Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10393
De la 07 Ianuarie 2003
122870460

Un gest necugetat si inadmisibil al MAE :

  • cu ce drept decide PSD-ul politica externa a tarii
  • 2 September 2009, 23:00
MAE prin ministrul Diaconescu a facut un gest necugetat si inadmisibil ; PSD nu are dreptul sa decida de unul singur in politica externa a tarii. Fara sa consulte Guvernul si PDL, MAE s-a hazardat sa faca un act de ostilitate diplomatica la adresa Olandei, care spune un adevar despre haosul din Romania. PSD care este contra-reforma si care genereaza numai scandal, care saboteaza masurile anti-criza si reformatoare ale PDL, se declara unilateral, deranjat de atitudinea Olandei, taman astazi cand Moody's spune ca Romania are institutii care functioneaza sub nivelul celor din Surinam asa cum puteti citi la finalul materialului .
Gestul MAE este unilateral, si reprezinta o grava eroare diplomatica pe care PSD trebuie sa si-o asume si sa raspunda.
Consider ca ministrul Diaconescu trebuie de urgenta convocat in Senat la Comisia de Politica Externa sa ne explice cum este posibil sa ia asemenea decizii fara sa anticipeze consecintele. De ce nu a reactionam similar dl. ministru Diaconescu cand Romania este calcata in picioare in presa si Parlamentul Italian ? De ce ia o asemenea decizie fundamentata pe realitati de necontestat ? Avem vreun caz de coruptie politica ajuns in faza condamnarii definitive ? Si atunci ce deranjeaza acest adevar ? Acum 2 luni am fost criticati similar si in Bundestag, asa ca ce va face MAE ? va incorda relatiile diplomatice si in raport cu Germania ? Este inadmisibil un asemenea gest hazardat si cred ca o asemenea masura nu se putea lua decat dupa consultarea INTREGULUI GUVERN , a PRIMULUI MINISTRU si a PRESEDINTELUI TARII.
Ministerul roman de Externe reactioneaza dur la criticile Guvernului Olandei la adresa luptei anticoruptie din Romania si a managementului fondurilor structurale: anuleaza vizita ministrului Cristian Diaconescu la Haga, vizita ce urma sa inceapa miercuri. Gestul survine dupa ce MAE olandez a prezentat public, printr-un document adresat Camerei Reprezentantilor, aceasta concluzie. Gestul e considerat de MAE roman "inamical si nepotrivit in relatia dintre doua state membre ale UE", arata un comunicat.
"Noile state membre UE, Romania si Bulgaria, fac inca prea putine pentru a combate coruptia si crima organizata, iar managementul fondurilor UE este inca ambiguu", crede ministrul olandez de externe, potrivit agentiei de presa din Bulgaria, Focus News. Guvernul olandez va continua sa insiste la nivel european pentru imbunatatirea situatiei din ambele tari, iar daca asta nu se va intampla, vor exista consecinte pentru transferul fondurilor UE in cele doua tari si pentru aderarea lor la spatiul Schengen.
Declaratie Moody's
Romania are o capacitate institutionala sub cea a multor tari din Europa Centrala si de Est, avand calificative similare celor din Surinam sau Brazilia. Totusi, institutiile statului isi pot imbunatati activitatea datorita aderarii la UE si sprijinului financiar aferent, considera Moody's, citata de NewsIn.
Intr-un raport publicat miercuri, agentia de rating acorda institutiilor romanesti un calificativ mediu, datorita aderarii tarii la Uniunea Europeana.
Moody's a luat in calcul, in stabilirea calificativului pentru institutii, indicatori stabiliti de Banca Mondiala, respectiv "eficienta guvernamentala" si "statul de drept", carora le-a adaugat parametri proprii.
Romania a obtinut un calificativ de 31 din 100 la indicatorul eficienta guvernamentala si 43 din 100 in ce priveste "domnia legii", ceea ce denota ca institutiile au un nivel scazut fata de stadiul de dezvoltare economica al tarii, precizeaza agentia.
"Tari care au obtinut calificative similare din partea Bancii Mondiale sunt Surinam, Maroc, Columbia si Brazilia. Multe alte tari din Europa Centrala si de Est au calificative mult mai bune decat Romania, precum Polonia (in jur de 55 la ambii indicatori), Slovacia (circa 60) sau Turcia (47)", se spune in raportul Moody's.
"De fapt, doar cateva tari din Balcanii de Vest (Albania si Bosnia-Hertegovina) si din Comunitatea Statelor Independente (CSI) au calificative mai slabe privind institutiile", se mai arata in raport. Urban I. Iulian
Senator PDL de Ilfov

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Program TELE'M BOTOŞANI, joi, 3 septembrie
O sa mor cu ei de gât ! Poate mă veţi susţine
Doar 11 rânduri a considerat Diaconescu că merita cele 10 milioane de români din afara frontierelor
O nouă şedinţă a Parlamentului de la Chişinău fără comunişti
România a luat Oscarul pentru turism
Avizele şi autorizaţiile PSI nu vor mai fi eliberate contracost.
Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş – ocrotitorul pompierilor
”Ziua Pompierilor din România” - 161 de ani de istorie
Programul activităţilor Zilei Pompierilor din România.
Aproape 3.000 de misiuni de salvare a vieţii executate de pompieri în ultimii 8 ani
Va parasi pensiunea după o ceartă cu clienţii
Moldova şi politica lingvistică din Quebec
Cristina, poliţistă în Italia
Horoscop
Uimirea lui "Organ"
Barmanul şi gorila
Vă surâde o locuinţă la Vatra Dornei?
Crin Antonescu va ţine trena lui Florin Ţurcanu
Poliţia Comunitară a declarat război botoşănenilor care îşi scot câinii la plimbare
în tot acest timp câinii comunitari se vor bucura de libertăţile democratice
Un sucevean „şi-a dat foc” în comuna botoşăneană Româneşti
Memorialul Ipoteşti trebuie să meargă în profit
Botoşănenii se încaieră pentru locurile de parcare
Eminescu, scos la produs!
Directorii de şcoli s-au săturat de politică
Guvernul a iniţiat un proiect de lege privind soarta personalului disponibilizat
Medicii şcolari, oameni ai nimănui
Ciorile şi graurii dijmuiesc cu 20% recoltele agricole
În loc de creşteri salariale, cei din Educaţie s-au ales cu încă o reducere
iar ca supliment, li s-a majorat norma didactică
Taina lui Conţac
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog