Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9073
De la 07 Ianuarie 2003
123142813
pnl

UDMR este împotriva adoptării unei Ordonanțe de Urgență pentru Codul Penal

  • 25 June 2018, 23:00
Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat luni că formaţiunea din care face parte nu susţine modificarea Codului penal prin ordonanţă de urgenţă, menţionând că aceste proiecte legislative importante trebuie să treacă prin Parlament, transmite Agerpres.
"Nu avem deocamdată semnale nici oficiale, nici informale cu privire la posibilitatea de a se emite ordonanţe de urgenţă pe această temă. Ca principiu, pot să vă spun că UDMR nu a susţinut şi nu a fost de acord cu modificarea într-un domeniul de genul acesta, dar nici în alte domenii prin ordonanţă de urgenţă şi aşa a fost şi când Guvernul tehnocrat a modificat prin ordonanţă de urgenţă Codul penal şi Codul de procedură penală şi aceeaşi atitudine am avut şi atunci când discutăm de luna ianuarie, de Ordonanţa 13. Avem un Parlament, există o majoritate care poate să treacă proiecte legislative importante, acest domeniu este mult prea important, pe lângă alte domenii, să le modificăm prin ordonanţă de urgenţă", a precizat Cseke Attila, înainte de a participa la Biroul permanent al Senatului.
Întrebat dacă asumarea răspunderii ar fi o variantă acceptabilă pentru UDMR, el a reiterat că acest domeniu ar trebui să rămână prerogativa Parlamentului.
"Acest domeniu şi alte domenii ar trebui să rămână prerogativa Parlamentului. Constituţia permite aceste proceduri, dar noi de-a lungul timpului totdeauna am spus de întărirea rolului Parlamentului, acela de a dezbate proiecte legislative şi de a le vota. Nu este o modalitate tocmai fericită şi nu a fost fericită nici în 2016, când s-au modificat peste 100 de articole din Codul de procedură penală şi vreo 13 din Codul penal, şi nu a fost nici la OUG 13", a punctat Cseke Attila.
Referitor la posibilitatea întreruperii colaborării parlamentare cu PSD, senatorul UDMR a spus: "Punctul de vedere al UDMR, ca anul trecut, ca acum doi ani - nu susţinem această procedură prin ordonanţă de urgenţă".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei:; D’ale lui Băsescu
Horoscop zilnic 26.06.2018
120 de organizații, grupuri civice și personalități ale societății civile îi cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din
funcția de președinte al Camerei Deputaților
Parchetul General: 33 de articole din noul cod de procedură penală au elemente de neconstituționalitate
Cu o singură injecție pe zi se poate controla diabetul: „24 de ore nu te mai gândești la diabet"
Tratamentul va putea fi prescris de medicii diabetologi din România în curând - webPR
Mama unui copil dependent de imunoglobulină:
"Probabil și familia Mariei, care și-a pierdut viața din lipsă de tratament, așteaptă scuze. Poate toți pacienții din țara asta așteaptă scuze"
Tăriceanu: Nu am discutat deloc despre o ordonanță de urgență pentru modificarea legilor penale
Dacă protestatarii din Piața Victoriei nu înțeleg PSD a fost votat de 4 milioane de oameni,
trebuie să-i forțăm să înțeleagă
Nu cred că există o singură zi fără o provocare din partea Rusiei
Atacuri cibernetice, interferențe politice, război economic
Iohannis, după ce Dragnea l-a amenințat cu suspendarea:
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog