată recent de Eugen Creţu, este amplasat un stâlp de susţinere a reţelei de cablu. “Aveţi la dispoziţie ziua de 12 noiembrie 2007 pentru a muta stâlpul din parcela sus menţionată. În caz contrar, suntem nevoiţi a muta stâlpul din proprie iniţiativă şi nu răspundem de eventualele pagube aduse societăţii”, se menţionează în epistolă.
Imediat administratorul Pitorac a trimis către SC Construcţii SRL o adresă oficială prin care a informat-o că stâlpul în cauză “este montat la distanţa corectă de până la 8,75 metri distanţă din axul drumului, în zona de protecţie a drumurilor judeţene, proprietate a Consiliului Local Flămânzi, pentru care societatea noastră plăteşte chirie, are aviz favorabil atât de la Primăria Flămânzi (nr.6218 / 16.02.2007) cât şi de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi poduri (nr.415 / 05.02.2007)”.
Primarul şi Creţu nu s-au lăsat învinşi. În aceeaşi zi consilierul Creţu a întocmit rapid, cu complicitatea primarului şi a juristei Paraschiva Viciriuc un document oficial, contrasemnat de consilierul juridic Mariana Miulescu, în care se arată că: “prin Contractul de concesiune nr. 15811 din 5.11.2007, încheiat între Primăria Flămânzi şi SC Construct” primăria nu mai are nici o responsabilitate asupra acelui teren. Pentru a-i înnegura şi mai mult sufletul lui Pitorac, în aceeaşi zi de 12 noiembrie Eugen Creţu a mai trimis o adresă neoficială, în care informează că “de la axul drumului dintre Flămânzi şi Prăjeni până la stâlpul amplasat în parcela 749 (...) este o distanţă de 10 metri liniari, deci stâlpul este amplasat în proprietatea SC Construcţii “. Urmând dictonul cel deştept cedează, Pitorac a mutat stâlpul mai aproape de axul drumului, reuşind performanţa să nu întrerupă transmisia CATV către sutele de locuitori din localităţile Câmpeni şi Prăjeni.
Dar n-a scăpat numai cu atât. Năbădăiosului consilier al primarului i s-a năzărit o altă năzdrăvănie. Chiar în zorii zilei următoare a trimis pe adresa oficială a firmei C & E o altă sesizare prin care înştiinţa societatea că “aveţi un cablu TV la înălţimea de 4 metri în parcela cadastrală 749, amplasat nelegal. Vă aducem la cunoştinţă ca în termen de 72 de ore să eliberaţi spaţiul de cablul TV sus menţionat”. Constantin Pitorac şi-a trimis oamenii la faţa locului şi a mutat cablul în aşa fel încât acesta să nu mai “survoleze” spaţiul aerian al parcelei în cauză.
Comentariile sunt de prisos iar singurele cuvinte care ar putea fi folosite în loc de final ar putea fi versurile remarcabilului poet timişorean Daniel Silvian Petre, scrise, la finalul unui an şcolar de cum 20 de ani, pe o banală tablă de clasă, dar atât de valabile şi în ziua de azi: “În oraşul acesta cu flori de pomană / Idioţii zâmbesc şi au faţă umană”. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vrednica lucrare creştină a americanului din deal
Poveste unui român plecat la muncă în Italia
în Europa nu vom putea intra scuipând seminţe şi aruncând pachete goale de ţigări pe stradă
Linişteee! La Protecţia Copilului Felicia şi Dorin lucrează
(Cârcotaşul)
Sindicatele din învăţământ au luat-o razna şi nu se mai înţeleg
Spitalul va achiziţiona lenjerie de la Asociaţia Nevăzătorilor
Dotări cu aparate de ultimă oră la oftalmologie
Cei de la Mediu scormonesc gunoaiele Urban Servului
A treia tranşă de vaccinuri împotriva gripei
„Să meargă politicienii la vot!”
Ioan Rotundu
Ţiprigan vrea grevă, cu orice preţ
Şosea de centură „ca după război”
Prefectul aşteaptă rezultate, nu doar promisiuni, pentru şcolile din Dorohoi
Penegiştii acuză poliţia comunitară de incompetenţă şi toleranţă
Mulţumeşte din inimă Guvernului pentru banii alocaţi judeţului
Ciuştea cere demisia lui Conţac din fruntea CJ Botoşani
Deputatul Câmpanu face lobby pentru botoşănenii din Italia
Vosganian va veni vineri la Botoşani, cu gaz de la Hârlău
Ţâbuleac predică din nou în pustiu
el denunţă abuzuri ale finanţiştilor, dar fără a fi luat în seamă
Horoscop
Înrudirea ungurului cu ardeleanul
Tribunalul Botoşani clarifică situaţia dosarului Ţâbuleac - Vinalcool
drept la replică
În “Cu un pas înainte”, certuri între îndrăgostiţi pe o bursă de merit
Oana Cuzino le dă întâlnire mămicilor celebre
Program TELE'M Botoşani, joi, 15 noiembrie
Poate doar Oprişanu să cumpere, că are bani!
Ei insistă să vă ceară votul!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog