Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15137
De la 07 Ianuarie 2003
122900786
Surse:

Guvernul va disponibiliza în 2011 peste 1000 angajaţi MAI

  • proiectul de lege a fost trimis Parelamentului
  • 8 March 2011, 23:00
Proiectul de lege care stabileşte modalitatea de reducere a cheltuielilor bugetare la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, inclusiv prin reducerea numărului de angajati, a fost aprobat, luni, de Guvern şi transmis Parlamentului spre dezbatere în procedură de urgenţă, anunta, marti, surse citate de Mediafax.
Bugetul MAI pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB. Proiectul de lege recent aprobat de Executiv, care a fost trimis Parlamentului, prevede disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape.
Potrivit bugetului, în prima parte a acestui an vor fi disponibilizaţi peste 7.900 de angajaţi, numărul de salariaţi ai MAI ajungând astfel la aproximativ 141.000.
În a doua parte a acestui an, alţi 10.000 de angajaţi din structurile de ordine publică vor fi disponibilizaţi, pentru a face economii la cheltuielile de personal, conform aceluiaşi document.
Reprezentantii MAE anuntau, inca de la sfârşitul lunii decembrie, că trebuie să implementeze măsuri de redimensionare a numărului de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare, soldaţi şi gradaţi voluntari, funcţionari publici şi personal contractual, România având o medie de 500 de lucrători la 100.000 de locuitori, cu 25 la sută peste media europeană.
Ministerul Administraţiei şi Internelor a supus, la acea vreme, dezbaterii publice proiectul Legii privind unele măsuri speciale pentru reducerea cheltuielilor bugetare la nivelul MAI, care cuprinde şi criteriile pentru micşorarea numărului de posturi de personal.
În expunerea de motive pentru adoptarea peroiectului de lege se arăta că programul anticriză - susţinut de Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Mondială - reprezintă pentru România mecanismul care va conduce la normalizarea condiţiilor financiare menite să inverseze dezechilibrele economice şi să pregătească redresarea economică.
Astfel, cheltuielile bugetare ale MAI vor fi reduse de la 1,74% din PIB (8,9 miliarde de lei) în 2010, la 1,38% din PIB (7,5 miliarde de lei) în 2011, la 1,24% din PIB (7,4 miliarde de lei) în 2012 şi la 1,17% din PIB (7,7 miliarde de lei) în 2013.
În acelaşi timp, spunea MAI, raţionalizarea cheltuielilor publice nu trebuie să afecteze calitatea serviciilor publice furnizate, creşterea eficienţei politicilor publice constând în asigurarea unor servicii publice de cât mai bună calitate în condiţiile unor costuri cât mai reduse.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Victor Ponta i i-a pus gând rău lui Marian Vanghelie
Scandal în Rusia pe sema premierului Putin
Preţul petrolului a scăzut uşor
"Cerbul de Aur" nu va fi organizat nici ăn 2011
Bancul zilei: Dispută americano-japoneză
Horoscop
Ce nu s-a văzut la televizor după ce Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea pe Codul Muncii
deputaţi USL care au votat la două mâini
Hotărârile judecătoreşti destabilizează bugetul instituţiilor
Senatorii au votat să plătim mai mult pentru Sănătate
Iar suntem invitaţi să ne vaccinăm antigripal
Sediul Vămii Rădăuţi Prut a fost ridicat pe banii lui Paşalău
Botoşănenii ar putea avea un spital de gradul III
Surprins de jandarmi în momentul furtului
Caricatura zilei
Lansare de carte
Din suflet pentru doamnele de la Leorda
Femeia în istoria românilor
Eşecurile “Papagalului francez” riscă să dea Franţa pe mâna extremei drepte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog