Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19819
De la 07 Ianuarie 2003
122879886

UE pregateste noi sanctiuni si a oferit Rusiei

  • 31 August 2014, 23:00
Uniunea Europeana a dat duminica un termen de o saptamana Rusiei sa inceteze actiunile in Ucraina, in caz contrar urmand sa adopte noi sanctiuni. "Consiliul European este pregatit sa ia noi masuri pe fondul escaladarii situatiei din Ucraina", a declarat presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, la finalul summitului extraordinar de la Bruxelles. Comisia Europeana a primit sarcina sa pregateasca "de urgenta" o noua serie de sanctiuni. Acestea trebuie prezentate "in termen de o saptamana", iar o decizie va fi luata "in functie de evolutia situatiei", a explicat Van Rompuy, potrivit Mediafax.
"Toata lumea este constienta ca trebuie actionat rapid", a subliniat Van Rompuy. "Exista o determinare puternica pentru a pune toata presiunea posibila pe Rusia, pentru a reveni la masa negocierilor si a gasi o solutie politica".
Consultari intre cele 28 de state membre vor incepe luni, "pentru a fi pregatiti intr-o saptamana".
Cancelarul german Angela Merkel a precizat ca aceste sanctiuni economice vor viza in special sectoarele finantelor si energiei, la fel ca cele adoptate la sfarsitul lui iulie. Aceste sanctiuni economice "au un impact vizibil asupra economiei ruse", a dat asigurari Van Rompuy.
UE a decis la 29 iulie sa blocheze accesul Rusiei la pietele sale financiare si a interzis vanzarea catre Rusia a tehnologiilor sensibile in domeniul energiei, armamentului si a bunurilor care pot fi folosite atat in scopuri civile, cat si militare.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fără principii, fără moravuri
Ioan Rotundu
Botoşani: Sorin Gânga, proaspătul baron de Văculeşti
Ioan Rotundu
Prognoza meteo pentru luni si marti
Vladimir Putin vorbeste in premiera de crearea unui stat in estul Ucrainei
Bancul zilei de luni
Horoscopul zilei de luni
Iavorenciuc, viitor viceprimar ACL
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog