Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11570
De la 07 Ianuarie 2003
122583509

Tariceanu sustine ca Iohannis le-a propus celor de la PSD si PNL formarea unui guvern

  • de uniune nationala dupa alegerile parlamentare
  • 8 July 2016, 23:00
La putin timp dupa ce a fost trimis in judecata de DNA, Calin Popescu Tariceanu a transmis un comunicat de presa in care vorbeste despre ideea unui guvern de uniune nationala, care ar fi fost propusa de presedintele Klaus Iohannis chiar in cadrul consultarilor avute cu PSD si PNL la Palatul Cotroceni pe tema unui proiect de tara, si sugereaza ca tocmai faptul ca el nu ar dori un astfel de guvern este motivul pentru care ar avea un dosar la DNA.
"Presedintele Romaniei, "guvernul sau" si laboratoarele oculte, in care se ticluiesc aranjamente de mentinere la putere cu orice pret, au renuntat la aparente si au preluat nemijlocit initiativa pe baza unui plan de forta. Acest plan vizeaza impunerea unui viitor Cabinet din care PNL nu trebuie sa lipseasca, indiferent de rezultatul alegerilor, asa incat paradigma "guvernul meu" sa functioneze in continuare. Nu vrea Dragnea guvern de uniune nationala ? Nu-i nimic. Pentru ce avem Justitie independenta? Nu vrea Tariceanu guvern de uniune nationala ? Nu-i nimic. Pentru ce avem DNA ? Si, in general, ni se opune cineva ? Nu-i nimic. 'Nu exista om nevinovat, ci persoane de care nu ne-am ocupat suficient'," sustine Tariceanu in comunicatul de presa.
"Inaugurarea oficiala a planului de forta a inceput luni, 4 iulie, cand liderii partidelor parlamentare au fost invitati la Cotroceni pentru consultari pe teme de politica externa, care s-au dovedit a fi in realitate pretextul in spatele caruia presedintele Iohannis a propus ca, dupa alegeri, Romania sa fie condusa de un guvern de uniune nationala constituit din PSD si PNL, pe baza unui nou proiect de tara adoptat la Cotroceni sub inaltul sau patronaj. (...) Alianta dintre PSD si PNL nu mai provoaca de luni incoace atata repulsie, nu mai e deloc nociva, ci chiar sanatoasa pentru viitorul prosper al Romaniei. Asta ne sugereaza mai nou domnul presedinte Iohannis" mai sustine presedintele Senatului.
Liderul ALDE acuza faptul ca el si partidul sau sunt "demonizati la comanda" de presa controlata de Iohannis si "binom". "Iata ca, dupa lansarea ideii de guvern de uniune nationala, apropierea PNL de PSD nu mai e atat de criticabila in relatarile diviziei de presa, ba e chiar de dorit. Sunt sigur ca nu acesta e 'noul mod de a face politica' asteptat de cetateni si promis de domnul Iohannis", spune acesta.
"Finalizarea sub patronajul Presedintiei a unui program de tara pe termen mediu care sa beneficieze de suportul politic de principiu al tuturor fortelor politice este o initiativa care, teoretic, merita toata atentia si sprijinul. Practic, un astfel de proiect nu poate fi dus la bun sfarsit, mai ales intr-un an electoral, cand competitia dintre partide se bazeaza pe programe politice diverse. Cu siguranta, acest aspect este cunoscut de domnul presedinte, dar propusul proiect de tara este unicul pretext pe care se sprijina ideea unui guvern de uniune nationala format de PSD si PNL" mai sustine Tariceanu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilri: Poliţistul milos
Lumea lu' Rotundu: Păltiniş - Constituirea noului Consiliu local
Horoscopul săptămânii 4 – 10 iulie 2016
Dragnea, intrebat daca Gabriela Firea va fi candidatul PSD la prezidentiale:
Nu e bine sa folosim postul de primar general ca o trambulina personala
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Liberalii renunta la fuziunea cu UNPR
- PNL a decis sa mearga singur la alegerile parlamentare
Curtea Constitutionala a decis ca si primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul
Un cuplu social-democrat fericit. Casă de piatră!
Ioan Rotundu
Redacţia Jurnalul vă informează
"Unde erati cand PNL si PSD bateau palma pentru a-si transa majoritatea primariilor din tara printr-un blat de proportii nationale?
Romania are nevoie de un presedinte implicat"
Le-a veni mintea la cap, dar nu de tot
Ioan Rotundu
Botoşani: Dublă lovitură dată corupţiei din administraţie
Ioan Rotundu
Euractiv.ro: Victor Ponta este vizat de o ancheta DNA privind stergerea datoriei Rompetrol
Botoşani: La Podriga, concurs măsluit, trafic de influenţă şi posibil mită
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog