Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17423
De la 07 Ianuarie 2003
122903072

Un roman a dezvoltat un sistem de transport care circula cu viteza sunetului,

  • castigator in competitia organizata de Elon Musk
  • 23 February 2017, 23:00
Denis Tudor, un student la electronica, se afla printre castigatorii competitiei Hyperloop, ce si-a propus gasirea unei alternative de transport a viitorului, initiata de omul de afaceri Elon Musk. Romanul face parte dintr-o echipa internationala pe care au denumit-o rLoop.
Cu totii au pus bazele unui sistem atipic, capabil sa transporte calatori printr-un tunel depresurizat, cu peste 1.200 de kilometri pe ora. Viziunea lor a fost recunoscuta de Musk, care, la finalul concursului, le-a acordat premiul pentru inovatie.
Denis Tudor si colegii sai de echipa, printre care si membri NASA, si-au inglobat ideile intr-un prototip, construit cu 70.000 de euro, fonduri atrase exclusiv prin eforturi de crowdfunding.
"Hyperloop este practic o capsula ce va fi propulsata cu viteze de peste 1.200 de kilometri pe ora, intr-un tub cu conditii atmosferice joase. Ar putea fi catalogat ca un mijloc de transport in comun intre tren si avion, ideal pe distantele de pana in 1.000 de kilometri, unde zborul cu avionul nu avantajeaza, din cauza timpilor petrecuti in aeroport, iar calatoria cu trenul ar dura prea mult. Totodata, aceasta solutie are si avantajul tehnic al unui consum redus de energie, pe fondul conditiilor de presiune atmosferica foarte joasa. Astfel, o calatorie cu Hyperloop va fi mai ieftina decat un bilet de avion", spune Denis Tudor.
Elon Musk si-a dorit idei originale, optand pentru organizarea unui concurs amplu, care a inceput cu design-ul sistemului de transport rapid si care se va termina cu constructia propriu-zisa a acestuia, dar si a infrastructurii necesare.
Fiind vorba despre 40 de membri din 14 tari, echipa din care face parte Denis Tudor a fost organizata asemeni unui open-source, pentru ca fiecare sa poata lucra de la distanta.
In vara lui 2016, cu fonduri si din partea antreprenorului Antonio Eram, CEO & Fondator NETOPIA, Denis Tudor s-a alaturat echipei, in SUA, si a inceput lucrarile la prototipul Hyperloop.
Implementat, proiectul la care lucreaza va "apropia" orasele lumii. Astfel, o calatorie din Los Angeles in San Francisco, la o distanta de peste 550 de km, se va face in mai putin de 30 de minute, la un cost estimat de circa 50 de dolari.
"Eu m-am ocupat, alaturi de colegii mei, de senzorii folositi, de controlul capsulei in tubul vidat, dar si de o parte din electronica", mai spune romanul.
Prototipul trenului Hyperloop va capata forma finala in preajma anului 2020, iar apoi o echipa formata din specialisti il va construi in mai multe locuri de pe planeta.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rusia a creat o forta armata pentru operatiuni informationale:
Propaganda trebuie sa fie inteligenta si eficienta
Citu (PNL): Prin infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii, PSD isi face casino cu circuit inchis
Viktor Orban, prima infrangere majora in fata societatii civile din Ungaria:
Budapesta isi retrage candidatura pentru Olimpiada din 2024 dupa o campanie - fulger a unei noi organizatii formata din tineri
Cum vrea Guvernul sa tina olimpicii in tara:
Le ofera cate 3.500 euro pe an si inca 5.000 de euro, daca fac echipe de cercetare de cate cinci, cu obligatia de a studia si de a lucra 10 ani in tara
Dragnea, despre proteste: Un conflict sustinut printr-o masinarie de manipulare ultraprofesionista care nu a fost nascuta in Romania.
"Foarte multe asemanari" cu proteste din America si alte tari
Peste un sfert din cei 1300 trimisi in judecata in 2016 au comis abuzuri in serviciu
Iohannis: La inceputul acestui an lupta anticoruptie a fost pusa in mod real la incercare
Bancul zilei: Sinceritate involuntară
Horoscopul zilei de 24.02.2017
Papa Francisc sugereaza ca e mai bine sa fii ateu decat un catolic ipocrit
Silvia Mihalcea, "fata lui" Hrebenciuc, este secretar general al Camerei Deputatilor
Ciolos, replica in scandalul corvetelor militare:
Guvernul Grindeanu isi asuma renuntarea la constructia navelor militare in santierele navale din Galati si Constanta unde lucreaza peste 25.000 de romani
Mondene Comentarii ( 0 ) 424 Să nu uităm, nimic să nu uităm din jignirile aduse nouă de ALDE-PSD!
Ioan Rotundu
Execuţie în stilul bolşevicilor lui Dej
Ioan Rotundu
Locuințele pentru medici, o prioritate pentru Consiliul Județean Botoșani
Comunicat de presă APIA Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog