Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2737
De la 07 Ianuarie 2003
122888386

Ucraina da inapoi in privinta legii care ar interzice practic predarea in limba minoritatilor:

  • perioada de tranzitie extinsa pana in 2023
  • 5 February 2018, 23:00
Ministerul ucrainean al Educatiei a acceptat propunerile facute de Comisia de la Venetia cu privire la controversatul articol 7 din Legea Educatiei, care stipula ca, incepand cu ciclul gimnazial, invatamantul pentru minoritatile etnice sa se desfasoare in limba ucraineana. Astfel, Ucraina va prelungi pana in 2023 perioada de tranzitie pentru punerea in aplicare a acestui articol, a declarat joi ministrul ucrainean al educatiei, Lilia Grinevici, in timpul unei intalniri cu ambasadorul roman la Kiev, Cristian-Leon Turcanu, potrivit Rador.
"Suntem recunoscatori Comisiei de la Venetia pentru munca eficienta si profesionista si suntem pregatiti sa implementam recomandarile propuse. Este important sa se inteleaga faptul ca facem acest lucru nu ca urmare a reactiei unor tari, prima noastra sarcina fiind aceea de a oferi fiecarui copil ucrainean, indiferent de nationalitate sau de locul de resedinta, un nivel ridicat al cunoasterii limbii ucrainene. Pentru a face acest lucru, trebuie ca toata lumea sa fie pregatita sa puna in aplicare articolul (lingvistic, n.red) si, in plus, sa fie luat in considerare specificul educational pentru comunitatile nationale din diferite grupuri lingvistice" - a explicat Lilia Grinevici, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Educatiei si Stiintei de la Kiev si citat de Rador.
Grinevici a adaugat ca Ucraina va pregati o foaie de parcurs care sa contina fiecare pas al implementarii articolului lingvistic din legea ucraineana a educatiei si a subliniat ca Ministerul Educatiei lucreaza la imbunatatirea sistemului de asigurare a calitatii educatiei, in special a invatamantului superior.
Potrivit comunicatului de presa, in timpul intalnirii de la Kiev, ministrul ucrainean si ambasadorul Romaniei au mai abordat chestiunea finalizarii Protocolului privind cooperarea in domeniul educatiei intre Ministerul Educatiei si Stiintei al Ucrainei si Ministerul Educatiei Nationale din Romania, a carui semnare este planificata sa aiba loc anul acesta.
Ministrul ucrainean Lilia Grinevici si ambasadorul roman Cristian-Leon Turcanu au mai analizat posibilitatea ca acest protocol sa fie semnat la Bucuresti, dupa incheierea negocierilor. Alte subiecte de discutie la intalnirea dintre cei doi oficiali au inclus teme de interes comun, cum ar fi experienta romaneasca in domeniul manualelor electronice.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dorel pe şantier
Horoscopul zilei de 6.02.2018
Liviu Pop, despre cazul profesorului de religie filmat in ipostaze indecente:
Din punctul meu de vedere, nu trebuie sanctionati elevii
DNA a inceput actiunea penala fata de fostul sef al Nuclearelectrica din timpul Guvernului Boc.
Budulan este acuzat ca luat, pentru el si pentru partid, mite de milioane de lei
O noua lege impotriva stirilor false va obliga platformele media sa coopereze cu statul
Catalin Radulescu (PSD) propune castrarea chimica a pedofililor:
O lege care a reusit in alte tari europene si in SUA
Taieri de salarii la bugetari:
Liderul sindical al functionarilor publici avertizeaza ca circa 22.000 de angajati din ministere ar putea avea veniturile scazute
Liviu Dragnea: Cererea inaintata de Ponta catre DNA, o plangere penala in care ma acuza de intimidare de martori
Nu stie in ce s-a bagat
Dragos Basescu, nepotul lui Traian Basescu, condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare
Liviu Pop: Am sa depun un proiect de lege prin care vreau sa eliminam calificativele in invatamantul primar
Nedreptatea strigătoare la cer făcută familiei Posteucă
Ioan Rotundu
Vizita stranie a ministrului ungar de Externe la Bucuresti.
Peter Szijjarto s-a intalnit astazi cu Dragnea, Tariceanu si Melescanu si a discutat despre "perspective de consultare si cooperare regionala extinsa"
Salarii marite cu 8% pentru parlamentari:
alesii primesc venituri mai mari cu 840 de lei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog