Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12460
De la 07 Ianuarie 2003
122898109
Traian Basescu, directorului Oficiului Anti-Frauda European:

OLAF din România exagerează uneori cu controalele

  • 14 May 2013, 23:00
Presedintele Basescu a spus marti, la inceputul intrevederii cu directorul general al Oficiului European de Lupta Anti-Frauda (OLAF), Giovanni Kessler, ca departamentul corespondent din Romania, DLAF, exagereaza uneori cu controlul proiectelor cu fonduri europene, ceea ce determina blocarea acestora, relateaza Mediafax.
"Trebuie clarificat de ce este asa mare numarul de rapoarte care va sunt transmise de DLAF din Romania, pentru ca - o sa fiu foarte sincer cu dumneavoastra - uneori am impresia ca din cauza birocratiei sau pentru a acoperi activitatea unora dintre institutiile noastre, uneori exagereaza cu controalele. Unele dintre proiecte sunt blocate din cauza acestei abordari", a afirmat Basescu, potrivit imaginilor de la inceputul intrevederii de la Palatul Cotroceni cu Kesller, transmise de Administratia Prezidentiala.
Presedintele a adaugat ca nu a cerut niciodata DLAF sa isi diminueze vigilenta, insa trebuie ajuns in acest sens la un nivel optim care sa nu mai duca la blocarea proiectelor.
De asemenea, Basescu a si glumit cu directorul general al OLAF. "E o placere sa vedem OLAF-ul aici, dar sa nu ne intrebe ce am facut cu banii", i s-a adresat el acestuia, razand. "Este o gluma, chiar e misiunea dumneavoastra sa intrebati orice tara", a adaugat Basescu.
Kessler a raspuns ca OLAF este foarte multumit de nivelul de cooperare cu Romania si DLAF.
"Da, inteleg ca e o gluma, dar daca toate tarile ar fi ca Romania in ceea ce priveste cooperarea, ne-am descurca foarte bine (...) Sunteti deja niste parteneri foarte buni si sper sa mentineti aceste standard", a spus oficialul OLAF. Giovanni Kessler se afla marti intr-o vizita la Bucuresti, el urmand sa sustina in aceasta dupa-amiaza si o conferinta de presa la Reprezentanta Comisiei Europene.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Când Alinuţa devine nevastă
80.000 de copii cresc fără părinţii plecaţi la muncă, în străinătate
Basarabia, a 9-a regiune a României?
În ce constă ţeapa cu autostrăzile lui Şova: o explicaţie în 12 paşi
Reducerea cvorumului la referendumuri la 30%, aprobată de Comisia juridică din Senat
Sub nicio formă nu se pune problema transformării în partid
BOR şi ospăţul cu fondurile europene
Ioan Rotundu
Botoşani: Cum a ajuns Marian Florea şef peste Staţiunea Popăuţi
Ioan Rotundu
Guvernanţi, furaţi liniştit, opoziţia veghează!
Ioan Rotundu
Sub nicio formă nu se pune problema transformării în partid
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog