Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14302
De la 07 Ianuarie 2003
122874369

Trocurile politice de la Bucureşti şi iredentismul unguresc

  • 12 April 2007, 23:00
Dorinţele de putere şi căpătuială ale guvernanţilor de la Bucureşti, în special şi ale majorităţii clasei noastre politice în general, au devenit atât de puternice încât preocupările pentru interesele generale ale poporului şi statului român mai contează doar ca un banal fapt divers. Interesele naţio9nale ale României sunt, cu bună-ştiinţă, mai ignorate ca niciodată atât din partea instituţiei prezidenţiale cât şi a celei guvernamentale care, din dorinţa de a se menţine la putere, recurg cu orice preţ, fără nici o ezitare, la cele mai murdare trocuri politice. Un exemplu în acest sens este şi cooptarea în guvern a UDMR-ului, pentru care a fost creat şi un post special de vicepremier pentru Marko Bela, chiar dacă acesta este anchetat la DNA şi promovează pe faţă, în numele etniei sale un program iredentist, spunându-se că programul respectiv a fost negociat de către Marko Bela şi preşedintele Traian Băsescu cu ocazia formării guvernului în anul 2004.
Pentru un procent de 5-6% cât reprezintă populaţia maghiară din România au fost oferite în guvernul Tăriceanu II 25% din posturile ministeriale. Prin concesiile excesive antiromâneşti făcute minorităţii ungare de către guvernanţii care s-au perindat la putere în ultimii 16 ani, UDMR-iştii au făcut o serie de paşi decisivi în direcţia hungarizării Transilvaniei. De exemplu, o bună parte din predicţiile fostului ministru ungar de externe de după 1990, un iredentist de notorietate, Geza Jeszenscki, s-au materializat: Transilvania a devenit deja „un spaţiu de complementaritate ale economiei ungare”, iar ca scop strategic în perspectivă „unirea maghiarilor în graniţele existente înainte de Trianon”.
Paşi importanţi pentru înfăptuirea acestui din urmă deziderat antiromânesc s-au făcut în sensul că pe lângă cucerirea puterii economice în Transilvania s-a reuşit oficializarea limbii ungare în administraţie şi justiţie, separatismul etnic în învăţământ etc., totul printr-o politică perfidă şi de şantaj din partea UDMR-ului. Urmează, conform programului udemerist, regionalizarea ţării, oficializarea limbii ungare în toată Transilvania, autonomia teritorială şi…Cât despre guvernanţii de la Bucureşti nu putem constata altceva decât o politică de complicitate la toate demersurile UDMR.
Nici o reacţie în apărarea intereselor naţionale în faţa manifestărilor şi atitudinilor antiromâneşti, iredentiste şi şovine ale ungurimii din afară şi din interior. În locul unei reacţii de protest faţă de declaraţiile oficialităţilor de la Budapesta, făcute în preajma zilei naţionale a Ungariei, 15 martie, de la Bucureşti au fost adresate mesaje de felicitări. Iată, de pildă, câteva citate dintr-o declaraţie atribuită preşedintelui Ungariei, Laszlo Solyom, consemnată într-un articol din cotidianul Magyar Hîrlap, intitulat „În numele tuturor ungurilor, bravo, domnule preşedinte”. „Potrivit Constituţiei ungare, persoana preşedintelui Republicii exprimă unitatea naţiunii. Dar cum poate fi exprimată această unitate dacă nu există încă?”…”După semnarea Tratatului de la Trianon au rămas în afara frontierelor Ungariei peste 2 milioane de persoane, din care 1,2 milioane în România, 500 mii în Slovacia, aproape 500 de mii în Siberia şi Croaţia etc. Preşedintele este hotărât, în mod strălucit, fără teama de a irita duşmanii care şi aşa sunt furioşi, să solicite returnarea Transilvaniei…”
La Cluj-Napoca, 15 martie, ziua naţională, a fost sărbătorită pentru prima dată, după aderarea României la UE, într-un mod cum se cuvine, unde un om politic ungur a adresat îndemnul în sensul că „în spaţiul comun şi deschis al UE, minorităţile ungare pot pretinde totalitatea drepturilor lor, inclusiv autonomia teritorială aceasta fiind un drept internaţional fără a răni pe cineva…” „Pentru unitatea naţiunii ungare, fideli dezideratelor revoluţiei de la 1848, se cuvine ca în ajunul sărbătorii noastre naţionale să fie proclamată unirea noastră cu Transilvania, este munca noastră de generaţii, a unei strategii naţionale unitare”.
(Virgil Sandu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă
Sprijin financiar pentru bisericile din Botoşani
Reabilitarea clădirii Teatrului „Mihai Eminescu” necesită bani din bugetul local
Căminul Indagro intră în reabilitare
Spectacol gratuit pentru botoşăneni
Se pregăteşte premiera unui spectacol inedit
Viceprimarul Eram vrea să îşi consolideze poziţia în partid
Termica îşi caută directori
Grupuri de iniţiativă în cinci comune din judeţ
Eveniment editorial, de excepţie, la Casa Armatei
Deţinut dat în urmărire
Operatori economici prinşi pe picior greşit
Încadrări în muncă după cursurile de formare
Învăţătorii fac două ore de muncă patriotică
Nitraţii în atenţia APM
Scandalagiu cercetat de poliţişti
Peste 1.000 pachete de ţigări confiscate
Termica - un autoturism cu mai multe volane
Ioan Rotundu
Secretul bauturilor bune
Maxime şi cugetări ale autorilor englezi
Bucătar de război
Horoscop
Noi oportunităţi
Comentariu la comentarii (LXXIV)
(Ioan Rotundu)
Un nou spectacol de teatru
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog