Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1314
De la 07 Ianuarie 2003
123111713
pnl

”Trădarea” ca interes naţional

  • 28 July 2008, 23:00
Exista grupuri de interes in partidele politice, care fac pact si cu Diavolul, doar ca sa se imbogateasca. Isi creioneaza strategii, isi elaboreaza tactici de manipulare doar ca sa se simta pe cal. Un coleg din presa, chiar mi-a replicat o data: ”mi se rupe de patriotism”. In Basarabia exista partide, lideri de opinie, care imbraca haina democratica si nationala, doar ca sa razbata printre electori si sa fure voturile romanesti traditionale, chiar daca si acestora li se falfaie de ”romanism” si joaca pe scheme rusesti...
Cine sunt eu ca sa ripostez impotriva noilor conjugatii politice?! Un simplu muritor, adica un nimeni, vorba unei colege de breasla! Ei, cei cu bani si influenta sunt la moda-noii fanfaroni ai scenei politice si al jocurilor transnationale.
In Republica Moldova tradarea nu este evaluata, ea se face din pasiune. Pretul tradarii este interesul meschin si rautatea umana. Iar ca tradarea sa fie credibila se inventeaza spioni, agenti, servicii secrete si instrumente manipulatorii.
Tradatorii sunt si ei oameni, mai ales politicienii si liderii de opinie. Ei pot sa jure ca sunt dispusi sa fie luptatori care, in caz de razboi cu Romania si tradeaza statul moldav, si tot ei, concomitent, vand rusilor la pret de nimic bunuri sustinand ca nu exista o oferta occidentala. Tot acestia pot sa inventeze ”retele straine” si sa informeze institutiile statului despre pericolul ”unionist”.
In Republica Moldova, potrivit acestora, ai impresia ca toate statele au iscoade si interese, dar toti traiesc sarac si foarte prost. Si atunci cum sunt evaluate ”iscoadele”? Cred ca dupa atitudinea fata de stat si de preferintele politice sau ale grupurilor de interes.
Republica Moldova sufera la capacitatea de-a insusi niste norme de comportament occidental si se afla, spun asta, cu regret, inca, in spatiul oriental. Cei cu viziuni prooccidentale si pro-democratice sunt tratati de statul R. Moldova ca niste inversunati dusmani ai statalitatii!
Daca esti un adept de-a lui Putin poti sa te pricopsesti si cu statui, lauri, ani dedicati in cinstea ta. In ultimul timp doar personalitatile basarabene care s-au manifestat plenar in Est intra la dedicatiile anului. Fara sa fiu rauvoitor, dar si Doga si Druta provin de la Moscova, chit ca primul este cu mult bun simt.
In schimb, Ion Druta dupa ce a semanat Casa Noastra R. Moldova si la adus pe badea Mior la Soroca are si un An, incadrat inclusiv in programul manifestatiilor de 31 august-Ziua Limbii Noastre.
Cat priveste Integrare Europeana, in afara de mimetism si de speculatii, nimic concret in spatiul dintre Nistru si Prut nu se intreprinde.
Dar există un ”control” al Integrării Europene...
Ma intreb daca toate in R. Moldova trebuie sa fie luate sub ”control”, inclusiv dusul la toaleta?! R. Moldova, in viziunea multora dintre politicieni, jurnalisti, oameni ai societatii (in) civil(e), este bantuita si colindata de agenti si spioni. Pentru ca se crede, ca aici, se duc lupte invizibile grele, in spatii paralele si in diferite viteze de timp. In R. Moldova toţi agenţii sunt atât de săraci, că nu au măcar de-o îngheţată.
Pe terenul acesteia, potrivit emitentilor de identificare de spioni, se invart jocuri magistrale ale serviciilor secrete straine. Acestia, cand prind vreun personaj reprezentant al unor institutii internationale, transnationale, deja intind mana sa li se acorde un mic onorariu. Pentru ca multi din ei cred ca ofera informatii pretioase despre geo-spatiul basarabean.
Deci, in R. Moldova avem parte de agenti voluntari, care activeaza fara plata sau cu un onorariu mic. Evident, avem parte de directori de firme straine, ”frati” in diverse cluburi discrete, reprezentanti de ong-uri inter/trans-nationale, de presa si agentii de stiri internationale care colecteaza informatii si fac diagnoza spatiului basarabean. Si aceasta de aproape 20 de ani.
În R. Moldova sunt la modă balivernele despre spioni tirajate pe banii guvernării
Nu sunt singurul care sunt traumatizat in urma unui razboi psihologic declansat de mitraliera kaghebista si care a trecut prin sita deasa a boabelor ”directivei”.
Are statul basarabean o preocupare pentru Integrarea Europeana, in adevaratul sens al cuvantului, atata timp cat spionita este turnata pe gat consumatorului de presa.
Partidele politice niste simple firme cu denumiri apetisante care sunt gestionate de aceeasi ”tortionari” ai sistemului vechi, care au molestat generatii cu suflet curat.
Sunt pur si simplu deceptionat si nu mai vad, deocamdata, cum ar putea fi insanatosita societatea... M-am saturat de Republica Moldova ”comunista” si inca ”kaghebista”!
Octavian Sergentu, Presa.md
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Diaspora română din Spania şi Italia se revoltă
Kievul vrea să introducă studiul în ucraineană în şcolile româneşti
Cleopatra Stratan, cinci recorduri mondiale la doar cinci ani
Program Tele'M Botoşani marţi, 29 iulie
O blondă deşteaptă
Horoscop
Vi se oferă şansa vieţii. Profitaţi din plin de ea!
De la praznic la spital
Barajul de la Stânca Costeşti în pericol
Mănăstirea Cozancea nu a putut fi evaluată din cauza inundaţiilor
Piedone trimite miercuri ajutoare la sinistraţii botoşăneni
Ţâbuleac vrea ca strategia de dezvoltare a judeţului să fie gata în octombrie
Tabără pentru sinistraţii botoşăneni
Preşedintele CJ se simte luat peste picior de doi tupeişti
Centrul Vechi al municipiului va fi iluminat arhitectural
Apa potabilă nu mai este… potabilă
Comentariul comentariilor (CLVI)
(Ioan Rotundu)
Ce şanse au cei şase liberali să ajungă deputaţi?
Ioan Rotundu
Puhoaiele se retrag, autorităţile la fel, rămân nenorociţii
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog