Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1135
De la 07 Ianuarie 2003
122886784

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland a venit la Bucureşti dar nu se va întâlni cu Ponta

  • 9 January 2014, 23:00
Subsecretarul de stat american Victoria Nuland incepe vineri o vizita de doua zile la Bucuresti, pentru a discuta cu inalti responsabili din Guvernul roman si cu membri ai societatii civile despre eforturile de consolidare a statului de drept, informeaza Departamentul de Stat al SUA. Inaltul oficial american are programata o intalnire la Cotroceni, iar din partea Guvernului urmeaza sa discute cu ministrul de Externe Titus Corlatean, nu si cu premierul Victor Ponta, potrivit declaratiilor sefului diplomatiei de la Bucuresti.
"Este agenda pe care o face partea americana, stiu ca este o intalnire cu ministrul de Externe, inteleg ca este o intalnire la Cotroceni. In ceea ce priveste premierul, am discutat cu domnul prim-ministru de acum doua zile, atunci cand aceasta vizita a fost anuntata. Programul premierului era facut de multa vreme, asa incat, din motive obiective, acel program nu a putut fi schimbat si am tot mandatul premierului sa pot discuta orice fel de aspect pe care si partea americana si partea romana le considera necesare", a aratat Titus Corlatean, citat de Agerpres.
Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al Secretarului de Stat John Kerry, va face o vizita in Romania in perioada 10-11 ianuarie, pentru discutii referitoare la statul de drept, a informat Departamentul de Stat american intr-un comunicat de presa. Este a doua vizita a unui inalt oficial american in Romania in urma unei crize politice, dupa cea efectuata de Philip Gordon, predecesorul Victoriei Nuland, in august 2012, dupa referendumul de suspendare a presedintelui.
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a declarat miercuri seara ca vizita delegatiei SUA la Bucuresti, condusa de subsecretarul de stat Victoria Nuland, este una binevenita si va constitui o ocazie de a se discuta "eventuale chestiuni care trebuie clarificate": "Este o vizita pe care eu o calific ca binevenita, cred ca este extrem de oportun sa discutam si vom discuta cu siguranta in primul rand aspectele legate de parteneriatul strategic, care este un parteneriat ce reprezinta cheia de bolta a politicii externe romanesti.
Vom discuta cu siguranta si aspecte regionale, exista mare interes. Si vom discuta cu siguranta toate aspectele care vor fi de interes pentru ambele parti. Am vazut chestiunea cu statul de drept, este o vizita binevenita pentru a avea acest dialog si a clarifica eventuale chestiuni care trebuie clarificate. Eu cred ca dupa perioada aceasta si mai agitata in care s-a facut extrem de multa politica, este bine sa discutam direct, si nu prin intermediul presei si apreciez exact vizita, care ne va da prilejul sa discutam direct si pentru a vedea exact unde ne aflam."
Potrivit acestuia, angajamentul Romaniei pentru statul de drept, pentru democratie ramane unul extrem de solid, la fel ca si Parteneriatul strategic romano-american: "Sunt mize mari, extrem de importante in care Romania este un aliat fidel al SUA si daca avem acest fundament solid, cred ca putem discuta si clarifica si aspecte care pot parea mai sensibile la un anumit moment."
La randul sau, senatorul PSD Mircea Geoana, fost ambasador al Romaniei in Statele Unite, considera ca vizita la Bucuresti a inaltului oficial american va fi utila pentru relatiile bilaterale: "Cred ca e un lucru bun, un alt demnitar american viziteaza Bucurestiul, Europa. Si cred ca in cele din urma va fi o vizita utila pentru relatiile bilaterale. (...) Eu prefer o discutie franca intre parteneri si aliati decat soapte pe la colturi. (...) La Bucuresti vom discuta probleme cu adevarat serioase si adevarat profunde ale relatiei noastre" a declarat Mircea Geoana miercuri.
Dupa vizita la Bucuresti, pe 12 ianuarie subsecretarul de stat american se va afla la Paris, dupa cum informeaza Departamentul de Stat.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Un motiv de divorţ
Horoscop
De ce ar cumpăra Ungaria pământ în România?
Stratfor: Rusia se întăreşte, UE slăbeşte, ţările din Europa Centrală şi de Est îşi schimbă strategia
Au mai rămas 1.182.617 bugetari
Sute de români ii scriu lui John Kerry
cerându-i să sprijine lupta anticorupţie şi statul de drept în România
Antonescu: PNL si PSD merg pe liste separate la alegerile europarlamentare
Guvernul Ponta i-a lăsat pe profesori fără lefuri
birocraţia nou introdusă de Ministerul Finanţelor face ravagii
Liderul protestatarilor de la Pungeşti, acuzat că a folosit un paşaport fals şi că a făcut închisoare în Belgia
Învăţătoarea Dana Blându îi trata pe părinţi cu dispreţ
Nu ştiu dacă sunteţi săraci sau sunteţi nesimţiţi! Asta este şcoala de fiţe, da?
Povestea unui deputat acuzat că şi-a dat soţia afară din casă
primul caz de politician care se prevalează de un articol din Codul Civil care pune în discuţie limitele libertăţii de expresie
Ca să-i facă pe plac lui Ponta, Gyorgy Frunda îi jigneşte pe americani
Uncle Sam ne priveşte cu superioritate. Nu suntem colonie.
Antonescu îl contrazice iarăşi pe Ponta
Năstase n-a fost condamnat politic
Ministrul economiei susţine că o noua lege a minelor va fi aprobată în luna februarie
Botoşani: Cum îi va popi împăratul Ţurcanu pe social-democraţi
Ioan Rotundu
Fenomenul Blându
Ioan Rotundu
Uvertura Mall - Filmele pentru 10 - 16 ianuarie 2014
Promo "Presa-n gura lu' Rotundu" - Tele'M Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog