Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 18 Ianuarie 2013

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6562 lei
1 USD = 3.9954 lei


Număr accesări
Astăzi:
11314
De la 07 Ianuarie 2003
62003362

Un botoşănean şi un ungurean au omorât un bănăţean… în bătaie

Un bărbat din Arad şi un botoşănean sunt judecaţi pentru că au omorât în bătaie un lugojean. Crima s-a întâmplat la sfârşitul anului trecut. Cei doi autori au ucis în bătaie victima, invidioşi că bărbatul găsise o bucată mare de cupru pe care putea lua bani frumoşi dacă o ducea la un centru de colectare a metalelor neferoase.
Cei doi autori, Izoltan Iulko, 33 de ani, din Arad şi Ioan Poroşniuc, 44 de ani, din Botoşani, au povestit anchetatorilor că îşi câştigau existenţa strângând plante pentru un laborator de produse naturiste şi din vânzarea de fier vechi, la Lugoj. În 16 noiembrie 2012, victima, Constantin Guruian a găsit un cablu de cupru pe care plănuia să îl vândă la un centru de preluare a metalelor neferoase. Bucata metalică avea circa 10 kilograme, astfel că ar fi încasat pe ea 160 de lei. Invidioşi pe posibilul câştig al acestuia, ceilalţi doi au plănuit să îi ia cuprul.
„Conflictul a avut la bază consumul de alcool şi a pornit de la un cablu de cupru pe care aceştia doreau să-l comercializeze”, declara Mădălina Mezdrea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.
Cearta a degenerat, iar victima a fost bătută crunt de cei doi, până când a murit. Autorii au vândut cuprul găsit de victima lor, au mâncat şi s-au îmbătat de toţi banii. Cadavrul lui Constantin Guruian a fost descoperit de către locuitorii din zona Grădina robilor, abia patru zile mai târziu, în data de 21 noiembrie, la prânz, într-un spaţiu dezafectat al fostului G.A.Z. al Jandarmeriei Române, de pe strada Decebal din Lugoj.
Zoltan Iulko şi Ioan Poroşniuc au fost trimişi în judecată pentru omor. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, probele administrate în cauză au relevat că în seara de 16 sau 17 noiembrie 2012, inculpaţii i-au aplicat Constantin Guruian – persoană fără adăpost – mai multe lovituri cu picioarele şi cu pumnii, în zona feţei şi a toracelui, urmare leziunilor suferite victima decedând.
”Potrivit raportului medico-legal întocmit în cauză, moartea lui Constantin Guruian a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei acute cardio-respiratorii consecutive evoluţiei unui traumatism toracic cu multiple fracturi costale şi hemoragie internă-hemitorace; leziunile de violenţă s-au produs prin lovire repetată cu obiect contondent (picioare) şi comprimare”, a declarat Ioan Braşoveanu, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. Cei doi riscă să stea în spatele gratiilor până la 20 de ani. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Horoscop
Bancul zilei: Când ai baftă
Gastronomie: Căpăţână de mânzat cu usturoi li hrean
Guvernul de la Chisinău caută bani ca să-i înveţe pe demnitari limba română.
poate aude si cineva de la Bucureşti!
Ministerul Sănătătii nu a luat nicio decizie privind medicii care lucrează la stat şi la privat
Opoziţia susţine că nu a participat la mârşăvia imunităţii parlamentare
vezi cine si ce modificări s-au făcut la capitolul imunităţii parlamentare
Ţurcanu aspiră la scaunul de ministru al Agriculturii
Ţurcanu i-a pus gând rău generalei Huncă
21 ianuarie poate fi pentru Conţaci ziua libertăţii
3 botoşăneni au locuinţă de la RAPPS
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Eugen Ţurcanu vrea profit de pe urma Filarmonicii
8 ani închisoare pentru un omor cu furca
Cod galben pentru judeţul Botoşani
APIA Botoşani – Comunicat de presă
Educatorii şi învăţătorii nu vor studii superioare
Botoşani: CJ se pregăteşte să cumpere parazăpezi… din pânză
La Spitalul judeţean, tichete de masă pe datorie
Vaccinurile împotriva gripei îi aşteaptă pe botoşăneni
AJOFM anunţă iar oferte de muncă în Danemarca
Botoşani: CA ilegal la conducerea societăţii Nova Apaserv
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!