Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
39
De la 07 Ianuarie 2003
123144034
pnl

UDMR, “Uber Alles!”

  • 22 October 2008, 23:00
In luna mai 2008, Romania a fost nazista. In luna mai 2008, in urma alegerilor locale, sefia unui Consiliu Judetean a fost castigata sub sloganul nazist „Über Alles!”, in varianta de limba maghiara, respectiv „Haromszek mindenekfelett!”, care se traduce prin „Trei Scaune deasupra tuturor!”. In luna mai 2008 Romania a fost iarasi „hülyeség”, adica imbecila, prin lipsa de reactie a autoritatilor statului in fata acestei satanice rememorari a sloganului sub care a fost posibil Holocaustul.
Tamas Sandor, deputat UDMR, a candidat pentru cel mai inalt fotoliu al Consiliului Judetean Covasna, judet care in timpul ocupatiei austro-ungare se numea Trei Scaune, scandand acest recviem al umanitatii, „Über Alles!”, si, culmea cinismului unei minoritati etnice care se vrea europeana, a si castigat. Pentru autoritati nu a contat ca astfel s-a incalcat flagrant Ordonanta de Urgenta a Guvernului 31/2002, document care interzice organizatiile si simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob. Pentru autoritati nu a contat nici ca Tamas Sandor, folosind sloganul, a fost pe toata perioada campaniei un Adolf Hitler de Transilvania, si nici ca UDMR-ul, care si-a asumat candidatul cu tot cu slogan, a transformat Guvernul Romaniei intr-unul liberalo-nazist.
Poate ca abia acum, stiind toate acestea, tentativa liderului UDMR, Marko Bela, de a forta romanii din Transilvania sa invete limba maghiara, are sens. Poate ca face parte dintr-o strategie politica de “procesare” a romanilor. Daca ieri, un candidat UDMR a scandat „Über Alles!”, iar azi liderul aceleiasi formatiuni politice vrea sa ne bage abecedarul maghiar pe gat, poate ca maine romanii vor fi invitati politicos la dusuri... Si poate ca nu intamplator maghiarii continua sa viseze la „Ungaria Mare”, dupa modelul partidului nazist care a incercat sa construiasca „Germania Mare” cu pretul a 60 de milioane de vieti. Si, nu in ultimul rand, poate ca vor fi destui aceia care vor spune ca exagerez, asa cum destui au fost aceia care au pufnit in ras cand Hitler a preluat puterea, ras care le-a mai disparut in drum spre Dachau sau Auschwitz...
Sesizez prin prezenta Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, despre felul in care o formatiune politica legala intelege sa-si faca ilegal campanie electorala. In noiembrie, romanii din Covasna vor merge din nou la urne. Cum? In pas de defilare? Sub ce slogan? “Über Alles!”? Ce vor alege? Un fuhrer? Pana autoritatile vor raspunde acestei sesizari, ii salut respectuos pe toti concetatenii mei maghiari cu traditionalul „heil!”...
Igor Drag, Gardianul
(Roamnien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Clienţii fraudaţi de bănci, le pot da în judecată GRATIS !
Primarul Racz Karoly, monument al şovinismului maghiar
Români, va ordon, învăţaţi ungureşte!
Vodafone va arunca în stradă o bolnavă pensionară, şi-i va confisca garsoniera
Comunicat de presă
Horoscop
Pretenţiile moşului
O afacere imobiliară barosană dar...zona e problematică
Comentariul comentariilor (CCXXII)
(Ioan Rotundu)
Este candidat cu patalama de la BEJ
Candidatul Oprişanu la Senat a mai dat o lovitură de imagine
Tot mai puţine incendii provocate de copii
Sanitarii vor grevă, deşi criza economică i-ar putea împuţina ca număr
Bătrână, victimă a unui atac sălbatic din partea unui câine comunitar
Lăsaţi fără colegii, ţărăniştii vor să devină chibiţii cuiva
Staţie PECO amendată cu 60.000 lei pentru că nu avea autorizaţie de mediu
Liderul ţărăniştilor, Marian Miluţ, l-a lăsat pe Furtună fără „coledziu”
Doina Dreţcanu a uzat de baie de imagine
Şi, totuşi, cui i se cuvine coroana de lauri?
Lansarea candidaţilor liberali la Polivalentă a fost blocată
Ghiorghiţă a vorbit ca proasta-n târg, iar Câmpanu este analfabet
Câmpanu şi-a propus să-i facă lui Ghiorghiţă cunoştinţă cu judecătorii
Ţiprigan vrea grevă cu orice preţ
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog