Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Horoscop
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23381
De la 07 Ianuarie 2003
122909030

Sute de copii au cerut, ieri, adulților să nu mai otrăvească planeta

  • 25 March 2014, 23:00
Peste 500 de copii au traversat orașul marți într-un marș ce s-a înscris în Campania Earth Hour. Cu stegulețe tematice, flori și baloane, copiii au mărşăluit pe străzile Octav Onicescu, Bulevardul ,,Mihai Eminescu”, Pietonalul Unirii şi s-au oprit în faţa Instituţiei Prefectului. Sute de voci au scandat minute în șir ”Ora pământului”, ,,Amfiteatru” şi ,,Salvaţi planeta”, copiii fiind aplaudați de mai multe ori de subprefectul Gelu Țigănucă și viceprimarul Cosmin Andrei. Copiii au fost însoțiți de cadre didactice și părinți. Ecaterina Bulboacă, elevă în clasa a IV a la Școala generală Grigore Antipa din Botoșani, unul dintre sutele de copii prezenți a invitat adulții să se gândească de două ori când vine vorbva de poluare. ,
, Am venit să arătăm că și noi, copiii, putem face ceva pentru a atrage atenția asupra poluării care ne distruge planeta. Vrem un pământ sănătos, un loc unde să creștem fericiți. Nu este prima dată când vin la o astfel de acțiune”, a spus fetița. În continuare, miercuri, programul campaniei mai conține ora 19:30 – Spectacol de umbre pe pietonalul Unirii, trupa de teatru “Atelierul de Teatru” (parte a festivalului Amfiteatru).
Joi, continuă activitățile tematice în fiecare instituție de învățământ, vizite la APM, colectă generală de hârtie și pet-uri în municipiu organizată la nivelul fiecărei școli. Vineri, ora 16:00 va avea loc un Flashmob pe pietonalul UNIRII, dans cu trupa Evolution Crew și alte surprize. Sâmbătă, 20:30 – 21:30 se înscriu acțiuni ca: spectacol integrat în fața Primăriei: LIGHTS OUT / cascadorii pe biciclete cu lumini, demonstrație de karate cu lumină, lansare lampioane, etc. (Liana Anuței)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Remediu ardelenesc
Reţeta zilei: Pulpp de miel la cuptor
Botoşani: Demiterea lui Airimiţoaie a stârnit nemulțumirea liberalilor
Trei pentru ,un ,, rol” la Teatrul ,,Mihai Eminescu”
Noul subprefect, Gelu Țigănucă, a depus jurământul
15 tone de furaje distruse din joacă
Microbuz căptuşit cu ţigarete moldoveneşti
Forţa civică Boptoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog