Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17969
De la 07 Ianuarie 2003
122878036

Tăriceanu, după întâlnirea cu Timmermans:

  • "România s-a înscris într-un maraton și de fiecare dată când s-a apropiat de linia de final s-au schimbat regulile. MCV-ul să fie ridicat"
  • 28 June 2018, 23:00
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a întâlnit la Bruxelles cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Franz Timmermans, iar în comunicatul de presă transmis joi acesta susține că i-a transmis oficialului european că Mecanismul de Cooperare și Verificare trebuie ridicat și a vorbit și de "riscurile generate de protocoalele dintre SRI și instituțiile din Justiție".
Redăm în întregime comunicatul de presa transmis de Senat:
"Joi, 28 iunie 2018, preşedintele Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere la sediul Comisiei Europene cu dl Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene. Întrevederea a fost prilejuită de prezența dlui Călin Popescu-Tăriceanu la Bruxelles, cu ocazia participării sale la „Reuniunea informală a liderilor de partide reprezentate în Grupul ALDE din Parlamentul European”.
Cei doi oficiali au discutat despre Mecanismul de Verificare și Cooperare, despre riscurile pentru democrație și încălcările drepturilor și libertăților cetățenilor generate de protocoalele dintre Serviciul Român de Informații și instituții din Justiție, respectiv despre necesitatea respectării deciziilor Curții Constituționale.
Președintele Senatului a prezentat pe larg efectele negative generate de protocoalele dintre Serviciul Român de Informații și instituțiile din Justiție: atât din perspectiva deturnării luptei anti-corupție, cât și din perspectiva derapajelor în protecția drepturilor și libertăților cetățenilor și a dreptului fundamental la un proces echitabil. Dl Călin Popescu-Tăriceanu și-a exprimat încrederea că va exista, din partea Comisiei Europene, un mesaj public de condamnare a protocoalelor.
Parafrazând metafora alergătorului de maraton care mai are doar 100 m până la linia de final, menționată de prim-vicepreședintele Comisiei Europene cu ocazia vizitei sale la București de la 1 martie a.c., dl Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat: "România s-a înscris într-un maraton și de fiecare dată când s-a apropiat de linia de final s-au schimbat regulile și a trebuit să o luăm de la capăt. Am început cu patru recomandări și acum avem 12. Prin urmare am alergat de trei ori maratonul și ni se cere să mai alergăm o distanță suplimentară. Pe de o parte, cred că mecanismul riscă să devină ineficient, iar pe de altă parte, cred că a sosit timpul să recunoaștem că MCV-ul și-a îndeplinit scopul și să fie ridicat."
Înaltul demnitar român a arătat faptul că Parlamentul, ca for legislativ și reprezentativ suprem, este instituția care are legitimitatea și responsabilitatea de a acționa pentru a se asigura că astfel de practici nedemocratice nu se vor mai repeta, respectiv să adopte legi care asigură independența Justiției și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor. În acest context, a subliniat faptul că modificările legislative în domeniul justiției, inclusiv modificarea Codurilor Penale, vor fi puse în acord deciziile Curții Constituționale a României, cu directivele europene referitoare la prezumția de nevinovăție și dreptul la un proces echitabil, precum și cu recomandările Comisiei de la Veneția.
Președintele Senatului și-a exprimat totodată îngrijorarea față de amânarea de către Președintele Klaus Iohannis, și în fapt refuzul său, de a pune în practică decizia recentă a Curții Constituționale, ceea ce reprezintă un semnal negativ pentru susținerea statului de drept și ordinii constituționale."
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop zilnic 29.06.2018
Bancul zilei: Fiţa şi ospătarul
Șerban Nicolae, despre apelul semnat de cele 12 țări partenere:
"Nu ştiu cine sunt aceşti reprezentanţi și nu știu care le este statutul ca să putem dialoga"
Fostul șef al Poliției Române a revenit la Direcția Generală Anticorupție,
deși este urmărit penal pentru trafic de influență
Românii, ultimii în UE la locuințe cu baie, duș sau toaletă cu apă.
Cum stau vecinii bulgari și unguri
Valabilitatea cardului de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani
Constantin Niță, fost ministru al energiei, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.
Decizia este definitivă
MAE răspunde avertismentului ambasadelor:
”Amendarea legilor penale este atributul Parlamentului / Lupta împotriva corupţiei face parte din priorităţile asumate prin programul de guvernare”
Au apărut detalii despre negocierile dintre Nike şi Halep
: "A riscat foarte mult! Ştiţi ce le-a zis?"
Iohannis, despre avertismentul ambasadelor:
Sper să se audă și la PSD / Sunt lucruri pe care românii le spun de multă vreme
Guvernul a aprobat înființarea unei autorități pentru formare profesională în sistem dual
DIICOT a început urmărirea penală in rem în cazul plângerii împotriva premierului Dăncilă
Avertisment dur: Statele Unite, Franța, Germania și alte 9 țări occidentale cer României să evite schimbările legislative
care ar slăbi statul de drept sau lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei
Codul penal, modificat în Comisia Iordache:
Scad fracțiile de pedeapsă pentru liberarea condiționată; s-a eliminat o parte din definiția funcționarului public / Nu se mai face confiscare extinsă pentru spălare de bani și grup infracțional organizat
Președintele Comisiei de la Veneția:
„Nimeni nu ne-a solicitat o analiză pe Codurile Penale” / „Cei care sunt la putere vor să schimbe legile pentru că nu sunt satisfăcuți de deciziile justiției”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog