Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19369
De la 07 Ianuarie 2003
122905018

Tensiuni în USL din cauza unei candidaturi de sector

  • PSD şi PNL se ameninţă reciproc cu ruperea protocolului
  • 18 April 2012, 23:00
Candidatura la sectorul 6 pune in pericol functionarea USL la Bucuresti. Potrivit surselor Hotnews.ro, liberalii au amenintat in cadrul negocierilor cu PSD ca, daca nu este propus Rares Manescu candidat, sunt dispusi sa candideze cu liste separate in toate sectoarele.
De partea celalata, PSD il sustine pe Gabriel Mutu si nu este dispus sa cedeze. Social democratii au plusat cerand candidaturi separate doar pe sectorul 6. "Situatia este destul de tensionata. Se discuta in interiorul USL despre candidaturi separate pe Bucuresti. Liberalii au amenintat ca merg separat pe Bucuresti, in timp ce social democratii vor doar candidati separati pe sectorul 6, au declarat pentru Hotnews.ro surse USL.
O alta problema este lista de consilieri. Social democratii doresc paritate la lista de consilieri in timp ce liberalii refuza invocand sondajele de opinie pe Bucuresti in care ar avea un scor dublu fata de PSD. Sursele citate sustin ca social democratii liberalii le-au replicat partenerilor de Uniunie ca la nivel national PSD este mult peste PNL si ca pretentiile lor sunt indreptatite pentru o impartire echitabila la Bucuresti.
O varianta propusa de sociali democrati in cadrul negocierilor ar fi renuntarea la paritate pe lista consilierilor generali in schimbul candidatului la sectorul 6. Liberalii au refuzat intelegerea. De asemenea, o alta varianta propusa de PSD a fost nominalizarea conservatorului Stefan Florescu la sectorul 6 care apoi sa se inscrie in PSD. Nici aceasta varianta nu a fost agreata de liberali.
"Inca nu s-a luat o decizie insa situatia este foarte complicata. Daca spargem USL pe Bucuresti riscam sa dam un semnal prost in tara si, mai mult de atat, riscam sa-l pierdem pe Sorin Oprescu", au explicat sursele citate.
USL si-a nominalizat candidati pe patru sectoare din sase. Astfel la sectorul 1 este candidat Andrei Chiliman, la sectorul 3 - Robert Negoita, la sectorul 4 - Cristian Popescu Piedone si la sectorul 5 - Marian Vanghelie. Potrivit surselor citate PSD calculeaza ca daca renunta la sectorul 6, dupa alegeri in Bucuresti ar avea un singur primar castigator in persoana lui Marian Vanghelie in timp ce PNL ar detine doua primarii sectorul 1-Andrei Chilman si sectorul 6 Rares Manescu iar PC o primarie la sectorul 4-Cristian Popescu Piedone.
Social democratii se tem ca nici pe Marian Vanghelie nu se pot baza si il suspecteaza ca ar putea parasi partidul dupa ce va castiga un nou mandat la sectorul 5.
Sursele citate sustin ca situatia s-a complicat de la renuntarea Ecaterinei Andronescu de-a candida la sectorul 6. Andronescu era un candidat eligibil, cotat cu sanse mari de a castiga primaria de sector si initial PNL acceptase ca nominalizarea apartine PSD. Refuzul acesteia i-a determinat pe liberali sa revendice nominalizarea argumentand ca Rares Manescu este candidatul cel mai bine cotat in sondaje dupa Andronescu.
Liderii USL intentioneaza sa transeze situatia candidaturilor pe Bucuresti pana la sfarsitul saptamanii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Cocoşul lovit şi omul cinstit
Cum a oprit Armata Română revoluţia mondială
Grec bogat, vând insulă. Accept variante, asigur discretie
Credinţa în Dumnezeu este iî declin în întreaga lume
cu excepţia Rusiei, Sloveniei şi Israelului
Cum va fi vremea joi şi vineri în ţară şi în Bucureşti
Ne dorim ca maghiara să devină limbă oficială la nivel regional
Botoşani: Municipiul va fi înţesat cu camere video
Sarmale şi vin de Sfântul Gheorghe pentru botoşăneni
Jandarmii au intervenit pentru un câine periculos
Astăzi încep Zilele Botoşaniului - programul festivităţilor
Concediat ca medic, vrea primarul Botoşanilor
Medici de la Spitalul SF. Spiridon din Iaşi vor colabora cu UPU Botoşani
Oficialii sistemului sanitar vor mai mulţi medici la ţară
Adolescenţi ajunşi la spital după chefuri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog