Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23921
De la 07 Ianuarie 2003
123244989
pnl
Termica revine în prim plan

Egner este acuzat că a legiferat prin semnătură multe afaceri dubioase

  • Câmpanu susţine că noi plătim la preţ nou robineţi second-hand
  • 11 May 2007, 23:00
Deputatul Liviu Câmpanu a ţinut ieri să facă o radiografie a situaţiei din societatea Termica în baza unor informaţii, care susţine că i-au fost furnizate de către profesionişti din cadrul unităţii. Deputatul liberal afirmă că în condiţiile actualului management situaţia poate fi îmbunătăţită. Acesta sesizează nereguli importante. „În momentul de faţă această instituţie utilizează foarte mulţi bani publici. La Termica sunt făcute investiţii din banii contribuabilului şi cred că cheltuirea lor trebuie să fie bine monitorizată”, a declarat Liviu Câmpanu. Acesta remarcă faptul că la societate este o exclusivitate oferită pentru achiziţie firmei Isoplus. Acesta susţine că la toate contractele care au fost încheiate cu această firmă nu au fost respectate termenele prevăzute în execuţie. Pe baza acestor termene Câmpanu susţine că societatea a reuşit să câştige licitaţii în favoarea altor societăţi. „Ţeava preizolată, coturile preizolate au fost livrate cu o întârziere de mai mult de două luni de zile. Nu s-a putut finaliza astfel înlocuirea conductelor programată pentru anul 2006. Acest lucruri conduce la pierderi semnificative”, susţine deputatul Liviu Câmpanu.
Acesta argumentează că din cauza nelivrării la termenele contractuale a ţevii preizolate şi accesoriilor nu s-au finalizat nici lucrările de înlocuire din cartierele Griviţa II şi Victoria I. Pe lângă acestea, liberalul subliniază că şi calitatea lucrărilor poate fi pusă la îndoială. „Toate acestea au efecte negative asupra imaginii Termica şi creează situaţii tensionate. În cazul acestor contracte, pentru nerespectarea clauzelor contractuale nu au fost luate nici un fel de măsuri”, susţine Liviu Câmpanu. Contractele de lucrări pentru înlocuirea lucrărilor deservite de punctele termice Griviţa II şi Victoria I, datorită documentaţiei pentru licitaţie întocmită necorespunzător, a câştigat o societate care nu avea dotări tehnice. Un alt aspect important vizează licitaţia pentru achiziţionarea de armături aferente reţelei de transport. Societatea câştigătoare a livrat robineţi second hand plătiţi ca noi. „Situaţia a fost sesizată de comisia de recepţie, dar directorul comercial nu a luat nici o măsură. La fel a fost şi achiziţia „de succes” ce o reprezintă schimbătoarele de căldură din patru puncte termice”, susţine liberalul Câmpanu.
Acesta crede că echipa managerială a sabotat locuitorii municipiului, ce sunt nevoiţi să plătească servicii de proastă calitate către Termica. Din punctul său de vedere această situaţie nu poate continua la nesfârşit şi vrea să aducă în atenţia Consiliului Local Botoşani necesitatea luării unor decizii cât mai conştiente, care să eficientizeze activitatea. „Gaura neagră a cheltuielilor bugetare din municipiul Botoşani trebuie să fie acoperită. Ştim care este importanţa societăţii de termoficare pentru Botoşani şi cu responsabilitate spun că a trecut momentul ca această instituţie să fie băgată în seamă doar în campanii”, a declarat Liviu Câmpanu. Consiliul de administraţie al societăţii Termica a reanalizat ieri întreg dosarul ce v-a fi înaintat organelor de poliţie. Dosarul cuprinde documente privind nereguli mari descoperite în ultimii ani la societatea botoşăneană de termoficare. Preşedintele PRM Botoşani, Dumitru Codreanu, care este membru în Consiliul de Administraţie al societăţii susţine ca fraudele sunt de zeci de miliarde iar fostul primar Florin Egner a semnat multe documente privind investiţiile şi achiziţiile dubioase de la societatea Termica. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Voinicelul” este tot mai voinic în evenimente
Hala de carne va fi primenită conform normelor UE
Primul pasaj subteran tinde să devină realitate
Noi locuinţe sociale, dar fără ţigani
Democraţii susţin c-au rămas fără autocare
Prefectul Roman pleacă în Spania
Câmpanu s-a pupat în Piaţa Revoluţiei cu Conţac
Somaţie pentru staţia de epurare Săveni
Deţinuţii din Botoşani expun icoane la Iaşi
„Festivalul ţărilor din UE” la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară
Şomeri fără nici o pregătire profesională
Accidentat grav de un poliţist din Suceava
După ce a lăsat o maşină în şanţ, un şofer şi-a văzut liniştit de drum
Uşă şi geam din termopan furate prin demolare
Premiul al II-lea la faza naţională în cadrul competiţiei „Made for Europe”
Comentariu la comentarii (XCIII)
(Ioan Rotundu)
Românul şi micile vietăţi
Friptură de viţel sau de vrăbioară cu sos vânătoresc
Camera lui Bebe
Citate şi cugetări din România
Horoscop
Doriţi mobilă de comandă?
Compania Life Care lansează primele produse BIO din România!
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog