Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13600
De la 07 Ianuarie 2003
122899249

“Troia” - razboi pentru iubire si onoare

  • 16 December 2008, 23:00
Miercuri, 24 decembrie, de la ora 20:30, telespectatorii ProTv vor fi martorii unui razboi grandios, un razboi al iubirii si al onoarei: “Troia”.
De-a lungul istoriei, marile conflicte au fost declansate de barbati. Unii au luptat pentru putere, unii pentru glorie si onoare, iar altii au purtat razboaie in numele dragostei. In Grecia Antica, pasiunea unuia dintre cele mai celebre cupluri de indragostiti, Paris, printul Troiei si Elena, regina Spartei, a declansat disparitia unei civilizatii.
Troia” este o cronica epica a momentelor tragice si triumfale ale celebrului Razboi Troian, o poveste de peste 3000 de ani readusa la viata cu autenticitate de nume cu greutatea din lumea filmului: Brad Pitt, Orlando Bloom, Erica Bana si Diane Kruger.
Productia urma sa fie filmata in Maroc dar, din cauza extinderii razboiului din Irak, echipa s-a mutat pe plajele din Mexic, la Baja California Sur. Pe toata durata filmarilor, alaturi de echipa s-au aflat si doi biologi, veniti special pentru a proteja ouale de testoasa de pe aceste plaje. Zona nu a fost insa deloc una linistita, avand in vedere ca in numai o luna a fost lovita de 2 uragane. Cel mai putin afectat de acestea a fost insa Brad Pitt care, fiind foarte obosit dupa o zi intreaga de filmari, a dormit bustean in timpul celui de-al doilea uragan, trezindu-se ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Echipa de filmare a avut de asemenea probleme cu temperaturile foarte ridicate de peste 30 de grade Celsius, motiv pentru care oamenii lesinau pe capete din cauza caldurii.
Pentru ca actiunea este unul din cuvintele care defineste acest film, accidentarile nu aveau cum sa nu apara. George Camilleri, culturist si detinator al titlului de Mister Malta in 1989, s-a accidentat la un picior in timpul unei secvente, a fost operat chiar a doua zi dar, din cauza unor complicatii a incetat din viata la numai cateva zile. Brad Pitt a fost si el urmarit de ghinion, rupandu-si in timpul unei scene tendonul lui Ahile. Cu toate astea, atat el, cat si Eric Bana au tinut sa-si faca singuri cascadoriile. Cei doi au facut la inceputul filmarilor si un pact: avand in vedere ca au trebuit sa joace multe scene de lupta, fiecare trebuia sa plateasca celuilalt o suma de bani pentru fiecare lovitura...involuntara, bineinteles: 50$ pentru o lovitura usoara si 100$ pentru una mai puternica. Intr-un filnal, Pitt ii datora lui Bana 750$, in timp ce acesta din urma nu avea nici o datorie.
Stabilirea finala a distributiei si a echipei care urma sa lucreze pentru “Troia” nu a fost deloc usoara. Initial, proiectul i-a fost oferit regizorului Terry Gilliam dar, dupa ce a citit primele cinci pagini, a refuzat. Pentru a regiza acest film, Wolfgang Petersen, a renuntat la “Batman Vs. Superman”. Brad Pitt a acceptat rolul lui Achilles pentru ca inceperea filmarilor pentru “The Fountain”, proiect de care era interesat, intarziau prea mult. Garrett Hedlund, cel care il joaca pe Patroclus, a primit rolul la numai o luna dupa ce a venit in Los Angeles, in incercarea de a incepe o cariera in actorie. Initial, Wolfgang Petersen nu credea ca prezenta unui personaj feminin ar face bine filmului. In final si-a dat seama ca este indispensabil pentru autenticitatea povestii de dragoste si pentru prezentarea conflictului. Asa a inceput un casting la nivel international, in cele din urma, Diane Kruger, actrita de origine germana, fiind aleasa pentru acest rol.
Odata cu lansarea filmului, Brad Pitt a frant si mai multe inimi cu abdomenul bine lucrat si infatisarea…unui razboinic grec. Putin stiu inca ca, pentru a arata asa, acesta a trebuit sa renunte la fumat si sa mearga la sala, in mod frecvent, timp de 6 luni. (Camelia Cavadia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Românul şi găurica
Generalul, plutonierul şi recruţii
Vă invită să petreceţi Revelionul
De ce l-a sunat pe Boc taică-său?
Cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori
Unde-şi va petrece Andreea Esca sărbatorile?
Guvernul lui Emil Boc
lista cu miniştrii desemnaţi
Un judecător de la CEDO, la Justiţie
Ce au făcut în prima zi de activitate, deputaţii aleşi de românii din afara ţării
Comuniştii ar putea pierde majoritate în Parlament la următoarele alegeri
O măsură mult-aşteptată, care va revigora economia naţională
reducerea cotei de TVA la alimente
E.ON Moldova a investit anul acesta 100 milioane lei în reţelele de distribuţie
O fi criză, dar părul tot creşte!
40 % din reţeaua de gaz pe Moldova va fi înlocuită
Mai sunt şi poliţişti care îşi fac datoria
Infractorii distrug, poliţiştii comunitari plătesc
Preşedintele CJ crede în Moş Crăciun
Plăţile de la buget, cu caracter social, întârzie
Vor fi înşelate aşteptările cadrelor medicale?
Supraaglomeraţie în spitale. Bolnavii stau câte doi în pat
Nu promisiunile sunt pericolul cel mare
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog