Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10245
De la 07 Ianuarie 2003
122895894

Ţurcanu vrea ca cei controlaţi să tremure

  • 5 June 2008, 23:00
A venit vara, căldură mare , iar unde poţi să te relaxezi mai bine decât pe o terasă cu o bere şi un mic în faţă. Cam aşa îşi petrec timpul botoşănenii noştri. Acest aspect l-au semnalat şi inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, care au început controlul unităţilor de acest tip, respectiv restaurante, baruri şi terase . Ca de obicei, controlul l-sua desfăşurat cu inspectori aduşi din judeţe ale Moldovei: Iaşi, Suceava şi Piatra Neamţ.
S-au fost formate opt echipe, sub controlul şi îndrumarea vicepreşedintei regionalei Moldova, Anica Popa. Au fost controlate un număr de 40 de localuri din diferite zone ale Botoşanilor: Primăverii, Bulevard, Maternitate, Pietonalul Unirii, Prefectură, Pod de Piatră, Gară inclusiv zona Împărat Traian.
Valoarea amenzilor aplicate este de peste jumătate de miliard lei vechi, mai exact 62.000 de ron. La una dintre unităţi a fost găsită o cantitate de şase kilograme carne expirată, expusă spre comercializare. Marfa a fost scoasă din uz şi distrusă imediat. Amenda primită de patronul care vindea carne expirata a fost de 4000 ron. Din cele 40 de unităţi controlate, la 32 au fost încheiate procese verbale de contravenţie: 27 de amenzi şi cinci avertismente.
Abaterile constatate sunt legate de informare: lipsa datei de valabilitate sau în cazul societăţilor care distribuiau produse alcoolice lipsa gradelor alcoolice pentru fiecare sortiment de băutură. De asemenea au fost constatate şi condiţii de depozitare improprii pentru produsele alimentare, care sunt în majoritate perisabile. ”Din cele 80 de baruri terase şi restaurante câte are municipiul Botoşani, au fost verificate un număr de 40. Totul s-a făcut împreună cu cele 8 echipe care au inclus inspectorii din trei judeţe: Suceava, Piatra Neamţ şi Iaşi. Noi vrem ca atunci când inspectorii OJPC fac controale să se simtă acest lucru” a declarat inspectorul sef al OJPC Mihai Ţurcanu.(Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cod Galben pentru Botoşani
O nouă Comisie de Control impusă de U.E.
Ziua Mediului la Botoşani
Comentariul comentariilor (CXXIX)
(Ioan Rotundu)
Alianţa PSD-PNL-PRM a fost oficial certificată
Paul Onişa mătrăşit din partid
Ispita târgului ExpoTexStil
Au grijă să transmită pe mai departe valorile autentic tradiţionale
Ne-am comemorat eroii
Salariaţii de la Permise Auto mai au de aşteptat
Horoscop
Şi un poliţist deştept
Cabinet Radiologique Privé situé dans l’Est de la France
Ofertă giurgiuveană
Program Tele'M Botoşani vineri, 6 iunie
Romanii- adevaratii europeni
Un ziar din tara fara popor se apuca sa-si bata joc de romanii din Europa
Caricatură - Cronica politică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog