Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1325
De la 07 Ianuarie 2003
123135065
pnl
Tensiune în PNL.

Vasile Blaga i-a convocat pe liderii din aripa PDL pentru a decide asupra susținerii lui Ludovic Orban

  • 19 July 2018, 23:00
Fostul co-președinte al PNL, Vasile Blaga, i-a chemat pe liderii organizațiilor din aripa ex-PDL la sediul partidului din Modrogan, miercurea viitoare, ora 16.00, la o întâlnire unde vor conveni asupra susținerii lui Ludovic Orban la șefia formațiunii, au declarat surse politice pentru Mediafax.
Sursele politice au precizat că la întâlnirea în urma căreia mesajul foștilor democrat-liberali va fi unul de unitate în jurul susținerii președintelui PNL, Ludovic Orban, vor participa Raluca Turcan – lider PNL Sibiu, Daniel Buda – lider PNL Cluj, dar și Mircea Hava – lider PNL Alba.
Pe lângă o parte din liderii filialelor PNL din Ardeal vor fi prezenți și câțiva șefi ai organizațiilor liberale din Moldova. Printre aceștia se numără deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan - coordonator al PNL Iași, fostul senator PNL de Suceava, Gheorghe Flutur. De asemenea, la întâlnire e posibil să ajungă și deputatul Cătălin Predoiu.
Foștii pedeliști vor discuta și despre listele candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare din luna mai a anului viitor, stalindu-se în partid să existe paritate în reprezentarea pe liste, au relatat sursele politice. Astfel, aripa ex-PDL va avea cinci nominalizări, iar cea a vechiului PNL tot cinci candidați.
Potrivit surselor citate, pe lista candidaților la europarlamentare vor figura Mircea Hava, Ilie Bolojan, Vasile Blaga, Daniel Buda, Ludovic Orban, Siegfried Mureșan și Marian Jean Marinescu. Este foarte probabil ca actualul europarlamentar Cristian Bușoi să nu se mai regăsească printre nominalizați, au mai spus sursele politice. Bușoi, lider al PNL București nu mai este dorit de conducerea partidului și de președintele liberal, Ludovic Orban, nici la șefia acestei organizații, în contextul eșecurilor la alegerile locale și parlamentare.
Întâlnirea de miercurea viitoare a lui Vasile Blaga cu foștii pedeliști vine pe fondul unei ședințe tensionate a Biroului Politic Național al PNL de luni, unde câțiva liberali l-au criticat pe Ludovic Orban pentru direcția în care se îndreaptă partidul, potrivit surselor politice ale Mediafax.
La reuniunea de luni, Orban le-a reproșat acestor liberali că nu vin cu soluții și în loc facă opoziție la PSD, se ocupă cu subminarea din interior a formațiunii. Mai mult, un număr de 16 liberali, printre care se află liderul PNL București, Cristian Bușoi, și președinții filialelor de sector, au întocmit o listă prin care susțin demiterea lui Ludovic Orban de la șefia partidului, au explicat sursele MEDIAFAX.
Printre liberalii nemulțumiți de Ludovic Orban, care au participat la ședința de luni a Biroului Politic Național al PNL de la Parlament, au fost Anca Boagiu, președinte PNL Sector 2, senatoarea Alina Gorghiu (fost președinte al PNL - n.r.), liderul senatorilor liberali, Iulian Dumitrescu, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, senatorul Marcel Vela, fostul deputat PNL, Hubert Thuma și deputatul PNL, Tinel Gheorghe.
Potrivit surselor politice ale Mediafax, în cadrul Biroului Politic, liderul PNL la Senat, Iulian Dumitrescu, i-a reproșat lui Ludovic Orban că partidul nu comandă un sondaj de opinie pentru a vedea cum stă PNL în fața electoratului. Gheorghe Falcă i-a adus câteva critici lui Orban, iar apoi i-a spus că este profesor în comunicare. În replică, Orban i-a transmis că de un an de zile nu îl vede nimeni, cu toate că spune că este profesor în comunicare.
Președintele PNL i-a întrebat pe liberalii nemulțumiți dacă l-au sunat vreodată ca să îi propună soluții, adăugând că nu știu decât să se plângă. Într-un final, președintele liberal, Ludovic Orban, a izbucnit și le-a spus acestora "să nu se mai ascundă după deget" și să recunoască că au semnat o listă pentru demiterea sa de la șefia PNL. "Ce faceți aici, subminați partidul din interior? Aici veniți și faceți nu știu ce și prin spate faceți liste. De un an și jumătate nu l-am văzut pe unul să dea în PSD. Dați în PNL. Deci este clar că cineva din afară vrea să faceți chestia asta", le-ar fi spus Orban liberalilor nemulțumiți, au relatat sursele politice.
În cadrul BPN de luni, liberalii au stabilit convocarea Consiliului Național pe data de 4 august. Liderul liberal, Ludovic Orban, a declarat, luni, la finalul BPN, că nu a fost încă stabilit locul desfășurării evenimentului, care ar putea fi Alba Iulia sau București. Orban a propus excluderea din PNL a prim-vicepreședintelui PNL Sector 2, Viorel Cataramă. Decizia poate fi luată de către conducerea partidului doar în cadrul ședinței Consiliului Național din 4 august.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 9 - 15 iulie 2018
Când priveşti de pe Măgura Ibăneştilor
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: De ce nu e bine să te compari cu Iisus
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unjirii - Ibăneşti
Cântec joc şi voi bună pe şesul Copălăului
Ioan Rotundu
Germania îl avertizează pe Trump că își va pierde aliații în cazul unui acord unilateral cu Rusia
Adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea va duce la noi tensiuni sociale.
Îi recomand premierului Dăncilă să nu își asocieze numele cu un astfel de act normativ
Raluca Stâncescu, un inculpat periculos aflat doar sub control judiciar
Ioan Rotundu
Iohannis a chemat-o pe Dăncilă la Cotroceni.
Întâlnirea va avea loc miercuri, 18 iulie
Duminică, 5 august, slujbă de sfinţire a Schitului de maici Crăiniceni
- schitul va avea hramul Sf. Ioan Iacob Hozevitul născut în localitate şi decedat la 5 august 1960
Bătrână de 85 de ani ameninţată de Telekom cu strivirea casei
Ioan Rotundu
Cum a ajuns un sărac lipit pământului să aibă maşină de lux
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Inăneşti II
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog