Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18785
De la 07 Ianuarie 2003
122878852

Suharău: Miliţianul Flămânzanu a suprimat dreptul cetăţenilor la informare

  • Ioan Rotundu
  • 31 May 2016, 23:00
Despre miliţianul Dumitru Flămânzanu, fost ofiţer în cadrul Serviciului Economic din Mi9liţia Judeţului Botoşani nu mai aveam nicio veste în ultima perioadă. Credeam că a dispărut din spaţiul public şi nu mai poluează mediul cu mentalitatea sa de miliţian. Poreclit de către colegi „Mitică încarcă-descarc㔠pentru modul său brutal şi abuziv de a se comporta cu angajaţii din comerţ în mod special, Flămânzanu, după decembrie 1990, s-a retras din activitate şi a fost pentru o perioadă scurtă de timp directorul Căminului de asistaţi sociali din Adăşeni. Pentru că mentalitatea sa de miliţian aducea numai necazuri conducerii Consiliului Judeţean Botoşani, instituţie căreia era subordonat Căminul, Flămânzanu a fost demis.
Iată că a reapărut în spaţiul public, de această dată în calitate de preşedinte al Biroului Electoral Comunal Suharău. Cum a ajuns un miliţian care a servit cu credinţă regimul comunist să coordoneze activităţi electorale de alegeri libere şi democratice, răspunsul trebuie căutat la şefii de la nivel de judeţ în spatele cărora se află PSD-ul.
La Suharău, în urma solicitării candidaţilor Partidului România Unită, am editat în formă printată o foaie de informare electorală format A3, 2 pagini, în care am înserat obiectivele candidatului la funcţia de primar al comunei Suharău din partea PRU, tehnicianul veterinar Gheorghe Poraicu.
În partea a doua a publicaţiei am reprodus articolele apărute în Jurnalul de Botoşani despre nemulţumirile cetăţenilor din comună la adresa primarului Marcel Chelariu. Au fost reproduse mai multe articole apărute în intervalul 2012 – 2016, pentru ca cetăţenii când vor merge la vot să fie în cunoştinţă de caută cu activitatea primarului în funcţie.
Ieri, în urma contestaţiei depusă la BEC de către primarul Chelariu, miliţianul Flămânzanu, în calitate de preşedinte BEC i-a ameninţat pe membrii Biroului să voteze pentru a se interzice difuzarea publicaţiei şi retragerea celor deja difuzate pe motiv că p0ublicaţia nu este înregistrată.
Miliţianul nici după 26 de ani de democraţie şi stat de drept n-a aflat că prin Constituţia României dreptul la exprimare şi informare sunt drepturi inviolabile şi că în România nicio publicaţie nu poate fi suprimată.
Editorul publicaţiei, aşa cum s-a consemnat, este Jurnalulbtd.ro, publicaţie existentă în Botoşani începând cu 15 august 1993 şi este cea mai longevivă publicaţie postdecembristă. La cine trebuia să fie înregistrată foaia de informare electorală pe care am numit-o „Vocea Suharăului” pentru că toate articolele inserate făceau trimitere la activitatea administraţiei publice din comună? Probabil că miliţianul din el ar fi dorit să obţin aprobarea primului secretar PCR îmbrăcat în haina social-democraţiei PSD.
Flămânzanu a ameninţat-o pe Oltiţa Tătaru (foto). membru în BEC din partea PRU, că dacă nu votează pentru suprimarea publicaţiei o va trimite în puşcărie. Curat miliţieneşte a procedat.
Fapta miliţianului de a suprima dreptul la exprimare şi informare este una extrem de gravă şi aştept solu8ţia pe care o va da cei de la BEJ Botoşani, după care voi proceda în consecinţă. Dar pe viitor miliţieni precum Flămânzanu trebuie să dispară din viaţa publică şi să nu ne mai otrăvească viaţa .
Redau articolele din Constituţia României care garantează libertăţile de exprimare şi dreptul la informare să afle şi miliţianul Flămânzanu că nu mai trăim în epoca c de aur a lui Ceauşescu când el tăia şi spânzura destinele oamenilor oneşti ca să se evidenţieze în ochii şefului şi să promoveze în grad.
Libertatea de exprimare:
ARTICOLUL 30(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
Dreptul la informaţie:
ARTICOLUL 31(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
Ei, miliţianule, cum ai respectat aceste drepturi fundamentale ale cetăţenilor?

N.R. – Aseară, târziu, am primit un telefon cum că primarul Marcel Chelariu, însoţit de Mihai Surugiu, primul candidat pe lista PSD la consilieri locali, beţi, s-au deplasat în satul Comăneşti şi au rupt toate afişele cu fotografia lui Gheorghe Poraicu afişată de cetăţeni pe propriul gard odată cu foaia de informare electorală.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Plictis sexual
Horoscopul zilei de 1.06.2016
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Tusk, presedintele Consiliului European: Liderii UE ce promoveaza "iluzii" utopice privind Europa unita au pierdut contactul cu popoarele lor
Fosta Miss Turcia, condamnata pentru ca l-a insultat pe Recep Erdogan
Serghei Lavrov: Rusia nu recunoaste zonele pro-ruse din Ucraina pentru a nu da pretexte Occidentului, dar le sustine
Intr-o comuna din Olt, pe lista pentru consiliul local sunt doua nonagenare, o octogenara si o septuagenara
Modificare foarte importanta a Codului fiscal:
romanii fara venituri si care nu sunt scutiti de plata contributiei de sanatate pot achita aceasta contributie doar la spitalizare
Alegeri ca pe vremea lui Ceausescu.
In 50 de localitati din Harghita, Covasna si Mures exista un singur candidat la functia de primar
Ministerul Justitiei propune in functia de sef adjunct la DIICOT un absolvent al Colegiului Superior de Securitate Nationala - Academia Nationala de Informatii
Romanul „Copiii sălbatici”, despre viața la Botoșani în anii comunismului
Botoşani: La Gorbăneşti, mână pe mână se spală şi împreună obrajii corupţiei
Truşeşti: Consilier local PSD prins la rupt afişele PNL-ului
Flămânzi: gesturile disperate ale primarului liberal Dan Oloeru
De ce miliţianul Flămânzanu să fie poreclit „Mitică încarcă-descarcă”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog