Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22453
De la 07 Ianuarie 2003
122882520

Ţoapa din primăria Rădăuţi Prut

  • Ioan Rotundu
  • 23 August 2010, 23:00
Ieri, după ce a apărut pamfletul intitulat „Conacul primarului Nichiteanu din vârful dealului Miorcani”, de la calculatorul cu IP-ul adsl86-34-200-15.romtelecom.net, calculator aflat pe inventarul Primăriei Rădăuţi Prut au fost postate o serie de comentarii la care s-au folosit cuvinte greu de suportat de hârtie, dar nu să le mai şi rosteşti. Cu toate acestea, cuvintele au fost şi rostite, căci le-am găsit înregistrate la redacţie.
Autorul acestor comentarii şi dialoguri telefonice n-a fost nimeni altul decât nevasta primarului Viorel Nichiteanu. Cea care are pretenţia de a fi prima doamnă a comunei şi care are pretenţia de a fi respectată pentru statutul său social. Este, pe deasupra, şi funcţionar public. Căci nevasta primarului este angajată pe postul de inspector şef la impozite şi taxe, cel puţin aşa a afirmat într-o discuţie avută cu ceva timp în urmă.
Plătită din bani publici, în timpul programului şi pe banii primăriei, adică a contribuabililor, ieri nevasta primarului a păzit toată ziua site-ul Jurnalului pentru a citi comentariile postate şi pentru a răspunde printr-un limbaj total neadecvat poziţiei sociale pe care o ocupă. Pentru că aceste comentarii au conţinut cuvinte injurioase şi insultătoare, conform regulamentului, administratorul nu le-a validat, dar mi le-a pus la dispoziţie într-un fişier special să le pot citi.
Iată şi câteva fragmente, pentru ca cititorii să-şi poată da seama ce fel de nevastă are primarul: „RUSINE sa-ti fie potaie libidinoasa, mica, urita si murdara ce esti. Vezi-ti de lungul nasului jumatate de "om" soios, fosila comunista.” sau „RUSINE PROSTILOR!”
Femeia aceasta pretinde că este licenţiată, dar după limbajul folosit nu dă dovadă că ar avea nici cei şapte ani de acasă. Ajuns aseară la redacţie, după ce am filmat pentru Lumea lu’ Rotundu, am ascultat şi banda convorbirilor telefonice din redacţie. Iar doamna Nichiteanu a demonstrat, prin limbajul folosit, reale calităţi de ţoapă. Iar telefoanele le-a dat tot pe banii primăriei, căci din primărie a sunat în mod repetat.
Fac parte din categoria celor care a aşezat în raftul Bibliotecii Naţionale câteva cărţi, care se bucură de respectul a zeci de mii de telespectatori în fiecare zi când mi se difuzează reportajele filmate, sunt zilnic oprit pe stradă de personalităţi de seamă ale Botoşanilor şi felicitat pentru ceea ce fac, sunt oprit pe stradă de oameni simpli care ţin să mă încurajeze în demersurile mele jurnalistice. A mă coborî să dialoghez cu o astfel de fiinţa umană cu vădite manifestări de mahalagioaică incultă i-aş dezamăgi pe cei care mă apreciază.
Dacă nevasta primarului Nichiteanu crede că felul în care s-a comportat ieri, sfidându-i pe cei care o plătesc pentru a se ocupa în timpul programului de răfuieli personale, dacă ea crede că uzând de un limbaj licenţios o face să se simtă bine, atunci să-i fie de bine. În fond este problema celor din Rădăuţi Prut, căci pe ei îi reprezintă doamna Nichiteanu şi nu pe mine. Ea nu va ajunge niciodată să-şi depăşească statutul de ţoapă pentru că aşa-i este construcţia intelectuală.
Păcat că în satul în care s-a născut marele om de cultură şi politician Ion Pillat, în satul de unde a pornit să uimească lumea marea campioană olimpică şi mondială Doina Ignat sunt şi astfel de specimene umane care fac satul de ruşine. Astfel de oameni fac parte din Lumea lu’ Rotundu, cu ei am eu a mă lupta prin ceea ce fac ca jurnalist de presă scrisă şi televiziune.
Oricum, doamna Nichiteanu n-a călcat şi nu va călca vreodată prin mediile academice, universitare şi culturale pe unde încă mai sunt invitat să calc, nu se bucură şi nu se va bucura de compania celor mai importanţi oameni din viaţa publică a României şi a judeţului pentru simplul fapt că este peste putinţa puterii sale de înţelegere.
Ceea ce i se potriveşte, aproape de perfecţiune, este limbajul trivial folosit. Se comportă la nivelul învăţăturii asimilate. Poate avea un teanc de diplome, acestea nu-i vor da cultura generală şi gradul de civilizate, care-i lipsesc începând cu cei şapte ani de acasă. Anii bunei cuviinţe!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, marţi, 24 august
Bancul zilei: Tatăl lui Băsescu
PLDM depăşeşte, în premieră, comuniştii la capitolul încredere
ONG-urile se împotrivesc defrişării terenului unde se va construi Catedrala Mântuirii Neamului
Arcadie Gherasim: Rusia făţarnică
Unirea Basarabiei cu România interzisă de Comisia Electorală Centrală
Până când?
Cum au crescut averile senatorilor PDL pe timp de criză
Preşedintele a fost înjurat, dar n-a bătut pe nimeni
„Gogoşica parfumată” îl sfidează pe Ţâbuleac
Toate spitalele din judeţ vor fi verificate la sânge
Verificarea legalităţii certificatelor de handicap este complicată
Semnături pentru birul pe avere la Botoşani
Căldura nu se scumpeşte
Un nou centru social în municipiul Botoşani
Plata burselor şcolare a trecut în seama primăriilor
Săraci scoşi datori la AJPS
Garda de Mediu pregăteşte declanşarea unor noi controale
Elevii de clasa a VIII-a încă nu ştiu cum vor fi examinaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog