Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9908
De la 07 Ianuarie 2003
122895557

Traian Băsescu a aprobat trimiterea unei echipe SPP in Siria

  • 5 November 2013, 23:00
Presedintele Traian Basescu a aprobat trimiterea unei echipe a Serviciului de Protectie si Paza (SPP) in Siria, pentru efectuarea unei misiuni de protectie a unor oficiali ONU.
"Presedintele Traian Basescu a aprobat joi, 31 octombrie, solicitarea Secretariatului Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) referitoare la executarea misiunii de protectie apropiata a coordonatorului special si a altor oficiali ai Natiunilor Unite in Siria si pe timpul vizitelor in alte regiuni de catre o echipa a Serviciului de Protectie si Paza (SPP) din Romania," anunta un comunicat la Administratiei Prezidentiale.
Presedintia precizeaza ca aprobarea s-a facut "in temeiul Art. 7 alin. (1) din Legea nr. 121/2011 privind participarea fortelor armate la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman."
La inceputul lunii octombrie, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a declarat Consiliului de Securitate ca echipa internationala de experti care va supraveghea distrugerea armelor chimice din Siria va numara circa 100 de membri si va necesita cel mai probabil sprijin din partea statelor membru ONU.
"Intre 1 noiembrie si 30 iunie 2014 Misiunea Comuna va sprijini, monitoriza si verifica distrugerea unui program complex de arme chimice, care implica multe situri in intreaga tara marcata de conflict violent, care include 1.000 de tone de arme chimice, agenti si precursori", a mentionat secretarul-general ONU, potrivit Reuters.
Ban a precizat ca operatiunea va fi periculoasa pentru ca personalul va fi nevoit sa se deplaseze de-a lungul liniilor de conflict si in unele cazuri in zone controlate de grupari armate, ostile obiectivelor misiunii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Trezit din comă
ANM: Ploi abundente si intensificări ale vântului, miercuri şi joi
Senatorii au respins extinderea atribuţiilor Direcţiei Generale Anticorupţie
Care sunt construcţiile speciale la care vor fi aplicate noi impozite
FMI, îl contrazice pe Ponta cu privire la reducerea CAS
reducerea CAS nu e bugetată pe 2014
Botoşani: Temă de lucru pentru parlamentarii USL de Botoşani
m măcar să sfârşească ce s-a început sub Guvernul Boc
La ICR s-a numit un vicepreşedinte UDMR care nu ştie limba română
Nagy Mihai Zoltan nu are trecută limba română în CV
Fiica baronului PSD de Prahova urmărită penal
pentru evaziune fiscală şi spălare de bani
Gastronomie: Carne de porc in suc propriu
Perversiune fiscală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog