Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20693
De la 07 Ianuarie 2003
122880760

Tot mai multe incendii, cărora pompierii le fac cu greu faţă

  • 30 March 2009, 23:00
Intervenţii în 3 zile cât într-o lună. De asta au avut parte pompierii botoşăneni în acest week-end. De vineri, ora 17.00, până astăzi dimineaţă ora 05.00, echipajele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani s-au confruntat cu 11 incendii de mirişte, 9 incendii produse la gospodăriile cetăţeneşti, salvarea unui copil, în vârstă de 1 an, rămas blocat în apartamentul în care locuieşte cu părinţii săi, a unei bătrâne rămasă blocată în balconul locuinţei proprietate, precum şi acordarea primului ajutor şi transportarea unei femei căzute de la înălţime pe raza comunei Mihai Eminescu de la locul incidentului la ambulanţă.
Valoarea bunurilor materiale protejate de foc ca urmare a intervenţiei prompte pompierilor a fost estimată la 1.165.000 lei. Numai în ziua de duminică, 29 martie 2009, au avut loc 9 intervenţii. O ţigară aprinsă aruncată de un fumător pe un teren viran de pe raza satului Brăteni, comuna Dobârceni a transformat 3 hectare de vegetaţie uscată în scrum. S-a întâmplat duminică, cu puţin înainte de ora 14.00.
Pompierii au fost chemaţi să stingă incendiul chiar de cel care l-a provocat, respectiv Gheorghe S.. Intervenţia a durat mai puţin de 20 de minute, nefiind înregistrate pagube materiale. La ora 14.21 o femeie din municipiul Botoşani solicita sprijinul pompierilor după ce a rămas blocată în balconul apartamentului proprietate personală, situat la etajul al II-lea al unui bloc de pe strada Aleea Rapsodiei. Viorica A., în vârstă de 67 de ani, era îngrijorată şi de faptul că aragazul era în funcţiune existând pericol de explozie. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani s-a deplasat la faţa locului, au urcat la etajul II cu ajutorul unei scări culisabile şi au salvat femeia din balcon. Totodată aceştia au acţionat pentru deblocarea uşii de la balcon cu ajutorul dispozitivului de deblocare a uşii, au intrat în apartament şi au închis aragazul.
Imediat ce au ajuns în unitate pompierii au fost alertaţi de o localnică din satul Huţani, comuna Vlădeni, care anunţa un incendiu la depozitul de furaje amplasat în gospodăria sa. La sosirea echipajului de pompieri la faţa locului ardeau furajele existând pericolul de extindere la anexe şi casă. Intervenţia a durat mai puţin de 15 minute. În incendiu au fost distruse 6 tone de furaje, valoarea pagubelor fiind estimată la 60.000 de lei.
Incendiul a fost generat cel mai probabil din neglijenţa proprietarei care a depozitat cenuşa cu jar în apropierea materialelor combustibile. . La 3 minute după ce au intrat pe poarta unităţii pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din satul Pogorăşti, comuna Răuseni. Vecinii Paraschivei P. erau speriaţi că incendiul care cuprinsese într-un timp foarte scurt întreaga locuinţă a acesteia s-ar putea extinde şi la proprietăţile lor.
Când echipajul a ajuns la faţa locului ardeau bunurile din două camere. Incendiul a fost stins în mai puţin de 20 de minute în limitele găsite de pompieri. Valoarea pagubelor a fost estimată la 5.000 de lei. Incendiul a fost generat cel mai probabil de un coş de fum deteriorat. Pompierii au salvat celelalte anexe gospodăreşti şi proprietăţile învecinate în valoare de 35.000 de lei.
Duminică, între orele 16.35 - 16.50 un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani a acţionat pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată de pe un teren viran de la marginea municipiului Botoşani. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Până la sosirea acestora a fost distrusă vegetaţia uscată de pe 2 hectare.
La ora 18.40, medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au solicitat sprijinul echipajului SIAMUD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani pentru mobilizarea şi transportarea unei femei, în vârstă de 42 de ani, din comuna Mihai Eminescu, care a căzut de la înălţime. Femeia era în stare critică iar medicii nu putea ajunge la ea cu ambulanţa din cauza treptelor care duceau spre observator. Pompierii au mobilizat victima şi au transportat-o cu targa de la locul unde căzuse până la ambulanţă, pe o distanţă de u putea fi transportată la ambulanţă. În aceste condiţii femeia a ajuns la timp la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.
Duminică după amiază Constantin G. din satul Hilişeu Crişan, comuna Hilişeu Horia, a încercat să curăţe miriştea din jurul casei dând foc la vegetaţia uscată. Din cauza vântului puternic flăcările s-au propagat la gardul casei incendiul iar de aici s-a extins la acoperişul din stuf al grajdului de animale. Speriat de întorsătura pe care au luat-o lucrurile bărbatul a solicitat sprijinul pompierilor. Două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi s-au deplasat la locul indicat şi au reuşit să stingă incendiul în 40 de minute. Datorită intervenţiei acestora, casa şi celelalte anexe din gospodărie, estimate la 15.000 de lei, au fost salvate. Flăcările au distrus bunuri materiale în valoare de 2.000 de lei.
Intervenţia promptă a pompierilor botoşăneni duminică seară a făcut ca un incendiu izbucnit la o locuinţă de pe strada Calea Naţională din municipiul Botoşani să fie stins înainte de a produce pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale. Astfel au fost salvate anexele şi casa, valoarea bunurilor protejate de foc fiind estimată la 200.000 de lei.
Incendiul a fost generat de un coş de fum necurăţat de funingine. Panică în această dimineaţă printre locuitorii satului Alba din comuna Hudeşti după ce locuinţa Elenei C. a fost cuprinsă de flăcări. Focul s-a declanşat cu puţin după ora 02.00. Două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani s-au deplasat la locul indicat în cel mai scurt timp posibil. Lupta cu flăcările a durat o oră fiind salvate bunuri materiale în valoare de 50.000 de lei. Valoarea pagubelor a fost estimată la 5.000 de lei, fiind distrus acoperişul casei, construit din stuf, pe o suprafaţă de 40 m.p., 3 uşi, 3 geamuri cu toc, 2 canapele, 1 fotoliu, 1 şifonier, 1 frigider, 1 televizor, 2 covoare, o maşină de cusut şi articole de îmbrăcăminte. Depozitarea cenuşii cu jar în apropierea materialelor combustibile a transformat în această dimineaţă o parte din gospodăria lui Mihai F. În scrum. Proprietarul şi-a dat seama de greşeala pe care o făcuse duminică seară abia astăzi dimineaţă, în jurul orei 05.00 când s-a trezit din somn cu gospodăria în flăcări. Disperat, bărbatul a solicitat sprijinul pompierilor care au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea forţelor de intervenţie la locul indicat ardea o magazie precum şi acoperişul adăpostului de animale. Incendiul a fost lichidat în 20 de minute fiind salvate 30 de păsări, 1 cal, 3 porci precum şi casa de locuit şi anexele, valoarea bunurilor protejate de foc fiind estimată la 70.000 de lei. Au fost distruse bunuri în valoare de 7.000 lei.
SUBOFIŢER RELAŢII PUBLICE
Plt. Dorina LUPU

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


1 aprilie 2009 – Ziua Naţională a Păsărilor
Mihai Darie – un securist de treabă, fără minte, dar extrem de bogat
Blestemul care bântuie prin sediul PNL
Ioan Rotundu
Cutremur urmat de incendiu la etajul II al Hotelului Rapsodia
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI – 31 MARTIE
Comentariul comentariilor L
(Ioan Rotundu)
Voronin huiduit de 10.000 de oameni la meciul cu Elveţia
Franţa a introdus, temporar, controale la frontierele cu statele vecine
Comunicat de presă PNL
D e c l a r a ţ i a Uniunii Scriitorilor din Moldova
Asociaţiei Istoricilor din Republica Moldovaşi a Forului Democrat al Românilor din Molodova
Horoscop
Rabinul tânguitor şi rabineasa violată
Promisiunea lui Putin către Voronin
Inspectorii sanitar-veterinari pregătesc prigoana producătorilor individuali
Criza economică întunecă fericirea ţiganilor botoşăneni
Ambasadorii folclorului voronean au cucerit Geneva
Deţinuţii botoşăneni, în pelerinaj la Schitul Vorona
Fricassée de pui
Banca Mondială nu mai vrea români pensionari
Mai mulţi bani pentru bolnavii de cancer
Au început să se înmulţească locurile de muncă
Dublă încercare de sinucidere nereuşită
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog