Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22790
De la 07 Ianuarie 2003
122882857

Trupele americane vor sosi in Polonia, Romania si tarile baltice luna viitoare

  • - comandantul fortelor SUA din Europa
  • 15 December 2016, 23:00
Statele Unite trimit trupe in Polonia, tarile baltice si Romania luna viitoare, in vederea consolidarii securitatii in regiune, anunta oficiali americani si polonezi in domeniul Apararii, relateaza The Associated Press, citat de News.ro
Ministrul polonez al Apararii Antoni Macierewicz a facut acest anunt miercuri, in urma unei intalniri cu locotenent-generalul Ben Hodges, comandantul trupelor terestre americane in Europa, la Zagan, in vestul Poloniei.
O echipa din Brigada blindata de lupta de la Fort Carson, in Colorado, va fi mobilizata la Zagan luna viitoare, iar un batalion va fi mobilizat pe 1 aprilie la Orzysz in nord-estul Poloniei.
Macierewicz a declarat ca este "foarte fericit de decizia luata de partea americana in vederea unei desfasurari mai devreme".
Insa Fortele Terestre americane au declarat pentru The Associated Press ca mobilizarea nu a fost accelerata si ca are loc asa cum a fost programata.
Hodges a spus ca trupele vor sosi in portul german Bremerhaven pe 6 ianuarie si vor fi desfasurate imediat in Polonia, tarile baltice si Romania.
Transferul lor va fi cronometrat si considerat un test cu privire la "cat de repede se poate misca aceasta forta din port pe teren", a declarat generalul. "Am incredere in semnalul foarte puternic, (in) mesajul pe care il transmite, (si anume ca) Statele Unite, impreuna cu restul NATO, sunt angajate fata de descurajarea" Rusiei, a spus Hodges.
El a precizat ca brigada blindata a plecat deja din baza ei din Colorado si se imbarcheaza pe nave.
Statele membre NATO au aprobat la Summitul de la Varsovia, in iulie, mobilizarea a patru batalioane multinationale in Polonia si tarile baltice, cu scopul de a descuraja Rusia.
O brigada de aviatie si una de blindate vor fi amplasate in Europa in aceasta iarna, in cadrul eforturilor NATO de a asigura flancul estic in fata atitudinii agresive a Rusiei, scria luna trecuta site-ul american specializat in chestiuni de aparare Stars and Stripes.
Ministerul roman al Apararii a afirmat atunci ca partea americana a confirmat, prin Biroul de cooperare al SUA la Bucuresti (ODC), faptul ca "Brigada a 10-a Aviatie va fi dislocata in Germania si va desfasura exercitii in regiunea Marii Negre si in sprijinul operatiunii 'Atlantic Resolve'. De asemenea, elemente ale Brigazii a 10-a vor fi dislocate si pe teritoriul Romaniei".
"Detalii privitoare la numarul, tipul de aparate de zbor si perioada pe timpul careia vor fi operate in Romania nu va pot fi puse la dispozitie, avand in vedere ca ele fac parte din categoria informatiilor clasificate la acest moment", a precizat Ministerul Apararii, la solicitarea HotNews.ro.
Brigada a 3-a de blindate din cadrul celei de-a patra Divizii, amplasata in Fort Carson, in Colorado, va trimite 4.000 de soldati in Europa, a anuntat joi armata americana, intr-un comunicat, potrivit stripes.com. Un purtator de cuvant al armatei a confirmat ca unitatea va pleca in ianuarie.
Un batalion de infanterie mecanizata cu transportoare de trupe M2 Bradley si tancuri M1 Abrams va reprezenta contributia americana pentru o prezenta avansata in Romania si Bulgaria.
Cartierul general al brigazii va fi in Polonia.
Brigada a 10-a Aviatie va fi prezenta in Europa cu circa 60 de aeronave, inclusiv CH-47 Chinooks, UH-60 Blackhawks si elicoptere medicale, a declarat un purtator de cuvant.
Brigada va avea cartierul general in Germania iar unitati ale brigazii vor fi amplasate in Letonia, Romania si Polonia.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 16.12.2016
Bancul zilei: Optimism ardelenesc
Primarul Flutur înjurat birjăreşte de pensionarii socialişti
Ioan Rotundu
Kaufland România conduce în Topul celor mai doriți angajatori din industria de retail
Klaus Iohannis despre discutiile de la Consiliul European privind Brexitul:
Nu avem de gand sa ajungem in situatii in care cetatenii nostri vor fi defavorizati
Raluca Pruna, la final de mandat: Am doua mari regrete
- pachetul de legi privind sistemul judiciar si conditiile din penitenciare
Braila: O lebada prinsa in gheata a fost salvata de pompieri
Ambasadoarea SUA la ONU, catre Rusia, Iran si Assad: "Nu va este rusine de atrocitatile din Alep?"
Reactia rusilor.
Prognoza meteo pentru sfarsitul saptamanii
Mihnea Motoc: Rusia a provocat o degradare constanta a securitatii flancului estic al NATO
Tariceanu, despre ideea de a prelua sefia PNL: Speculatii se pot face
Exista demersuri mai putin oficiale prin care PNL incearca sa iasa din situatia de dupa alegeri
Directorul Institutului de Psihiatrie Socola, sustinator PSD, le ofera liberalilor "consultanta de specialitate":
Depresia poate avea consecinte grave. Va asteptam cu drag
Romania Curata: Procurorii de caz au clasat cele mai serioase dosare ale lui Traian Basescu
Canalia politică întotdeauna are şi-un nume
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog