Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7026
De la 07 Ianuarie 2003
122867093

Un producator de preparate din carne refuza sa inchida un magazin unde ANAF a gasit 50 lei in minus si a dispus o amenda de 5.000 de lei

  • 27 March 2015, 23:00
Proprietarul firmei Killer SRL din comuna suceveana Horodnic de Jos, Alexandru Scheul, care are o fabrica de preparate din carne si 21 de magazine in mai multe localitati din tara, a declarat ca refuza sa inchida magazinul unde inspectorii ANAF au gasit un minus in gestiune de 50 de lei, relateaza Mediafax.
Scheul a declarat ca s-a ajuns prea departe in ceea ce priveste controalele ANAF si ca firma sa a fost amendata cu 5.000 de lei si cu inchiderea unui punct de lucru timp de o luna, dupa ce, in 19 martie, inspectorii antifrauda au gasit un minus in gestiunea unui magazin de 50 de lei.
"Nu erau in plus, erau in minus", a explicat Scheul.
El a adaugat ca a doua zi, la un control facut la un alt magazin, s-au gasit in casa 14 bani in plus.
"M-a umflat rasul. Ditamai bugetarii sa numere banutii din casa si sa gaseasca 14 banuti in plus", a spus proprietarul firmei.
El a adaugat ca asteapta sa primeasca prin posta decizia de sanctionare si ca va inchide pentru o zi magazinul, va contesta deciza, si apoi va redeschide magazinul cu orice risc.
"Chit ca ma leaga, macar stiu ca e pentru o cauza dreapta. Imi risc libertatea, dar macar cineva trebuie sa arate abuzurile. E bataie de joc. Nu stiu cat mai poate lumea sa mai rabde", a declarat Scheul.
El a spus ca pana acum s-a supus legii, dar ca in prezent ceea ce se intampla ii afecteaza demnitatea.
"Cand stiu ca am dreptate nu tac", a mai declarat Scheul.
El a aratat ca modul in care se fac controalele de la ANAF ii va afecta pe multi romani, in special pe cei saraci, care mergeau la magazin si luau marfuri pe datorie.
"Cei care erau trecuti la carnet sunt acum condamnati la moarte ca nu vor putea sa ia nimic din magazin", a mai spus Scheul.
SC Killer SRL Horodnic de Jos produce preparate din carne si are 21 de magazine in Radauti, Suceava, Botosani, Bucuresti dar si in alte localitati si exporta 20 la suta din productie catre tari din Uniunea Europeana avand o cifra de afaceri de 16 milioane de euro si doua sute de angajati.
Potrivit lui Scheul, anul trecut firma sa a platit la bugetul de stat 2,25 milioane de euro impozite si taxe.
Peste 170 de puncte de lucru au activitatea suspendata de catre inspectorii Directiei Generale Antifrauda (DGAF), pentru neeliberarea bonului fiscal, in urma controalelor efectuate intre 15 si 23 martie. Potrivit unui comunicat al DGAF, majoritatea firmelor verificate la nivel national, in perioada 15 - 23 martie, respecta prevederile legale privind dotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.
Inspectorii antifrauda au verificat operatori economici care livreaza bunuri sau presteaza servicii direct catre populatie si incaseaza contravaloarea cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar. Pentru sanctionarea abaterilor constatate inspectorii au dispus 778 amenzi contraventionale totale de 3,8 milioane lei, confiscari in valoare de 550.000 lei si suspendarea activitatii a 174 puncte de lucru.
Suspendarile de activitate pentru o perioada cuprinsa intre una si trei luni si sigilarile punctului de lucru dispuse pentru incalcarea obligatiilor legale de dotare sau utilizare a casei de marcat reprezinta doar 22 la suta din totalul sanctiunilor dispuse.
De asemenea, au fost identificate doua societati comerciale care continuau sa livreze bunuri, respectiv sa presteze servicii, dupa ce inspectorii antifrauda au dispus suspendarea activitatii in punctele de lucru din Mall Vitan (Bucuresti). Pentru sanctionarea acestora, inspectorii DGAF au dispus amenzi de 25.000 lei si confiscarea sumei de 23.760 lei, provenita din vanzarile realizate in perioada de suspendare.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Un botoşănean la Radio Erevan
Reţeta zilei: Musaca de cartofi cu carne tocată
Horoscopul zilei
Marius Nica, propus ministru al fondurilor UE, a fost ofiter de Armata si a terminat Academia SRI
Parlamentul german a votat taxa de autostrada
Soferii straini sunt cei mai afectati
Pensiile si salariile bugetarilor vor fi platite in luna aprilie inainte de Paste
Eugen Teodorovici a declarat patru case si datorii de 812.000 de euro. Plus o Dacie 1310
Victor Ponta l-a desemnat pe Eugen Teodorovici la Ministerul de Finante
Botoşani: Simpozion de comemorare a masacrului de la Fântâna Albă organizat la Primăria Darabani
Ioan Rotundu
Premierul Ponta trimite un fost ofiter MApN scolit la Academia SRI sa conduca absorbtia fondurilor UE
Mai poate preda drept fiscal Dan Sova la facultatea de drept?
Ce spun fostul ministru, decanul Facultatii, colegii si studentii sai
Lumea lu' Rotundu: Concubina uşernică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog