Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14799
De la 07 Ianuarie 2003
122874866

Un Crăciun de poveste autentic vienez - Christmas in Vienna

  • Botoșani, 13 decembrie, ora 19.30, Casa de Cultură a Sindicatelor
  • 2 December 2015, 23:00
Concertul Christmas in Vienna, susţinut de Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser se detaşează între toate celelalte evenimente care abundă în această perioadă a anului. Artiştii sunt recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor.
Vienezii concertează al șaptelea an consecutiv în România, după ce au cucerit publicul ca invitați în Festivalul Enescu.
Strauss Festival Orchestra Vienna va răspândi fascinația Vienei Imperiale în toată România, de-a lungul unui amplu turneu național, în care va susține 11 concerte în 9 orașe. Concertele încep la ora 19.30 și se desfășoară potrivit calendarului: 9 și 11 decembrie – Timișoara – Opera Națională Română/Teatrul Național
13 decembrie – Botoșani – Casa de Cultură a Sindicatelor
Strauss Festival Orchestra Vienna oferă un spectacol total, care satisface atât auditivul, vizualul, dar şi emoţionalul. Programul muzical este foarte divers, cuprinzând valsuri, marşuri şi polci şi, desigur, o colecţie specială dedicată Crăciunului. Programul pe care Orchestra vieneză l-a pregătit în acest an este nou, similar Concertului de Anul Nou pe care Orchestra îl susține an de an în Wienner Konzerthaus. Este un spectacol autentic vienez, rafinat, potrivit pentru toate generațiile, care împlineşte cele mai exigente doleanţe ale melomanilor şi dezvoltă emoţii nebănuite în rândul necunoscătorilor.
Prin spectacolul Christmas in Vienna publicul este transpus în fascinanta lume vieneză şi are şansa de a se simţi, măcar pentru o noapte, invitat de onoare la balurile imperiale. Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este în continuare liderul artistic al grupului și care este considerat cel mai mare specialist în Strauss din zilele noastre.
Între orchestrele de același gen, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi şi experimentaţi, care lucrează în permanenţă în strânsă legătură unul cu altul. Artiștii au cucerit întreaga lume, Strauss Festival Orchestra Vienna susținând turnee pe tot mapamodul, având numeroase apariții TV și participări în renumite festivaluri, numărându-se inclusiv printre invitații de onorare ai Festivalului Enescu. http://www.guth-strauss-vienna.at/konzerte.php
Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, maestrul Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scenele lumii. Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână, deopotrivă publicul și muzicienii.
Monika Mosser este o artistă prin excelență vieneză. Născută în capitala mondială a muzicii clasice, educată la Conservatorul și la Universitatea de Muzică din Viena, Monika Mosser este prima soprană din Europa de Vest invitată în Rusia într-un turneu împreună cu Strauss Festival Orchestra și prima solistă vest- europeană invitată să concerteze împreună cu Filarmonica din Moscova.
Trăiește un Crăciun de poveste în cea mai distinsă companie – Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser! Evenimentul face parte din programul național cultural „Artă contra Drog” 2015, inițiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Fim „Dracula” în parteneriat cu C.I.A.D.O. România, președinte academician Constantin Bălăceanu Stolnici.
Biletele se găsesc la casa de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Conopidă murată
Bancul zilei: Tălmăcire de şofer
Horoscopul zilei de 3.12.2015
Patronul unei firme barladene, aflata in atentia DNA, a fost gasit spanzurat in sediul societatii
Serghei Lavrov se va intalni cu omologul sau turc Mevlut Cavusoglu la summitul OSCE de la Belgrad
Transindex: Inhatat de SRI pentru ca a vorbit la telefon despre o “bomba” care împrastie bile de plastic utilizate în jocuri militare airsoft
declara unul dintre cei implicati
Viktor Orban: Lideri UE vor anunta un plan elaborat pe ascuns, de relocare a 500.000 de migranti din Turcia direct in tarile Uniunii
Ce ar trebui sa faca noul ministru al Sanatatii ca sa nu ajungem sa-l regretam pe rezidentul-manechin
Decalogul liberalilor care vor sa sa devina primari si parlamentari:
sa nu fie traseisti, sa nu fie incompatibili, sa nu aiba probleme penale, sa nu fi plagiat
Decalogul liberal masacrează organizaţia PNL Botoşani
Ioan Rotundu
Comunicat de presă APIA Botoşani
”În așteptarea iernii” - ateliere creative de confecționat ornamente
Patru incendii în prima zi din decembrie
Targu Secuiesc: Miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, acuzat ca ar fi planuit un atac terorist
Botoşani: Botoşăneni nemulţumiţi de cum a arătat oraşul lor de Ziua Naţională
Două manipulări nereuşite
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog