Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25688
De la 07 Ianuarie 2003
122911337

Un parlamentar şi agenţii guvernului comunist fac presiuni asupra Mitropoliei Basarabiei

  • 30 July 2008, 23:00
Marti, 29 iulie 2008, Mitropolia Basarabiei a fost supusa unui control inopinat de catre Inspectoratul General de Stat pentru Munca din Republica Moldova, se arata intr-un comunicat al Mitropoliei Basarabiei, preluat de Romanian Global News. Controlul a fost efectuat de catre inspectorul Viorel Gonta (legitimatia nr. 18), care a actionat in baza unei interpelari parlamentare apartinandu-i presedintelui Comisiei Juridice, pentru Numiri si Imunitati, Vladimir Turcan. Reprezentantul Inspectoratului General de Stat pentru Munca i-a cerut Mitropoliei Basarabiei date despre angajarea sau remunerarea domnului Vlad Cubreacov, reprezentant mandatat al Mitropoliei Basarabiei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).
Mitropolia Basarabiei i-a comunicat agentului statului ca domnul Vlad Cubreacov nu a fost niciodata si nu este in prezent angajat sau salariat al Bisericii noastre si nu a primit niciodata nici un fel de remuneratii sau compensatii financiare pentru munca sa de reprezentare a Bisericii la CEDO. Mitropolia Basarabiei califica aceste demersuri ale agentilor statului drept o forma de presiune asupra sa in scopul intimidarii si izolarii Inaltpreasfintitului Mitropolit si Exarh Petru Paduraru. Totodata, Mitropolia Basarabiei atrage atentia asupra coincidentei in timp a presiunilor presedintelui Comisiei parlamentare Juridice, pentru Numiri si Imunitati cu cel al unui grup de preoti indreptate de asemenea spre intimidarea si izolarea Mitropolitului Basarabiei.
In legatura cu aceste fapte Mitropolia Basarabiei va informa Comitetul de Ministri al Consiliului Europei, care monitorizeaza modul de indeplinire de catre Republica Moldova a Hotararii CEDO din 13 decembrie 2001 in dosarul “Mitropolia Basarabiei si altii versus Moldova”. Amintim ca in acest dosar Mitropolia Basarabiei a fost reprezentata de-a lungul anilor, exclusiv cu titlu gratuit, de catre domnul Vlad Cubreacov. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Când trebuie să alegi între rău şi groaznic
Program Tele'M Botoşani joi, 31 iulie
Angajatorii nu pot să concedieze femeile însărcinate
Comuniştii de la Chişinău încearcă demiterea primarului liberal al Chişinăului
De la Est vine ploaia
Ucraina atacă pe doua fronturi
Itinerar pastoral al Arhiepiscopului Nicolae în luna august
Persoane acuzate că trăiesc pe seama banului public
S-a învârtit cu elicopterul în jurul cozii şi… a plecat
Ioan Rotundu
Mai avem de aşteptat până la toamnă, ca să avem prefect
Deţinuţii au renunţat la hrană în favoarea sinistraţilor
PNL Gorj donează 100.000 lei pentru sinistraţi
Barajul de la Stânca Costeşti nu este în pericol
Mihai Ţâbuleac lasă garda jos
vicele Ţurcanu a primit noi competenţe
Premierul a evaluat la faţa locului situaţia de la barajul Stânca Costeşti
Votaţi PSD!
Salvaţi cultura de grâu!
Dumnezeu cu mila!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog