S-au fost formate opt echipe, sub controlul şi îndrumarea vicepreşedintei regionalei Moldova, Anica Popa. Au fost controlate un număr de 40 de localuri din diferite zone ale Botoşanilor: Primăverii, Bulevard, Maternitate, Pietonalul Unirii, Prefectură, Pod de Piatră, Gară inclusiv zona Împărat Traian.
Valoarea amenzilor aplicate este de peste jumătate de miliard lei vechi, mai exact 62.000 de ron. La una dintre unităţi a fost găsită o cantitate de şase kilograme carne expirată, expusă spre comercializare. Marfa a fost scoasă din uz şi distrusă imediat. Amenda primită de patronul care vindea carne expirata a fost de 4000 ron. Din cele 40 de unităţi controlate, la 32 au fost încheiate procese verbale de contravenţie: 27 de amenzi şi cinci avertismente.
Abaterile constatate sunt legate de informare: lipsa datei de valabilitate sau în cazul societăţilor care distribuiau produse alcoolice lipsa gradelor alcoolice pentru fiecare sortiment de băutură. De asemenea au fost constatate şi condiţii de depozitare improprii pentru produsele alimentare, care sunt în majoritate perisabile. Din cele 80 de baruri terase şi restaurante câte are municipiul Botoşani, au fost verificate un număr de 40. Totul s-a făcut împreună cu cele 8 echipe care au inclus inspectorii din trei judeţe: Suceava, Piatra Neamţ şi Iaşi. Noi vrem ca atunci când inspectorii OJPC fac controale să se simtă acest lucru a declarat inspectorul sef al OJPC Mihai Ţurcanu.(Andreea UNGUREANU)