Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17624
De la 07 Ianuarie 2003
122877691

Un candidat la Preşedinţia Ucrainei confirmă planurile antiromâneşti ucrainene

  • 4 December 2009, 23:00
Candidatul la funcţia de preşedinte al Ucrainei, Serghei Tghipko este îngrijorat de posibila unire a Basarabiei cu România şi este convins că păstrarea independenţei Moldovei reprezintă un interes strategic pentru Ucraina, scrie jurnal.md, preluat de Romanian Global News.
Potrivit agenţiei ucrainene Unian, Tighipko a comentat astfel declaraţiile preşedintelui interimar Mihai Ghimpu precum că se consideră român, că marchează sărbătorile româneşti şi că optează pentru denumirea oficială a limbii. „Realizarea proiectului România Mare aduce un pericol real Ucrainei şi noi trebuie să ne opunem", a declarat el. „Dacă nu azi, atunci mâine, Ghimpu va prelua în mod oficial conducerea Moldovei. Şi este absolut clar că el va conduce ţara în direcţia lichidării suveranităţii şi unirii cu România". El a calificat drept o greşeală faptul că actualul preşedinte Victor Iuşcenko a utilizat pierderea comuniştilor la alegeri pentru a activiza participarea Chişinăului în proiecte regionale orientate împotriva Rusiei.
'Conservarea Republicii Moldova ca stat independent este în interesul strategic al Ucrainei. Nimeni nu este interesat de aceasta mai mult decât noi. Chiar şi la Moscova există doritori de a împărţi teritoriului Republicii Moldova, care ar da malul drept românilor pentru ca Rusia să-şi poată institui protectoratul asupra Transnistriei. Pentru Ucraina aceasta ar fi o catastrofă' - consideră Tighipko.
Reamintim ca in Ucraina traiesc peste jumatate de milion de romani supusi unui agresiv proces de asimilare, in special prin eliminarea limbii romane din scoala. Tot statul ucrainian este cel care a continuat politica stalinista si a impartit comunitatea romaneasca de in romani si "moldoveni".
In general diplomatia romaneasca a fost extrem de slaba in ceea ce priveste apararea comunitatii romanesti din Ucraina, continuand astfel politica ceausista de neamestecului in treburile interne sau punand in fata diverse avantaje economice, chiar cu pretul pierderii identitatii a sute de mii de romani.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Viitorul României nu este oligarhia!
Excelenţa românească pentru România nu este o prioritate
Ţărăniştii adevăraţi nu votează candidatul strângii!
Prognoza vremurilor grele
Mâncarea mesaroşului (măcelarului)
Românul şi luna plină
Horoscop
Liberalii botoşăneni îşi pun mari speranţe în Băsescu
Prins cu ocaua mică, primarul liberal Gireadă zice că nu ştie nimic
dar a aprobat retrocedarea a 120 ha pădure
La Botoşani, 1400 angajaţi ai MAI păzesc alegerile
In Memoriam Elena Iftimescu
Hoţii strigă hoţii!
Botoşănean urmărit internaţional prins la Iaşi
Program TELE'M Botoşani, sâmbătă
Ce primesc tinerii care au lucrat in campanie pentru PSD?
Pamflet politic în fotografii
Mită pentru Ţâbu
La şcoala Răchiţi, directorul bătut nu poate proba vinovăţia bătăuşului
Serbările şcolare de iarnă afectate de gripa nouă
Migrarea cadrelor sanitare spre Occident a continuat şi în 2009
Cum se va produce schimbarea - pamflet
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog