Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5875
De la 07 Ianuarie 2003
122891524

Teatrul „Mihai Eminescu”, campion la venituri

  • 27 July 2008, 23:00
Nu o dată, directorul Teatrului „Mihai Eminescu” , Traian Apetrei (foto) a subliniat că adevărata misiune a unei instituţii de cultură este să producă artă şi nu venituri. Lucru cam greu de înţeles de către unii aleşi locali, total în afara problemei, motiv pentru care nu o dată instituţia a fost pusă la zid. Pe primele 6 luni ale acestui an, Teatrul „Mihai Eminescu” este campion la venituri. Mai exact, instituţia şi-a planificat să obţină venituri în cuantum de 38.000 lei, realizând 78.621 lei, adică un procent de 206,9 %. Venituri realizate din închirierea Sălii de Marmură şi a altor spaţii, a maşinilor din dotare, şi a costumelor.
La segmentul „venituri proprii”, teatrul botoşănean şi-a propus să realizeze 103.000 lei, indicatorii fiind şi aici depăşiţi, procentul fiind de 122,02%. Veniturile proprii pe prima jumătate a anului ajungând la 125.679 lei. Cu toate astea, directorul Apetrei nu este mulţumit. Indicatorii artistici obţinuţi nu sunt tocmai pe măsura aşteptărilor. Din cele 55 spectacole planificate, doar 41 au fost jucate de actorii botoşăneni, procentul de realizare fiind de 74,55%. Implicit şi numărul de spectatori şi de bilete vândute sunt mai mici decât cel prevăzut a fi realizat. În loc de 13.000 spectatori preconizaţi, numai 9.817 au vizionat spectacolele actorilor botoşăneni, iar ca număr de bilete vândute s-au realizat 47.058, din cele 65.000 planificate.
În ce priveşte premierele propuse, din acest punct de vedere, procentul a fost realizat în proporţie de sută la sută. Actorii botoşăneni au adus pe scenă toate cele trei premiere pe care şi le-au planificat. Este vorba de „Visul unei nopţi de vară”, după William Shakespeare, „Năpasta”, de I.L. Caragiale şi „O poveste foarte simplă” de Maria Lado. „Adevărata misie a noastră este de a realiza artă, nu venituri”, a concluzionat Traian Apetrei. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 28 iulie
Gânduri în două sec unde de disperare
Flutur vrea ca primăria veche să aibă rol de reprezentare
Liberalii au sărit în ajutorul sinistraţilor
Salvat din ştreang, pentru 5-a oară
Lista monumentelor istorice luată la ochi de specialişti
Votul uninominal continuă să dea frisoane celor din PRM
Pe botoşăneni îi ţine punga mai mult pentru apartamente vechi
Buchet de festivaluri pentru botoşăneni
Şeful CJ Botoşani acuză Guvernul de mită electorală
Inundaţiile au făcut ravagii în judeţ
Puhoiul de ape i-a scos pe epidemiologi pe teren
Pretind că sunt serioşi!
Comentariul comentariilor (CLV)
(Ioan Rotundu)
Angajaţii AJOFM vor convinge şomerii să accepte condiţiile patronilor
Din septembrie se aplică noi limite de vârstă pentru pensionare
Ce şanse au candidaţii liberali să ajungă senatori?
Ioan Rotundu
Creşte numărul taţilor ce preferă postura de mamă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog