Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6720
De la 07 Ianuarie 2003
122892369
Tribunalul Bucureşti:

Preşedintele CJ Constanta Nicuşor Constantinescu, eliberat sub control judiciar

  • 20 March 2014, 23:00
Tribunalul Bucuresti a respins joi solicitarea procurorilor DNA de arestare preventiva a lui Nicusor Constantinescu astfel incat presedintele Consiliului Judetean Constanta a fost eliberat sub control judiciar. "Astazi s-a facut dreptate pentru mine", a declarat Nicusor Constantinescu.
"Aceasta injosire si jignire a mea este grava pentru ca este facuta si pentru cei care m-au ales in 3 mandate", a adaugat seful CJ Constanta.
Agerpres informeaza ca Tribunalul Bucuresti a decis instituirea controlului judiciar pentru presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, si a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva a acestuia.
"Am stat pe nedrept in arest, eu nu reprezint un pericol social", a afirmat Nicusor Constantinescu, care s-a plans ca "ieri dimineata m-am trezit cu u mascatii in casa si de abia seara am aflat care sunt asa-zisele abuzuri in serviciu".
"Vizavi de aceasta masura abuziva luata de DNA Bucuresti, aceea de a ma perchezitiona cu mascatii de ieri dimineata incepand de la 7:30, de a-mi da mandat de aducere cu sirene pana la Bucuresti, de a-mi da mandat de retinere 24 de ore aici la DNA. Deci toata procedura era pregatita dinainte atat pentru mine cat si pentru directorul de la RAJDP (Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta - n.red.), Adrian Gambuteanu.
S-a admis recursul pe care l-am facut impotriva propunerii de arestare pentru 29 de zile. Judecatorul m-a ascultat si m-a audiat timp de aprope 3 ore si jumatate, am adus toate contra-argumentele si dovezile cu avocatul nostru vizavi de aberatiile si tot ceea ce s-a scris in rechizitoriu fara sa tina cont de opinia noastra, si judecatorul, spre lauda justitiei romane, a avut puterea sa nu accepte prelungirea termenului de 29 de zile pentru retinerea si arestarea mea preventiva confirmand mie si opiniei publice ca singura sansa a Romaniei care, indiferent ce imixtiuni sunt - politice sau an electoral sau tot ce se intampla, alegeri prezidentiale - sa se faca dreptate.
Astazi s-a facut dreptate pt mine, dl Gambuteanu a fost retinut timp de 30 de zile, are cale de atac si dansul in 2-3 zile pe care o va exercita, presupun, si DNA-ul fata de decizia mea, se va face si asta la Curtea de Apel Constanta", a declarat Nicusor Constantinescu.
Seful CJ Constanta s-a plans ca DNA Bucuresti nu a vrut sa ia in calcul starea sa de sanatate "desi ieri am depus copie de toate documentele si analizele vizavi de diagnosticul pe care il am eu si necesitatea de a ma trata urgent pentru cancer de prostata". "Trebuie sa cer DNA aprobarea sa plec sa ma tratez pentru ca deocamdata am interdictie de a parasi Romania, in decizia de azi", a adaugat Nicusor Constantinescu.
Intrebat cum a fost experienta unei nopti in arest, Nicusor Constantinescu a raspuns: "Nu as dori nimanui sa treaca prin ce am trecut eu, nu numai ca am stat 24 de ore in arest ci prin faptul ca am stat pe nedrept in arest, pentru eu nu sunt un periciol social, eu sunt reprezentantul a 750 de mii de cetateni care m-au votat de 3 ori in judetul Constanta si in Dobrogea si asta inseamna ca justitia a dat dreptate celor care au avut incredere in mine in permanenta. Aceasta injosire si jignire a mea este grava pentru ca este facuta si pentru cei care m-au ales in 3 mandate. Nu se poate sa ma pui ca pe un animal, sa ma aduci cu sirene si tot ce s-a intamplat si sa fiu eliberat".
Potrivit unui comunicat al DNA citat de Agerpres, Nicusor Constantinescu este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice si 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.
Din ordonanta de retinere intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 2011 - 2013, Nicusor Constantinescu a refuzat in mod repetat sa puna la dispozitia auditorilor Curtii de Conturi documentele si informatiile solicitate, impiedicand astfel efectuarea a trei controale incluse in programul de activitate al acestei institutii.
"In aceasta modalitate, a fost tulburata grav activitatea Curtii de Conturi, care s-a aflat in imposibilitatea de a-si indeplini principala atributie, respectiv verificarea modului in care au fost utilizate resursele financiare publice. Totodata, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, constand in faptul ca activitatea sa a fost sustrasa verificarii, in conditiile in care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanta din resursele publice in perioada supusa controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, exista date ca din aceste sume au fost efectuate plati nelegale, aspecte care impuneau lamuriri prin efectuarea controlului si care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA", arata DNA.
De asemenea, in perioada 2007-2014, presedintele CJ Constanta nu a respectat dispozitiile legale care il obligau sa procedeze la emiterea si la prelungirea a 12 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale, prin aceste actiuni producand un prejudiciu de aproximativ 30.000.000 euro.
"Mai mult decat atat, dupa ce instantele judecatoresti au dispus prin 9 hotarari definitive pronuntate in perioada 2008 - 2011 ca presedintele CJ Constanta sa procedeze la emiterea documentelor respective, acesta a refuzat punerea in executare a hotararilor prin care era obligat sa-si indeplineasca atributiile de serviciu", au mai retinut anchetatorii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Deziluzie sexuală
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Drob de miel
Gigantul Shell renunţă să producă gaz natural în Marea Neagră
Antena 3, amendată cu 30.000 de lei pentru atacul la adresa lui Andrei Pleşu
Legea privind angajarea zilierilor a fost modificată
Trecerea la a treia etapa de sancţiuni aplicate Rusiei
Cel mai puternic aliat european al lui Vladimir Putin
Gazele se scumpesc la consumatorii casnici si pentru cei industriali de la 1 aprilie
Alegeri europarlamentare. La vremuri noi, tot ei
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Păgubiţi de foc
Grădiniţă nouă la Cerbul în valoare de 98.000 euro
Căminul Cultural Frumuşica va fi reabilitat cu cinci miliarde lei vechi!
Uvertura Mall: Filmele săptămânii următoare
Tupeul lui Mircea Sandu, la Dolce
şi care e problema că primesc 75 de mii de euro? Este prea puţin ce primesc, este prea puţin
Cine sunt oamenii de afaceri si liderii politici din Rusia sanctionaţi de administraţia Obama
Ponta: Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti vor începeîin 2015
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog