Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8100
De la 07 Ianuarie 2003
122868167

Turcan: PNL cere demisiile in alb ale lui Dragnea si Grindeanu

  • \- sa demonstreze ca nu sunt personaje intr-un joc ipocrit privind legea gratierii
  • 8 May 2017, 23:00
Liberalii cer demisia in alb a premierului Sorin Grindeanu si a presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, pentru a demonstra ca nu sunt implicati in "jocul" privind legea gratierii, a declarat luni presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, adaugand ca atitudinea senatorului PMP Traian Basescu in Comisia juridica a Senatului a fost subiectiva si duplicitara. Ea a sustinut ca Serban Nicolae nu este "de capul lui", motivand ca in acest caz Liviu Dragnea ar fi cerut demisia lui de la sefia Comisiei juridice a Senatului.
"PNL solicita demisia in alb a domnilor Dragnea si Grindeanu. Aceasta este singura modalitate prin care presedintele Camerei Deputatilor si premierul Romaniei pot sa demonstreze ca nu sunt personaje intr-un joc ipocrit privind legea gratierii. PSD si ALDE au majoritatea in Camera Deputatilor, in Senat, detin Guvernul Romaniei, cu alte cuvinte au toate parghiile pentru a-si determina parlamentarii sa respinga gratierea pentru fapte de coruptie.
Din nefericire, impresia pe care ne-au transmis-o personajele in cauza este aceea ca arunca mingea de la unul la altul, ca au o intelegere netransparenta si nenorocita pentru poporul roman ca prin prezenta domnului Serban Nicolae sa isi imparta responsabilitatea si sa includa gratierea pentru corupti. Aceasta modalitate este in dispret total fata de ceea ce asteapta oamenii de la cei care guverneaza astazi, este in dispret total fata de cei care cu buna credinta si buna intentie respecta legile in aceasta tara si isi construiesc un drum sanatos in viata", a spus Turcan, dupa sedinta Biroului Politic National al PNL, potrivit Agerpres.
Turcan a anuntat ca liberalii din Senat vor solicita apel nominal la legea gratierii.
"Este modalitatea cea mai simpla, cea mai onesta de a demonstra ca ceea ce spui si faci", a precizat liderul PNL.
Ea a aratat ca PNL se opune gratierii coruptilor, catalogand demersul majoritatii drept o "marsavie netransparenta", si ca solicita premierului Sorin Grindeanu sa ceara ministrului Apararii, Gabriel Les, sa puna la dispozitie trei cazarmi dezafectate pentru transformarea in centre de detentie.
'Daca sunt interesati de conditiile de detentie, de amenzile pe care trebuie Romania sa le plateasca la CEDO, atunci sa solicite premierul ministrului Apararii ca din cateva cazarmi dezafectate sa inceapa un program de investitii, astfel incat macar trei sa fie transformate in centre de detentie. In felul acesta putem ajunge in mod rapid si intr-un termen previzibil pentru cei care urmaresc respectarea drepturilor in Romania la o depopulare din actualele penitenciare si la o imbunatatire a conditiilor de trai din penitenciare', a spus Raluca Turcan.
Ea a sustinut ca Serban Nicolae nu este 'de capul lui', motivand ca in acest caz Liviu Dragnea ar fi cerut demisia lui de la sefia Comisiei juridice a Senatului.
"Am cerut demisia in alb a domnului Dragnea, a domnului premier Grindeanu, excluderea lui Serban Nicolae, pentru ca daca nu se intampla niciunul dintre lucrurile acestea este clar o coniventa intre conducerea partidului PSD si cei care militeaza cot la cot cu Traian Basescu in Comisia juridica si in Senat. In privinta lui Traian Basescu deja nu mai exista asteptari, asteptarile cele mai mari sunt legate de cei care au castigat alegerile si cei care una au promis in campania electorala si alta ofera zi de zi romanilor din momentul castigarii alegerilor.
Nu au vorbit nici despre schimbarea sefilor celor doua parchete, nu au vorbit nici despre OUG 13, nici despre scoaterea presedintelui din procedura de numire a conducerii unor institutii, nici despre gratierea pedepselor de coruptie. Toate aceste minciuni si grosolanii promovate in spatiul public de PSD trebuie sa primeasca o sanctiune usturatoare si cea mai usturatoare vine de la electorat", a afirmat Turcan.
Ea a spus ca nu mai are nicio asteptare de la Traian Basescu, intrebata in acest sens, si a catalogat atitudinea acestuia din Comisia juridica a Senatului drept "subiectiva si duplicitara".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 9.05.2017
Bancul zilei: Reacţia fetiţei
Turcan: Conducerea PNL a votat, in unanimitate, aplicare de sanctiuni
pentru lipsa de la voturi importante din Parlament
Erdogan anunta negocierea unei zone de liber schimb cu monarhiile din Golf
Parisul isi inteteste eforturile a aduce marile banci care vor pleca din Londra dupa Brexit
Barbatul care si-a montat un gard electric in jurul proprietatii,
condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare
Juncker: Cu Franta avem o anume problema, cheltuie prea multi bani unde nu trebuie
Cat de mult folosesc tinerii romani economia de tip sharing si cea circulara –
afaceri precum Uber sau Airbnb si site-urile cu produse la mana a doua
Modernizarile facute de SUA la baza de la Mihail Kogalniceanu,
estimate la circa 37 de milioane de dolari / Alte 3 milioane de dolari pentru infrastructura bazei de la Campia Turzii
Cu ce ne mai îmbrobodesc parlamentarii botoşăneni
Ioan Rotundu
Ciofu, Lupaşcu, Huncă, Budăi, Rotaru, votul vostru ucide!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog