Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18101
De la 07 Ianuarie 2003
122878168
UDMR il propune pe

Ritli Ladislau la functia de ministru al Sanatatii

  • 17 August 2011, 23:00
UDMR a anuntat printr-un comunicat de presa ca il ppropune pe Ritli Ladislau drept ministru al Sanatatii in locul demisionarului Cseke Attila. Ritli Ladislau este, potrivit comunicatului UDMR, unul dintre cei mai reputati medici din Oradea, ocupand de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe functii administrative. S-a nascut la Oradea, la 8 iunie 1948, si a absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara in anul 1973 ca sef de promotie.
Ritli Ladislau, pentru Mediafax: "Diseara (miercuri seara - n.red.) trebuie sa ajung la Bucuresti in legatura cu preluarea ministerului si, evident, daca presedintele Romaniei a acceptat nominalizarea mea, accept si eu oferta de a exercita aceasta functie. Despre raporturile dintre minister si Casa Asigurarilor de Sanatate stiu doar ca aceasta urmeaza sa fie coordonata de catre minister, dar nu cunosc alte detalii decat ca probabil aceasta coordonare se va face la nivelul unui secretar de stat din minister".
CV Ritli Ladislau:
- este un cunoscut medic din Oradea, unde a ocupat de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe functii administrative. S-a nascut la 8 iunie 1948, si a absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara in anul 1973 ca sef de promotie.
- a fost director al Spitalului Teritorial Orasenesc Stei intre anii 1978-1986, apoi medic inspector la Directia Sanitara Bihor pana in 1990, cand - a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea. Intre 1997 si 2009 a condus Directia de Sanatate Publica a judetului Bihor.
- este specialist in pediatrie, oncologie si hematologie, conferentiar universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii din Oradea. Din anul 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea.
"Dupa consultarile cu Partidul Democrat-Liberal, membrii coalitiei au ajuns la un consens, si anume, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) sa fie coordonata de Ministerului Sanatatii, pentru ca, in acest fel pot fi realizate cel mai eficient politicile publice in domeniu", se mai arata in comunicatul UDMR.
Consiliul Operativ al UDMR Bihor l-a propus oficial in functia de ministru al Sanatatii pe medicul Ritli Ladislau inca din 8 august, declara presedintele executiv al filialei, Szabo Odon.
"Domnul doctor Ritli Ladislau este propunerea noastra oficiala, pe care am decis-o in discutiile de la sfarsitul saptamanii trecute. Am avut si alte variante, dar aceasta este propunerea noastra clara si oficiala", declara Odon.
Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat ca membrii coalitiei de guvernamant nu au ajuns la nicio concluzie, in sedinta de miercuri, cu privire la nominalizarea pentru portofoliul Sanatatii. El a precizat ca vor mai exista consultari pe aceasta tema atat in interiorul PDL, cat si al Uniunii, urmand ca vineri sa se anunte propunerea pentru functia de ministru.
Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, si-a anuntat pe 4 august demisia din functie, urmand sa conduca institutia pana pe 19 august, cand UDMR trebuie sa inainteze premierului un alt nume pentru functia respectiva. Cseke Attila s-a declarat nemultumit de sumele alocate Sanatatii prin rectificarea bugetara, precizand ca nu a fost consultat pe acest subiect.
Agenţia de presă HorNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Nou slogan turistic
Caricatura zilei
„Zilele Orașului Flămânzi”s-au terminat... comentariile continuă
Întreruperi furnizare apă
Modern Calor a premiat și câștigătorii lunii august
lista câştigătorilor
Femeie muşcată de câine la Cătămărăşti Deal
Bărbat bătut transportat la spital de paramedici
Acoperiş aprins de un coş de fum neprotejat
Alţi 50 de elevi instruiţi la şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă
Raport de activitate ANAF Botoşani pentru semestrul 1 2011 (I)
evoluţia principalilor indicatori de performanta ai Activităţii de Metodologie si Administrare a Veniturilor Statului - D. G.F.P.J. Botoşani
Republica Moldova: o victorie mare la început şi 20 de ani de continuă risipă
În momentul de faţă România nu trebuie să îşi mai reducă cheltuielile
Investiţiile Rusiei in obligaţiuni americane s-au redus în ultimele 12 luni
Venezuela îşi transferă rezervele valutare în bănci din Rusia, China şi Brazilia
Evreii consideră că decizia Academiei Române privind termenul "jidan" nu este suficientă
Despre viitoarea politică redacţională
Ioan Rotundu
Paul Onişa implicat într-un nou scandal
USL-iştii s-au plictisit de schimbat viceprimari
Viceprimarul Cătălin Alexa îşi cere scuze de la botoşăneni
Sărbătoare la Vovidenia
S-au stopat concursurile pentru director de şcoală
Nici jumătate din şcoli n-au autorizaţii de funcţionare
Bani greu de restituit
Mii de odrasle chiulangii şi-au lăsat părinţii fără bani
Grupul Școlar „Nicolae Bălcescu” a câştigat finanţarea unui proiect
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog