Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17077
De la 07 Ianuarie 2003
122877144

Un diplomat militar român de la Chişinău neprofesionist, ţinta reţelei ruse din SIS

  • 12 November 2012, 23:00
Dupa o receptie unde zeci de diplomati ai ambasadelor de la Chisinau au consumat bauturi alcoolice, asa cum se intampla de obicei cam in toate capitalele din lume, singura masina cu numere diplomatice oprita de politistii din R. Moldova in cadrul unui filtru, este cea a atasatului militar al Romaniei pentru a fi intrebat daca a consumat alcool.
Dincolo de inabilitatea si proasta pregatire de care a dat dovada atasatul, plecand de la faptul ca nu a luat sofer care sa conduca pana la recunoasterea faptului ca a consumat alcool si acceptarea testului cu fiola si de fata cu televiziunile, el putand oricand sa se prevaleze de imunitatea diplomatica (vezi cazurile cu diplomatii rusi si americani din Romania), in acest caz nu putem sa nu ne punem anumite intrebari.
De ce singura masina cu numar diplomatic oprita de politisti a fost numai cea a Romaniei, in conditiile in care pe acelasi traseu, trecand pe langa acelasi filtru au mai trecut inaintea masinii ambasadei Romaniei inca trei autoturisme cu numere diplomatice care nu au fost oprite?
Surse ale Romanian Global News demne de incredere ne-au dat informatia cu cele trei masini cu numar diplomatic care au fost lasate sa treaca inainte de a fi oprita masina ambasadei Romaniei.
Cum de intrebarea politistului a fost legata de consumul de alcool si nu de actele masinii si identificarea conducatorului?
Exista numeroase suspiciuni legate de faptul ca atasatul militar al Romaniei fiind filat de-a lungul intregii seri de catre “colegi” de la o alta ambasada, s-a observat ca a consumat bauturi alcoolice. Acestia au anuntat o “sursa” a lor din SIS, care dupa aceea a coordonat impreuna cu cineva din politie oprirea masinii diplomatului roman si adresarea intrebarii cheie, de fata fiind si televiziuni. Surse de incredere ale Romanian Global News de la Chisinau confirma scenariul.
Avem toate argumentele sa credem ca este raspunsul imediat pe care Moscova il da la incidentul de la Bucuresti cu agentul rus care a facut accident si a fost nevoie sa fie exfiltrat de urgenta in Rusia.
Evident dincolo de “lucratura” ruseasca este vorba de o proasta pregatire a atasatului militar al Romaniei si asta unde? Exact pe frontul principal al razboiului romano-rus.
Dealtfel chiar si ministrul apararii de la Bucuresti a declarat că militarul putea refuza testarea cu alcooltestul, în baza statutului său diplomatic.
„E regretabil ce s-a întâmplat. Vom face o analiză foarte amănunțită. Vom trimite un alt atașat militar la post", a spus Corneliu Dobriţoiu, ministrul român al Apărării.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Dmitri Rogozin: Rusia nu are de gând să ţină cont de părerea României
Nadia Comăneci a împlinit 51 de ani
Gigi Becal va apăra icoanele şi religia din şcoli
prostituţia şi jocurile de noroc nu vor mai exista în colegiul său
Alimentele "de bază" -cartofii, fasolea, uleiul- au avut creşterile cele mai mari de preţuri
Bancul zilei: VARA PE ULITA, dupa G. Cosbuc
astronomie: Ardei graşi muraţi umpluţi cu varză
Comisia Juridica a Camerei n-a aprobat ridicarea imunităţii pentru Dobre şi Borbely
astfel, cererea preşedintelui Băsescu a fost respinsă
Nume grele implicate şi ani grei de puşcărie în "Dosarul Transferurilor"
Bărbat căzut în fântână, salvat de pompieri
Botoşani: Demisie surprinzătoare a lui Ioan Diaconu din fruntea Modern Calor
Un dorohoian s-a cinstit cu o sticlă de alcool fără să plătească contravaloarea
Migraţia politică stăvilită de Dolineaschi
Costică Macaleţi a jurat să apere legea
Ce fel de legi va respecta Macaleţi
Ioan Rotundu
Locuri de muncă subvenţionate pentru şomeri
Autorităţile locale vor trebui să susţină salariile celor din spitale
La Botoşani, şomajul creşte continuu
Botoşani: Internare la cerere, cu tarife, la Judeţean
Business pe seama sănătăţii noastre
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog