Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15704
De la 07 Ianuarie 2003
122901353

Trafricul de ţigări este mai înfloritor ca oricând

  • 25 January 2013, 23:00
Joi poliţiştii botoşăneni au făcut mai multe capturi de ţigări de contrabandă, una dintre ele fiind realizată după o urmărire. În jurul orei 11,00, pe D.N. 29 C în localitatea Vârfu Cîmpului, poliţiştii rutieri au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism înmatriculat în Anglia.
Întrucât conducătorul acestuia nu s-a conformat semnalelor repetate ale poliţiştilor continuându-şi deplasarea, a fost urmărit pe o distanţă de aproximativ 7 km când autoturismul urmărit a fost pierdut.
În cele din urmă autoturismului în cauză a fost găsit abandonat într-o pădure la circa 400 metri de drumul naţional, iar în interiorul acestuia se aflau două colete cu ţigarete. Împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au fost derulate activităţi care au condus la depistarea, conducerea la sediul poliţiei şi cercetarea conducătorului auto, în persoana lui Bogdan A. de 23 ani, din localitatea Dersca.
În urma cercetării locului faptei şi examinării autovehiculului respectiv, s-a constatat că în acesta se găsea cantitatea de 50.000 ţigarete de provenienţă Ucraina, iar din cercetările efectuate s-a stabilit că acestea au fost introduse în România peste frontiera verde, preluate de Bogdan A. şi transportate în vederea comercializării ulterioare.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea de către Bogdan A. a infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.
Conducătorul auto urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin deţinerea respectivei cantităţi de ţigarete este de aproximativ 22.500 lei, cantitatea de ţigarete în valoare de circa 30.000 lei şi autoturismul folosit în valoare de aproximativ 5000 euro au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
În aceeaşi zi în baza a două autorizaţii de percheziţie domiciliară emise într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Ştefăneşti, a fost identificată cantitatea de 6.400 ţigarete de provenineţă Republica Moldova, procurată în scopul comercializării de către Constantin A. de 53 ani şi Romică P. de 57 ani, ambii din oraşul Ştefăneşti.
A treia captură a fost făcută tot de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, ce l-au identificat pe Gheorghe D. de 57 ani, din Botoşani, care transporta cu autoturismul său cantitatea de 3600 ţigarete de provenienţă Republica Moldova, fără a deţine documente legale. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Efectul Alzheimer
Gastronomie: Păstrăv aromat la cuptor
Britanicii ar alege să părăsească UE dacă ar fi organizat astăzi un referendum
ÎCCJ: 31 ianuarie, zi de judecată în dosarul lui Dan Voiculescu
achitare sau puşcărie?!
Dosar penal pentru pescuit cu plasă monofilament
Lungu, capo di tuti capi al traficului cu ţigări ăn Penitenciarul Botoşani
Zăpada căzută a provocat mai multe accidente auto
Modernizarea drumului Botoşani – Suceava: parole PSD-iste
Întâşnirea prefectului cu pensionarii, timp pierdut de ambele părţi
Directorii subordonaţi CLM Botoşani vor fi evaluaţi
Botoşani: Deşi neastisfăcător, Ţurcanu laudă bugetul CJ pe anul 2013
USL: Ţurcanu şi Dolineaschi pupat piaţa Independenţei
cu Mihaela Huncă cum rămâne?
Botoşani: Ţurcanu vrea să-i ducă pe ţărani cu zăhărelul
el va trimite în judeţ echipe de activişti care să domolească revolta ţăranilor impozitaţi nemilos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog