Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
440
De la 07 Ianuarie 2003
123134180
pnl

Trei proiecte ale lui Cătălin Rădulescu, adoptate tacit:

  • Senatul numește procurorii șefi în locul Președintelui / Apelurile la Înalta Curte să fie declarate doar în favoarea inculpaților
  • 14 May 2018, 23:00
Trei proiecte legislative inițiate de Cătălin Rădulescu, deputat PSD condamnat definitiv în decembrie 2016 la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, au fost adoptate tacit de Camera Deputaților. Potrivit uneia dintre prevederi, președintele României este eliminat din procedura de numire a procurorilor de rang înalt, fiind înlocuit de Senatul României.
Un alt proiect, semnat de 38 de parlamentari PSD, prevede că apelul la Înalta Curte de Casație și Justiție soluționat de completul de 5 judecători, nu va putea fi declarat decât în favoarea inculpaților.
Cel de-al treilea proiect prevede că "inspectorii din cadrul Inspecției Judiciare sunt numiți în funcție de către inspectorul-șef, în urmă unui concurs, pentru un mandat de 9 ani, dintre judecătorii și procurorii care au o vechime de cel puțîn 12 ani în magistratură, care au cel puțîn grad de curte de apel sau parchet de pe lângă curte de apel și au avut calificativul <> la ultimele trei evaluări."
Procedural, trebuie că adoptarea tacită să fie citită în plen pentru că proiectele să poată merge la camera decizională, în acest caz Senatul. Ele se află pe ordinea de zi de la Camera Deputaților de săptămâna asta.
Ce prevede proiectul de modificare a Legii 303/2004 privin numirea procurorilor de rang înalt:
"Președintele, vicepreședintele și președinții de secții ai Înaltei Curți de Casație și Justiție sunt numiți de către Senatul României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție care au funcționat la această instanța cel puțîn 5 ani, desemenati de Adunarea Generală a Judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Revocarea din funcție a președintelui, a vicepreședintelui sau a președinților de secții ai Înaltei Curți de Casație și Justiție se face de către Senatul României la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte, prim-adjunctul și adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naționa Anticorupție (sic), adjuncții acestuia, procurorii șefi de secție ai acestor parchete, precum și procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și adjuncții acestora sunt numiți de Senatul României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 16 ani în funcția de judecător sau procuror pentru procurorii generali și procurorii șefi și o vechime de 14 ani în funcția de judecător sau procuror pentru adjuncții acestora și procurorii șefi de secție, pe o perioada de 4 ani, fără posibilitatea reînvestirii.
Revocarea (…) se face de către Senatul României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul CSM."
Rădulescu a încercat să își impună aceste amendamente și la comisia specială pentru legile justiției, dar acestea nu au fost luate în seamă.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dragnea, despre faptul că Iohannis cere demisia lui Dăncilă:
Sabotează și subminează Guvernul / Amenințarea e făcută într-un stil mafiot / Nu luăm în calcul suspendarea
Oliver Felix Bănilă, propus de ministrul Justiției pentru funcția de procuror șef al DIICOT
Președintele Iohannis încearcă să provoace o suspendare din partea majorității
Peste 18,9 milioane de cetăţeni cu drept de vot, înscrişi în Registrul electoral
G4Media.ro, după ce Dragnea a cerut anchetarea lui Dan Tăpălagă:
Un atac grav la libertatea presei și o încercare de intimidare a jurnaliștilor independenți
Comisarul Corina Crețu, scrisoare dură către ministrul Transporturilor
pe tema întărzierii proiectelor pe fonduri europene:
Cum are de suferit unul dintre cele mai de succes proiecte turistice din Bucovina
din cauza neînțelegerilor dintre autorități
Zeci de mii de palestinieni protestează în Fâșia Gaza față de mutarea ambasadei SUA la Ierusalim
37 palestinieni au fost împușcați mortal, 900 sunt răniți
Ceremonia de inaugurare a Ambasadei Americii la Ierusalim
S-a răcit amiciţia dintre Nechifor şi Daea
Ioan Rotundu
Conţac spală ruşinea de pe obrazul judeţului şi al ţării
Ioan Rotundu
Bancul zilei: „Comoara” ginerului
Horoscop zinic 15.05.2018
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog